Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от GODzillata »

Днес преди 25 години падна Берлинската стена! :supz:

Утре пада и соца в БГ! :smt041

Всичко се променя, само ние си оставаме шибаняци! :evil:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
lusienn

Мнение от lusienn »

Еми честита годишнина.Четвърт век-къде ще се празнува.

Аз утре съм на работа-после в къщи,при семейството.

Прехода, и без мен , си върви,и те така.

Иначе утре ще е хубаво времето около 16 градуса,преди час в София по тъмно беше 14гр-и

дойде някакъв пясък от Сахара пак по въздух,с нахлуването на по топлото време-по колите личи.

На Искъра нямаше много хора-поне днес-5 лодки видях общо.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Люси,
Хвана ли нещо на Язовира, бре ?
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Георге , здраво се сдедосваш па и го изтъкваш :lol: :lol: :lol: Я питай Кире какво ли не би дал да има барем един МОЛ във Видин , па бил той и малечък само с пет , шест магазина , кино и мак доналдс в него :mrgreen:
Ся да се пробвам да пророкувам как е протекло ? Тъй , нарамил си една торба твои си негативи спрямо всичкото МОЛ и се запътил в най-неподходящият ден към София Ринг . Имам предвид деня след официалното откриване кога в мола са били две трети от околните на София села , три четвърти от Перник , Кюстендил , Пазарджик , Дупница , Своге и пр. + голяма част скучаещи софиянци . В самият мол си е било доста нервно от цялата тая тарапана но не си пропуснал да донагнетяваш обстановката с постоянно мърморене и изтъкване на негативи , които са си били основно в твоите очи :wink: Това разяснява защо буля ти е решила повече да не ходи там .
Иначе днес отскочих да му хвърля и аз едно оче . Амбициозен проект на ИКЕА , Колиърс Интернешънъл и L35 , покрай съществуващата сграда на ИКЕА построяват София Ринг и дозастрояват снобарският квартал в околовръст и от там на там чисто лапане и възвръщаемост на средства в пъти . Тва по план де , а каква ще е реалността ... още от януари пустош с надежда за бъдещ просперитет , доста мъглив обаче .
Самият мол е доста спретнат , отвява много подобни в доста именити столици от типа на Виена , Париж , Атина , Рим , предлага от всичко за всички . Като почнем от маркови неща , минем през не толкова маркови и завършим на илиенска одисея мЪде ин чайна :lol: Хубавото е че е наблегнато на развлечението на детковците , което ще го направи една доста посещаема дестинация от буля и група , паралелно с Парадайза . Не са много местата където заедно с другите неща има и закрита 600 метрова картин писта , обърна ли внимание въобще че я има :roll: Тепърва предстои откриване на единствената в света , с тези параметри , закрита площ с магнитни колички съчетаваща преминавания през 5Д реалити къща на ужасите + поле за "блъскане" + още куп кеф за дечурлята без възрастова граница . Отделно още куп неща .
На мен моловете си ми се нравят . Отиваме с буля , дечко и още някой . Буля с другите були се спуска по шопинг и разглеждане на магазини , аз с татковците похапваме и отиваме на кино . След киното пак похапваме и обсъждаме с булите те какво що , а детковците кеф и игри кеф им на видео такива , кеф им по увеселителният парк . Та тъй , екстра си е , нищо , че не те кефи :wink:
То верно че от страна с един единствен МОЛ - ЦУМ , в който идваха от цялото БГ да се повозят на ескалаторите , се превърнахме в столицата с най-много молове на глава от населението ама в това лошо няма :D

пп - Макдоналдс задължително го пропускам , никога не ме е кефел :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Абе наистина не съм фен на моловете, ама заради жената - ходя, давам жертва :D !

Но по-голямата част от публиката ме дразни - определено !!!
Възможно е да е от възрастта, ама едва ли :wink: !
По скоро става дума за различен начин и смисъл на живот !
Просто ценностите са различни.

Пропуснах още един типичен представител на молната "култура" - млад, затлъстял пич с марков анцунг :lol: !

Като от вица, дето един отишъл да си купува анцунг и продавачката го попитала:
- За ежедневието или за сватба :D !

А за начина на живот.
Отведох жената на ресторант, да почерпя по случай годишнината,
Седнахме, хапваме и си приказваме, смеем се и вечеряме.
Заведението пълно, до нас на една маса шест момичета - приятелки.
Поръчаха, извадиха телефоните и два часа не откъснаха поглед от тях :shock: !
От време на време - разменят по някоя дума и пак джиткат с апаратчетата.
Загледах се по другите маси, предимно млади хора, младежи и девойки,
Огромната част от тях си гледат терефоните,
Даже пичовете не свалят мацките,
Само гледат в екранчетата!!!!

Може и да съм одъртял, ама да поканя мадама на ресторант и да си копам в Интернет или да гледам Суонси-Арсенал ми се вижда малко налудничаво :D !
Ама на тях - не !

Между другото - това съм го виждал и в Европата.
В Германия отиват на заведение, мълчат, гледат през витрината или си копат в телефоните.
Така общуват !!!!!!!!!!!!

П.П. Дали написах "сватба" правилно или Киро пак ще ми се кара :oops: :D !
Първо написах - свадба, пък се поправих, а ?
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Не долюбвате МОЛовете понеже си имате слънце и дори през зимата не е изключено да се раздвижи човек навън.
Елате тук да видите какво е,като мръкне в 15:00 и освен в някоя Галерия да се намърдате друго не остава :mrgreen:
Харесвам или не то те са част от живота тук,дори не избежен.
Лятото свеждам посещенията си там до критичният минимум.Ето днес например отвориха един нов детски кът в един от МОЛовете и аз закарах малката да поиграе малко.
Срещу 15 евро и около още толкова за консумация до като чакаш да се налудува.
Въпросният детски кът е толкова голям,че може да си намериш детето само ако то реши да се върне при теб :mrgreen:
Настаних се аз на една маса поръчах разни неща и казах на щерката да запомни къде съм и като ожаднее или иска да хапне нещо да се върне,тя каза добре и възира с двеста.
Аз си пия кафенцето бройкам всичкото младо майки и си се кефя как Тотнъм губят мача,а с това и аз на еврофутбол :D
Мина се около половин час и си викам тя малката се запиля дай да отида да я потърся,че да пие малко вода.
Отивам въртя се като поляк на руска граница и по-едно време чувам по-високо говорителите.
Моля бащата на Ванеса да се яви на касата!
Викам си аре и тя се е изгубила понеже на всеки две,три минути привикват по-някой родител.
Засилвам се към касата и гледам тя се държи за ръката и пищи здраво,казах си аре счупи си ръката.
За радост не я беше счупила,а само се прискрипала някъде на една пързалка.
Отидох да видя пързалката и ми прималя,бащите слизат разплакани от нея,а моето хайванче само се лъзнало по-нея и от уплах се е опитала да се спре и се ударила леко.
Та тъй с тези неща,няма начин.
А относно сърфирането с телефоните е голяма мания да седнеш да си поръчаш ядене да го снемаш,пуснеш във фейса и там приятелите ти да го лайкнат,но не и да ти кажат колко е хубаво директно до като сте там :mrgreen:
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Георге , като гледам какви са ти основните наблюдения на живото покрай теб , се ми се струва че трябва да внесеш малце разнообразие :wink: Като начало защо не хванеш буля под ръка и не я заведеш в някой клуб ? Като начало препоръчвам пиано бар "Синатра" , примерно , после в друг и т.н. :D Какво да спомена като насока за Синатра ? Ами огромна колекция от всякакви скочове и бърбън + какво се сетиш от върха на сладоледа от към коняк , водка , коктейли и пр. и пр. Музиката БГ рок , световен рок , руски пляски , поп и пр. без грам чалга . Доста често има групари , Данчо Караджов даже съм го засичал там , изнасящи парчета от свои албуми . Саундтрака е на ниво и от към изгряващи звезди и наетите от самият бар танциорки и певачи . Само тая забрана за тутуна ..... ама и за нея са измислили решение :wink: Абе "става" :D
Иначе как е споделил Красе , тва фейса , твитера и пр. проздотии много заразни и пристрастяващи . След години сигур ще ги обявят за най-голямата наркомания завладявала човечеството :lol: Аз за сега се въздържам от нея .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Павел Иванов написа:Я питай Кире какво ли не би дал да има барем един МОЛ във Видин , па бил той и малечък само с пет , шест магазина , кино и мак доналдс в него :mrgreen:
Такъв си имаме! :lol:
Е, без кино и мак доналдс де. :evil:
G.Petkov написа:П.П. Дали написах "сватба" правилно или Киро пак ще ми се кара :oops: :D !
Първо написах - свадба, пък се поправих, а ?
БраО, Жоре! :smt023 :D
Красимир Атанасов написа:Аз си пия кафенцето бройкам всичкото младо майки и си се кефя как Тотнъм губят мача,а с това и аз на еврофутбол :D
:lol: :lol: :lol: :drinkers:
lusienn

Мнение от lusienn »

Кире-на тоя ден преди четвърт век-бях войник в Казармата.Даже и неразбрах че е паднал,

кумунистическия режим.През ден караул-тренирам 32 новобранци всяка сутрин.

И заплата 1.50-отказах да я взимам. :oops:

По едно време ни изкарват на учение,и идва Клара Маринова от с едно трабанче-да ни обяснява

точно какво е станало,че службата става 18 месеца,и ние хвърляме шапките на уволнение.

Обаче тя си тръгна и като се отдалечи на по така разстояние спря и се провикна-че моя набор

Няма да го хване-намалението-та си изкарах-цялата служба-за Родината.

Копал съм и канали на Герман-до Панчарево -за полагане на кабели за населението.

Един вид-войската строеше всичко-на ниска цена,ама сега-спътникови комуникации,

Ама ако се прецакат-кабела си остава за свръзка-Обаче ако не са го извадили за мед-Мангалите.

Такива спомени имам аз-Нищо не видях от тогаващните грандиозни митинги-по Орлов Мост.

Обаче бяхме заедно с Жорката и преди 25 години и Вчера :D

Изображение

Той отговаряше за Централата и телефоните.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Аз па Люско видях сичко, бях в Софето по тфа време и глеах от първия ред. :lol:
Мен ме фана година и половина служба, чух по точката "оставката" на Тошо......мина време, сменихме "другарю" с "гус'ин", Асен Агов дойде да ни ухажва да гласуваме........гласувах за първи път...и те така.........даже за малко да отнеса арест, че размахвах 2 пръста от прозореца на централната пожарна, а митингуващите се изкефиха, че и пожарната е с тях. :lol:

Ееееех, а бяхме млади........ :roll:
Последно промяна от GODzillata на Вто Ное 11, 2014 7:34 am, променено общо 1 път.
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

На паметната дата 10.11.1989 у нас се случи социалистически фалит на НРБ ! А днеска 25 годинки по-късно ,чествуваме възхода на демокрацията ! Голям кеф :D :D :D Боже каква ни е Орисията , винаги да сме от къде преебаната страна :idea: :oops: :
Последно промяна от Trias на Пон Ное 10, 2014 10:21 pm, променено общо 1 път.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

GODzillata написа:...Ееееех, а бяхме млади........ :roll:

И наивни !!!!!!!!!!!!

Загледах се преди малко в обзора на Канал 1 за годишнината!
И като видях познатите лица на Жабока, Агата, Луджев, Премянов,
И направо ми се вдигна кръвното, и ........... се преместих на компа.

Та това бяха моделиерите на оня "Преход" :evil: !
Той така и завърши - плачевно - за нас,
Милионерски - за тях !

Ама много отдавна / след големия митинг и поражението след него/ си обещах да не се ядосвам и каквото мога - да направя за себе си.
И като ми падне - угаждам си :D !

Затова и толкова харесвам нашия Преход, щото е някак си човешки, а :wink: !?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:Ся да се пробвам да пророкувам как е протекло ? Тъй , нарамил си една торба твои си негативи спрямо всичкото МОЛ и се запътил в най-неподходящият ден към София Ринг . Имам предвид деня след официалното откриване кога в мола са били две трети от околните на София села , три четвърти от Перник , Кюстендил , Пазарджик , Дупница , Своге и пр. + голяма част скучаещи софиянци .
Павка, това ти мнение е точно и категорично, но дали знаеш за кВо иде реч?? Б-я умира.. бавно и безвъзвратно... А, кога остане само София, вече България няма да я има на картата на европа....
А, дали все молове в Австрия или пък в Германия са в столиците?? Ние от провинцията кВо да правим? Да ходим към столицата или към чужбината????
Определено на теб като частен гражданин не ти пука, ама вСе трябва да мислим в по голям мащаб...
То, това ще го направим рано или късно, а вие софиянците кВо ще правите кога провинцията се обезлюди изцяло, щото вече е полу-обезлюдена де, там са останали само циганите и турците, кои още не са се ориентирали къде е салама???

п.п. КЪм шопите и властимащите- Да спрем да убиваме провинцията, че накрая ще убием държавата и най накрая себе си..

В допълнение на прехода- мъчим ги да ги ловим-големите сулки, ама нещо в последната седмица... нещата са трудни. Сулките са неактивни, ударите ги няма, имам няколко закачени и откачени риби над 2-те кг. Рибите откачиха в тази скапана година и са пълни със зрял хайвер, все едно ще го хвърлят след месец, че то и ударите са такива, все едно гонят натрапници от мръстилищата.... Луда работа :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Синоптиците предричат топла зима с дебел сняг ! Като не става за подледен риболов , ще карам ски ! Ама важното е образованието бе :evil: Иначе щях да карам каруца с кон на територията на Западен парк или Факултета . Или па щях да пася стадо кози на територията на софийския квартал
Смърдана ! Баси ми то всички сме мъченици , ама добре ,че ни има :drinkers: :roll:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Trias написа:Синоптиците предричат топла зима с дебел сняг !
Смърдана ! Баси ми то всички сме мъченици , ама добре ,че ни има :drinkers: :roll:
А, дано, че та зима пак сме на климатици, че тука централно парно нямаме и никога не сме имали. Имаме си локално, ама то е такава хамалогия, опушване, чистене и пр.., че вече все го заебахме....
Отделен въпрос е, че оне софиянци плащат толкоз за цял отоплен апартамент+топла вода, колкот Я за една-две стаи минус топлата вода, ама реват от високи сметки, че не се траят... :lol: :lol: :lol:
Че са и супер тарикати, отказват се от парно, щото съседите ще ги топлят...

Вече се уморих, топля две стаи с климатици и плащам 400 лв. за това. Другият ми вариант е котелното- ама като изляза от там съм кат негър, само бялото на очите и зъбите ми светкат..., а миризмата на кюмюр не мой се измириса дори и след банята..

Оф, любимата ми Швейцария, с една трета от минималната заплата де вземах си плащах наема + все разходи... Ша се връщаме пак таме явно..., без значение от бизнеса де правим тука, щот тВа що праим в Бг е празна работа.. :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Заключено

Обратно към “Разни”