Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Днес преди 25 години падна Берлинската стена!
Утре пада и соца в БГ!
Всичко се променя, само ние си оставаме шибаняци!
Утре пада и соца в БГ!
Всичко се променя, само ние си оставаме шибаняци!
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Еми честита годишнина.Четвърт век-къде ще се празнува.
Аз утре съм на работа-после в къщи,при семейството.
Прехода, и без мен , си върви,и те така.
Иначе утре ще е хубаво времето около 16 градуса,преди час в София по тъмно беше 14гр-и
дойде някакъв пясък от Сахара пак по въздух,с нахлуването на по топлото време-по колите личи.
На Искъра нямаше много хора-поне днес-5 лодки видях общо.
Аз утре съм на работа-после в къщи,при семейството.
Прехода, и без мен , си върви,и те така.
Иначе утре ще е хубаво времето около 16 градуса,преди час в София по тъмно беше 14гр-и
дойде някакъв пясък от Сахара пак по въздух,с нахлуването на по топлото време-по колите личи.
На Искъра нямаше много хора-поне днес-5 лодки видях общо.
Риболовци.
- G.Petkov

Люси,
Хвана ли нещо на Язовира, бре ?
Хвана ли нещо на Язовира, бре ?
- Павел Иванов

Георге , здраво се сдедосваш па и го изтъкваш
Я питай Кире какво ли не би дал да има барем един МОЛ във Видин , па бил той и малечък само с пет , шест магазина , кино и мак доналдс в него
Ся да се пробвам да пророкувам как е протекло ? Тъй , нарамил си една торба твои си негативи спрямо всичкото МОЛ и се запътил в най-неподходящият ден към София Ринг . Имам предвид деня след официалното откриване кога в мола са били две трети от околните на София села , три четвърти от Перник , Кюстендил , Пазарджик , Дупница , Своге и пр. + голяма част скучаещи софиянци . В самият мол си е било доста нервно от цялата тая тарапана но не си пропуснал да донагнетяваш обстановката с постоянно мърморене и изтъкване на негативи , които са си били основно в твоите очи
Това разяснява защо буля ти е решила повече да не ходи там .
Иначе днес отскочих да му хвърля и аз едно оче . Амбициозен проект на ИКЕА , Колиърс Интернешънъл и L35 , покрай съществуващата сграда на ИКЕА построяват София Ринг и дозастрояват снобарският квартал в околовръст и от там на там чисто лапане и възвръщаемост на средства в пъти . Тва по план де , а каква ще е реалността ... още от януари пустош с надежда за бъдещ просперитет , доста мъглив обаче .
Самият мол е доста спретнат , отвява много подобни в доста именити столици от типа на Виена , Париж , Атина , Рим , предлага от всичко за всички . Като почнем от маркови неща , минем през не толкова маркови и завършим на илиенска одисея мЪде ин чайна
Хубавото е че е наблегнато на развлечението на детковците , което ще го направи една доста посещаема дестинация от буля и група , паралелно с Парадайза . Не са много местата където заедно с другите неща има и закрита 600 метрова картин писта , обърна ли внимание въобще че я има
Тепърва предстои откриване на единствената в света , с тези параметри , закрита площ с магнитни колички съчетаваща преминавания през 5Д реалити къща на ужасите + поле за "блъскане" + още куп кеф за дечурлята без възрастова граница . Отделно още куп неща .
На мен моловете си ми се нравят . Отиваме с буля , дечко и още някой . Буля с другите були се спуска по шопинг и разглеждане на магазини , аз с татковците похапваме и отиваме на кино . След киното пак похапваме и обсъждаме с булите те какво що , а детковците кеф и игри кеф им на видео такива , кеф им по увеселителният парк . Та тъй , екстра си е , нищо , че не те кефи
То верно че от страна с един единствен МОЛ - ЦУМ , в който идваха от цялото БГ да се повозят на ескалаторите , се превърнахме в столицата с най-много молове на глава от населението ама в това лошо няма
пп - Макдоналдс задължително го пропускам , никога не ме е кефел

Ся да се пробвам да пророкувам как е протекло ? Тъй , нарамил си една торба твои си негативи спрямо всичкото МОЛ и се запътил в най-неподходящият ден към София Ринг . Имам предвид деня след официалното откриване кога в мола са били две трети от околните на София села , три четвърти от Перник , Кюстендил , Пазарджик , Дупница , Своге и пр. + голяма част скучаещи софиянци . В самият мол си е било доста нервно от цялата тая тарапана но не си пропуснал да донагнетяваш обстановката с постоянно мърморене и изтъкване на негативи , които са си били основно в твоите очи
Иначе днес отскочих да му хвърля и аз едно оче . Амбициозен проект на ИКЕА , Колиърс Интернешънъл и L35 , покрай съществуващата сграда на ИКЕА построяват София Ринг и дозастрояват снобарският квартал в околовръст и от там на там чисто лапане и възвръщаемост на средства в пъти . Тва по план де , а каква ще е реалността ... още от януари пустош с надежда за бъдещ просперитет , доста мъглив обаче .
Самият мол е доста спретнат , отвява много подобни в доста именити столици от типа на Виена , Париж , Атина , Рим , предлага от всичко за всички . Като почнем от маркови неща , минем през не толкова маркови и завършим на илиенска одисея мЪде ин чайна
На мен моловете си ми се нравят . Отиваме с буля , дечко и още някой . Буля с другите були се спуска по шопинг и разглеждане на магазини , аз с татковците похапваме и отиваме на кино . След киното пак похапваме и обсъждаме с булите те какво що , а детковците кеф и игри кеф им на видео такива , кеф им по увеселителният парк . Та тъй , екстра си е , нищо , че не те кефи
То верно че от страна с един единствен МОЛ - ЦУМ , в който идваха от цялото БГ да се повозят на ескалаторите , се превърнахме в столицата с най-много молове на глава от населението ама в това лошо няма
пп - Макдоналдс задължително го пропускам , никога не ме е кефел
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov

Абе наистина не съм фен на моловете, ама заради жената - ходя, давам жертва
!
Но по-голямата част от публиката ме дразни - определено !!!
Възможно е да е от възрастта, ама едва ли
!
По скоро става дума за различен начин и смисъл на живот !
Просто ценностите са различни.
Пропуснах още един типичен представител на молната "култура" - млад, затлъстял пич с марков анцунг
!
Като от вица, дето един отишъл да си купува анцунг и продавачката го попитала:
- За ежедневието или за сватба
!
А за начина на живот.
Отведох жената на ресторант, да почерпя по случай годишнината,
Седнахме, хапваме и си приказваме, смеем се и вечеряме.
Заведението пълно, до нас на една маса шест момичета - приятелки.
Поръчаха, извадиха телефоните и два часа не откъснаха поглед от тях
!
От време на време - разменят по някоя дума и пак джиткат с апаратчетата.
Загледах се по другите маси, предимно млади хора, младежи и девойки,
Огромната част от тях си гледат терефоните,
Даже пичовете не свалят мацките,
Само гледат в екранчетата!!!!
Може и да съм одъртял, ама да поканя мадама на ресторант и да си копам в Интернет или да гледам Суонси-Арсенал ми се вижда малко налудничаво
!
Ама на тях - не !
Между другото - това съм го виждал и в Европата.
В Германия отиват на заведение, мълчат, гледат през витрината или си копат в телефоните.
Така общуват !!!!!!!!!!!!
П.П. Дали написах "сватба" правилно или Киро пак ще ми се кара
!
Първо написах - свадба, пък се поправих, а ?
Но по-голямата част от публиката ме дразни - определено !!!
Възможно е да е от възрастта, ама едва ли
По скоро става дума за различен начин и смисъл на живот !
Просто ценностите са различни.
Пропуснах още един типичен представител на молната "култура" - млад, затлъстял пич с марков анцунг
Като от вица, дето един отишъл да си купува анцунг и продавачката го попитала:
- За ежедневието или за сватба
А за начина на живот.
Отведох жената на ресторант, да почерпя по случай годишнината,
Седнахме, хапваме и си приказваме, смеем се и вечеряме.
Заведението пълно, до нас на една маса шест момичета - приятелки.
Поръчаха, извадиха телефоните и два часа не откъснаха поглед от тях
От време на време - разменят по някоя дума и пак джиткат с апаратчетата.
Загледах се по другите маси, предимно млади хора, младежи и девойки,
Огромната част от тях си гледат терефоните,
Даже пичовете не свалят мацките,
Само гледат в екранчетата!!!!
Може и да съм одъртял, ама да поканя мадама на ресторант и да си копам в Интернет или да гледам Суонси-Арсенал ми се вижда малко налудничаво
Ама на тях - не !
Между другото - това съм го виждал и в Европата.
В Германия отиват на заведение, мълчат, гледат през витрината или си копат в телефоните.
Така общуват !!!!!!!!!!!!
П.П. Дали написах "сватба" правилно или Киро пак ще ми се кара
- Красимир Атанасов
- учете се от него

Не долюбвате МОЛовете понеже си имате слънце и дори през зимата не е изключено да се раздвижи човек навън.
Елате тук да видите какво е,като мръкне в 15:00 и освен в някоя Галерия да се намърдате друго не остава
Харесвам или не то те са част от живота тук,дори не избежен.
Лятото свеждам посещенията си там до критичният минимум.Ето днес например отвориха един нов детски кът в един от МОЛовете и аз закарах малката да поиграе малко.
Срещу 15 евро и около още толкова за консумация до като чакаш да се налудува.
Въпросният детски кът е толкова голям,че може да си намериш детето само ако то реши да се върне при теб
Настаних се аз на една маса поръчах разни неща и казах на щерката да запомни къде съм и като ожаднее или иска да хапне нещо да се върне,тя каза добре и възира с двеста.
Аз си пия кафенцето бройкам всичкото младо майки и си се кефя как Тотнъм губят мача,а с това и аз на еврофутбол
Мина се около половин час и си викам тя малката се запиля дай да отида да я потърся,че да пие малко вода.
Отивам въртя се като поляк на руска граница и по-едно време чувам по-високо говорителите.
Моля бащата на Ванеса да се яви на касата!
Викам си аре и тя се е изгубила понеже на всеки две,три минути привикват по-някой родител.
Засилвам се към касата и гледам тя се държи за ръката и пищи здраво,казах си аре счупи си ръката.
За радост не я беше счупила,а само се прискрипала някъде на една пързалка.
Отидох да видя пързалката и ми прималя,бащите слизат разплакани от нея,а моето хайванче само се лъзнало по-нея и от уплах се е опитала да се спре и се ударила леко.
Та тъй с тези неща,няма начин.
А относно сърфирането с телефоните е голяма мания да седнеш да си поръчаш ядене да го снемаш,пуснеш във фейса и там приятелите ти да го лайкнат,но не и да ти кажат колко е хубаво директно до като сте там
Елате тук да видите какво е,като мръкне в 15:00 и освен в някоя Галерия да се намърдате друго не остава
Харесвам или не то те са част от живота тук,дори не избежен.
Лятото свеждам посещенията си там до критичният минимум.Ето днес например отвориха един нов детски кът в един от МОЛовете и аз закарах малката да поиграе малко.
Срещу 15 евро и около още толкова за консумация до като чакаш да се налудува.
Въпросният детски кът е толкова голям,че може да си намериш детето само ако то реши да се върне при теб
Настаних се аз на една маса поръчах разни неща и казах на щерката да запомни къде съм и като ожаднее или иска да хапне нещо да се върне,тя каза добре и възира с двеста.
Аз си пия кафенцето бройкам всичкото младо майки и си се кефя как Тотнъм губят мача,а с това и аз на еврофутбол
Мина се около половин час и си викам тя малката се запиля дай да отида да я потърся,че да пие малко вода.
Отивам въртя се като поляк на руска граница и по-едно време чувам по-високо говорителите.
Моля бащата на Ванеса да се яви на касата!
Викам си аре и тя се е изгубила понеже на всеки две,три минути привикват по-някой родител.
Засилвам се към касата и гледам тя се държи за ръката и пищи здраво,казах си аре счупи си ръката.
За радост не я беше счупила,а само се прискрипала някъде на една пързалка.
Отидох да видя пързалката и ми прималя,бащите слизат разплакани от нея,а моето хайванче само се лъзнало по-нея и от уплах се е опитала да се спре и се ударила леко.
Та тъй с тези неща,няма начин.
А относно сърфирането с телефоните е голяма мания да седнеш да си поръчаш ядене да го снемаш,пуснеш във фейса и там приятелите ти да го лайкнат,но не и да ти кажат колко е хубаво директно до като сте там
- Павел Иванов

Георге , като гледам какви са ти основните наблюдения на живото покрай теб , се ми се струва че трябва да внесеш малце разнообразие
Като начало защо не хванеш буля под ръка и не я заведеш в някой клуб ? Като начало препоръчвам пиано бар "Синатра" , примерно , после в друг и т.н.
Какво да спомена като насока за Синатра ? Ами огромна колекция от всякакви скочове и бърбън + какво се сетиш от върха на сладоледа от към коняк , водка , коктейли и пр. и пр. Музиката БГ рок , световен рок , руски пляски , поп и пр. без грам чалга . Доста често има групари , Данчо Караджов даже съм го засичал там , изнасящи парчета от свои албуми . Саундтрака е на ниво и от към изгряващи звезди и наетите от самият бар танциорки и певачи . Само тая забрана за тутуна ..... ама и за нея са измислили решение
Абе "става"
Иначе как е споделил Красе , тва фейса , твитера и пр. проздотии много заразни и пристрастяващи . След години сигур ще ги обявят за най-голямата наркомания завладявала човечеството
Аз за сега се въздържам от нея .
Иначе как е споделил Красе , тва фейса , твитера и пр. проздотии много заразни и пристрастяващи . След години сигур ще ги обявят за най-голямата наркомания завладявала човечеството
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata

Такъв си имаме!Павел Иванов написа:Я питай Кире какво ли не би дал да има барем един МОЛ във Видин , па бил той и малечък само с пет , шест магазина , кино и мак доналдс в него![]()
Е, без кино и мак доналдс де.
БраО, Жоре!G.Petkov написа:П.П. Дали написах "сватба" правилно или Киро пак ще ми се кара![]()
!
Красимир Атанасов написа:Аз си пия кафенцето бройкам всичкото младо майки и си се кефя как Тотнъм губят мача,а с това и аз на еврофутбол![]()

Кире-на тоя ден преди четвърт век-бях войник в Казармата.Даже и неразбрах че е паднал,
кумунистическия режим.През ден караул-тренирам 32 новобранци всяка сутрин.
И заплата 1.50-отказах да я взимам.
По едно време ни изкарват на учение,и идва Клара Маринова от с едно трабанче-да ни обяснява
точно какво е станало,че службата става 18 месеца,и ние хвърляме шапките на уволнение.
Обаче тя си тръгна и като се отдалечи на по така разстояние спря и се провикна-че моя набор
Няма да го хване-намалението-та си изкарах-цялата служба-за Родината.
Копал съм и канали на Герман-до Панчарево -за полагане на кабели за населението.
Един вид-войската строеше всичко-на ниска цена,ама сега-спътникови комуникации,
Ама ако се прецакат-кабела си остава за свръзка-Обаче ако не са го извадили за мед-Мангалите.
Такива спомени имам аз-Нищо не видях от тогаващните грандиозни митинги-по Орлов Мост.
Обаче бяхме заедно с Жорката и преди 25 години и Вчера
Той отговаряше за Централата и телефоните.
кумунистическия режим.През ден караул-тренирам 32 новобранци всяка сутрин.
И заплата 1.50-отказах да я взимам.
По едно време ни изкарват на учение,и идва Клара Маринова от с едно трабанче-да ни обяснява
точно какво е станало,че службата става 18 месеца,и ние хвърляме шапките на уволнение.
Обаче тя си тръгна и като се отдалечи на по така разстояние спря и се провикна-че моя набор
Няма да го хване-намалението-та си изкарах-цялата служба-за Родината.
Копал съм и канали на Герман-до Панчарево -за полагане на кабели за населението.
Един вид-войската строеше всичко-на ниска цена,ама сега-спътникови комуникации,
Ама ако се прецакат-кабела си остава за свръзка-Обаче ако не са го извадили за мед-Мангалите.
Такива спомени имам аз-Нищо не видях от тогаващните грандиозни митинги-по Орлов Мост.
Обаче бяхме заедно с Жорката и преди 25 години и Вчера
Той отговаряше за Централата и телефоните.
Риболовци.
- GODzillata

Аз па Люско видях сичко, бях в Софето по тфа време и глеах от първия ред.
Мен ме фана година и половина служба, чух по точката "оставката" на Тошо......мина време, сменихме "другарю" с "гус'ин", Асен Агов дойде да ни ухажва да гласуваме........гласувах за първи път...и те така.........даже за малко да отнеса арест, че размахвах 2 пръста от прозореца на централната пожарна, а митингуващите се изкефиха, че и пожарната е с тях.
Ееееех, а бяхме млади........
Мен ме фана година и половина служба, чух по точката "оставката" на Тошо......мина време, сменихме "другарю" с "гус'ин", Асен Агов дойде да ни ухажва да гласуваме........гласувах за първи път...и те така.........даже за малко да отнеса арест, че размахвах 2 пръста от прозореца на централната пожарна, а митингуващите се изкефиха, че и пожарната е с тях.
Ееееех, а бяхме млади........
Последно промяна от GODzillata на Вто Ное 11, 2014 7:34 am, променено общо 1 път.

На паметната дата 10.11.1989 у нас се случи социалистически фалит на НРБ ! А днеска 25 годинки по-късно ,чествуваме възхода на демокрацията ! Голям кеф
Боже каква ни е Орисията , винаги да сме от къде преебаната страна
:
Последно промяна от Trias на Пон Ное 10, 2014 10:21 pm, променено общо 1 път.
- G.Petkov

GODzillata написа:...Ееееех, а бяхме млади........
И наивни !!!!!!!!!!!!
Загледах се преди малко в обзора на Канал 1 за годишнината!
И като видях познатите лица на Жабока, Агата, Луджев, Премянов,
И направо ми се вдигна кръвното, и ........... се преместих на компа.
Та това бяха моделиерите на оня "Преход"
Той така и завърши - плачевно - за нас,
Милионерски - за тях !
Ама много отдавна / след големия митинг и поражението след него/ си обещах да не се ядосвам и каквото мога - да направя за себе си.
И като ми падне - угаждам си
Затова и толкова харесвам нашия Преход, щото е някак си човешки, а
- Vid
- кандидат преподавател

Павка, това ти мнение е точно и категорично, но дали знаеш за кВо иде реч?? Б-я умира.. бавно и безвъзвратно... А, кога остане само София, вече България няма да я има на картата на европа....Павел Иванов написа:Ся да се пробвам да пророкувам как е протекло ? Тъй , нарамил си една торба твои си негативи спрямо всичкото МОЛ и се запътил в най-неподходящият ден към София Ринг . Имам предвид деня след официалното откриване кога в мола са били две трети от околните на София села , три четвърти от Перник , Кюстендил , Пазарджик , Дупница , Своге и пр. + голяма част скучаещи софиянци .
А, дали все молове в Австрия или пък в Германия са в столиците?? Ние от провинцията кВо да правим? Да ходим към столицата или към чужбината????
Определено на теб като частен гражданин не ти пука, ама вСе трябва да мислим в по голям мащаб...
То, това ще го направим рано или късно, а вие софиянците кВо ще правите кога провинцията се обезлюди изцяло, щото вече е полу-обезлюдена де, там са останали само циганите и турците, кои още не са се ориентирали къде е салама???
п.п. КЪм шопите и властимащите- Да спрем да убиваме провинцията, че накрая ще убием държавата и най накрая себе си..
В допълнение на прехода- мъчим ги да ги ловим-големите сулки, ама нещо в последната седмица... нещата са трудни. Сулките са неактивни, ударите ги няма, имам няколко закачени и откачени риби над 2-те кг. Рибите откачиха в тази скапана година и са пълни със зрял хайвер, все едно ще го хвърлят след месец, че то и ударите са такива, все едно гонят натрапници от мръстилищата.... Луда работа
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Синоптиците предричат топла зима с дебел сняг ! Като не става за подледен риболов , ще карам ски ! Ама важното е образованието бе
Иначе щях да карам каруца с кон на територията на Западен парк или Факултета . Или па щях да пася стадо кози на територията на софийския квартал
Смърдана ! Баси ми то всички сме мъченици , ама добре ,че ни има

Смърдана ! Баси ми то всички сме мъченици , ама добре ,че ни има
- Vid
- кандидат преподавател

А, дано, че та зима пак сме на климатици, че тука централно парно нямаме и никога не сме имали. Имаме си локално, ама то е такава хамалогия, опушване, чистене и пр.., че вече все го заебахме....Trias написа:Синоптиците предричат топла зима с дебел сняг !
Смърдана ! Баси ми то всички сме мъченици , ама добре ,че ни има![]()
Отделен въпрос е, че оне софиянци плащат толкоз за цял отоплен апартамент+топла вода, колкот Я за една-две стаи минус топлата вода, ама реват от високи сметки, че не се траят...
Че са и супер тарикати, отказват се от парно, щото съседите ще ги топлят...
Вече се уморих, топля две стаи с климатици и плащам 400 лв. за това. Другият ми вариант е котелното- ама като изляза от там съм кат негър, само бялото на очите и зъбите ми светкат..., а миризмата на кюмюр не мой се измириса дори и след банята..
Оф, любимата ми Швейцария, с една трета от минималната заплата де вземах си плащах наема + все разходи... Ша се връщаме пак таме явно..., без значение от бизнеса де правим тука, щот тВа що праим в Бг е празна работа..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека