Моля за инфо на р.Арката

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
jabakuchi
новобранец
новобранец

Re: Моля за инфо на р.Арката

Мнение от jabakuchi »

Здравейте. Както колегата по-горе и аз искам да понауча малко за р.Арката и какво може в момента да се лови там. Чувам от разни познати за щука, но май са само слухове :) А освен евентуално щука какво друго може да излезе там? Имам директен 7м, но се чудя дали има смисъл да го взимам? Силно ли е течението и т.н.
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

jabakuchi написа:Здравейте. Както колегата по-горе и аз искам да понауча малко за р.Арката и какво може в момента да се лови там. Чувам от разни познати за щука, но май са само слухове :) А освен евентуално щука какво друго може да излезе там? Имам директен 7м, но се чудя дали има смисъл да го взимам? Силно ли е течението и т.н.
Здравей ,отзад напред - течението е бавно , обикновенно канала е бистър и с малка дълбочина :roll: Относно рибите - от Щуката има прилични риби - до около 3-4 кг. -виждал съм не една и две такива там ,но риболова е адски труден поради многото водорасли и невръсните Щучета :idea: От другите риби съм хващал Костури ,Кленове ,много Бабушки ,Каракуди,Уклеи и по някой Лин :wink: Общо взето риболова там е на моменти в зависимост какви риби са влезли в канала от яз.Лобош през р.Струма .Относно тактиката -гол телескоп -6-7-м. ,малка плувка ,тънки влакна и поводи - малки куки . За захранване може да се ползва само по малко бял червей - стрелян с прашка -всякакви други опити за захранване плашат рибите за дълго време . Най-добрата стръв за Бабушка там са пинки ,тънък торен червей и кус-кус . Поздрави
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
naleksandrof
новобранец
новобранец

Мнение от naleksandrof »

Вчера се разходих до реката. Имаше няколко човека, които ловях по някое и друго костурче на рибка, а тези дето ги опитвах на бял по някоя дребна бабушка. Нивото е много ниско и водата бистра. Имаше и въдици хвърлени за щука, но никой нищо. След като пообиколих и видях за какво става въпрос се отказах да вадя въдиците.
Поздрави и наслука!
Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

pampasa написа:
jabakuchi написа:Здравейте. Както колегата по-горе и аз искам да понауча малко за р.Арката и какво може в момента да се лови там. Чувам от разни познати за щука, но май са само слухове :) А освен евентуално щука какво друго може да излезе там? Имам директен 7м, но се чудя дали има смисъл да го взимам? Силно ли е течението и т.н.
Здравей ,отзад напред - течението е бавно , обикновенно канала е бистър и с малка дълбочина :roll: Относно рибите - от Щуката има прилични риби - до около 3-4 кг. -виждал съм не една и две такива там ,но риболова е адски труден поради многото водорасли и невръсните Щучета :idea: От другите риби съм хващал Костури ,Кленове ,много Бабушки ,Каракуди,Уклеи и по някой Лин :wink: Общо взето риболова там е на моменти в зависимост какви риби са влезли в канала от яз.Лобош през р.Струма .Относно тактиката -гол телескоп -6-7-м. ,малка плувка ,тънки влакна и поводи - малки куки . За захранване може да се ползва само по малко бял червей - стрелян с прашка -всякакви други опити за захранване плашат рибите за дълго време . Най-добрата стръв за Бабушка там са пинки ,тънък торен червей и кус-кус . Поздрави
е тва се казва ИНФО :drinkers:
jabakuchi
новобранец
новобранец

Мнение от jabakuchi »

pampasa написа:
Ето това наистина си е много ползотворна и полезна информация. Благодаря много и в събота мисля да отида и да пробвам какво ще стане. Ще пиша какво съм направил с подробности :) Още веднъж благодарско!!
jabakuchi
новобранец
новобранец

Мнение от jabakuchi »

Така...съботата посетих за първи път р. Арката. Отидох към 10ч. Имаше свободни места наляво от моста и си избрах едно широко местенце. Хвърлих щукарката на живо рибе и директния 7м. До около 13:00 нищо - само едно червеноперче и едно малко кустурче. Явно бяха изпуснали язовира - силно течение, което влачеше постоянно треви и боклуци. Каналът беше и доста мътен. Поразпитах и всички казаха, че нищо не са хванали. Отчаях се и реших, че след размътването и течението няма да има нищо. Реших да тръгна и да пробвам на друго място. Отидох до Лобош към стената, но имаше страшно много хора, а следователно и никакви места, хващаха по някое малко кустурче през половин час. Ясно беше, че деня няма да е сполучлив за риболов, но пък си направихме добър пикник с пържолки на жар следобяда. ТОва е от мен. Мисля утре или неделя пак да отида да пориболовствам на Арката, но се чудя дали пак няма да е същото положението. Затова моля, ако някой е ходил тези дни да каже какво се случва :) Благодаря и наслука
naleksandrof
новобранец
новобранец

Мнение от naleksandrof »

Привет!
Вчера имах път натам и спрях, за да поогледам и да разпитам. Нивото много ниско, водата адски бистра и всички казват, че и в устата да им пускат стръвта нещат да барат.
п.с. Това беше преди да завали дъжда. След него незнам как е положението.
Наслука!
jabakuchi
новобранец
новобранец

Мнение от jabakuchi »

Мерси за бързия отговор :) Еми ще я мислим работата за неделя може би. Ако отида естествено ще пиша какво съм направил. Но май клоня по-скоро към друго място. То като си нов из софийските полета бавно се научават местата
Аватар
kostura_24
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kostura_24 »

jabakuchi написа:Мерси за бързия отговор :) Еми ще я мислим работата за неделя може би. Ако отида естествено ще пиша какво съм направил. Но май клоня по-скоро към друго място. То като си нов из софийските полета бавно се научават местата
Арката в софийско поле?Интересно.. :lol:
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D
jabakuchi
новобранец
новобранец

Мнение от jabakuchi »

ХАхах ,да моя грешка. Но идеята ми беше, че от няма и година съм в София и не разполагам с информация за местата в близост. Малко по-малко трупам опит
az ribara
новобранец
новобранец

Мнение от az ribara »

И аз да споделя излета си от вчера ,за да не си губят времето колегите.На арката от към Беланица няма никакви риби,водата е бистра.При краварниците положението е същото,както и на сливането на двете реки ''арката и струма''
naleksandrof
новобранец
новобранец

Мнение от naleksandrof »

Някой има ли актуална информация?
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Средни бабушки , по някой уклей и редки кефали, по Струма малко по редки , но пък по едри бабушки .
naleksandrof
новобранец
новобранец

Мнение от naleksandrof »

В кой район надолу към обора или около помпената на Бобораци?
Благодаря за инфото.
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

emo vasilev написа:Средни бабушки , по някой уклей и редки кефали, по Струма малко по редки , но пък по едри бабушки .

Благодаря на Емо,
Ако остане време - ще се пробвам и аз :D !
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”