Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

пушилня за опушване на месо
Модератор: emo vasilev
-
- фен клуб-скобар
пушилня за опушване на месо
Мисля си ,че темата която пускам е за този раздел, ако греша моля да ме извините.
Трябва ми съвет как да си направя домашна пушилня за месо,риба и т.н, четох доста в гугъл но все още не ми е ясно напълно.Ако някой си е правил в домашни условия пушилня нека да сподели как да я направя и как да действам с нея.
Мерси.
Трябва ми съвет как да си направя домашна пушилня за месо,риба и т.н, четох доста в гугъл но все още не ми е ясно напълно.Ако някой си е правил в домашни условия пушилня нека да сподели как да я направя и как да действам с нея.
Мерси.

Re: пушилня за опушване на месо
В Rakiata . com има инфо.
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 0%B1%D0%B0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
В руските сайтове ще намериш всичко по темата
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- разбира нещата
по прост начин ще ти обясня "селско изобретение"
намираш някакво варелче примерно 40см дм,махаш му дъната ,да стане като кюнец,от едната страна му зарязваш вратичка ,като за печка,а от другата страна му пробиваш дупки близо до ръба,примерно 4 от едната страна по диаметъра и срещуположни още толкова.те служат да прекараш арматурни пръчки на които да закачваш месото.от долната страна на около 25 см от земята му слагаш планки от вътрешната страна и на тях поставяш едно от дъната което трябва да е надупкано като решетка с 8-10-12 мм свредло ,целта е пушека да се разтила равномерно във всички посоки по вертикала.а другото дъно или по-голям капак от деаметъра на варела се използва за капак ,но и той трябва да е надупкан ,за да излиза дима и да не се задушава жарта.
за упушване използваш сух широколистен талаш ,орехови черупки или листа ,сухи трески от широколистни дървета ,като бук ,дъб ,ясен ,габар.палиш огъня да се разгори и образува солидна жар и застилаш със талаша ,листата и черупките ,огъня се задушава и почва да пуше , нареждаш месото ,предварително третирано по някаква рецепта,набучено със телчета по тези арматурни пръчки ,за които споменах по-горе(все едно нареждаш сутиен на тел)
,и захлюпваш със горния капак.трябва да си постоянно до огъня ,понеже в един момент от капещата мас и прегаряне на талаша ,огъня се разпалва и трябва да го '"загасиш" само със талаш или листа ,никога не със вода ,понеже парите кондензирват по месото
така някъде около 2 часа,хем мезето е опушено ,хем и ти си придобил миризма на дърт ром
,ама след това ще си мезиш като бял човек
ако не си разбрал нещо ,питай.
намираш някакво варелче примерно 40см дм,махаш му дъната ,да стане като кюнец,от едната страна му зарязваш вратичка ,като за печка,а от другата страна му пробиваш дупки близо до ръба,примерно 4 от едната страна по диаметъра и срещуположни още толкова.те служат да прекараш арматурни пръчки на които да закачваш месото.от долната страна на около 25 см от земята му слагаш планки от вътрешната страна и на тях поставяш едно от дъната което трябва да е надупкано като решетка с 8-10-12 мм свредло ,целта е пушека да се разтила равномерно във всички посоки по вертикала.а другото дъно или по-голям капак от деаметъра на варела се използва за капак ,но и той трябва да е надупкан ,за да излиза дима и да не се задушава жарта.
за упушване използваш сух широколистен талаш ,орехови черупки или листа ,сухи трески от широколистни дървета ,като бук ,дъб ,ясен ,габар.палиш огъня да се разгори и образува солидна жар и застилаш със талаша ,листата и черупките ,огъня се задушава и почва да пуше , нареждаш месото ,предварително третирано по някаква рецепта,набучено със телчета по тези арматурни пръчки ,за които споменах по-горе(все едно нареждаш сутиен на тел)

ако не си разбрал нещо ,питай.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- фен клуб-скобар
Всичко е ясно колега, много съм благодарен
това ми трябваше

питай гооглето за опушко и чети какво е писал колегата коце
- Batkata61
- научил се да хвърля
Послушай Bakxys , от лично дегустиране на опушиляците му +
размера на един кротуш, та бил той и златен, става
,но мезето е
!

Mмм, много вкусно, но за тези, които не знаят.... За Пушени продукти
В пушеното месо и рибата често се натрупва бензопирен – един от най-силните канцерогени.
Не че на някой му пука като удари 100 ракия ама е много лоша храна. Скоро един приятел си беше направил пушилня на двора . Бях длъжен да му кажа за последиците от пушека ,че децата нямаха търпения да опушват каквото и да е и да ядат. И той ми вика ...Ти що не ми каза по-рано бре, знаеш ли колко килограма изядохме?
Сега пушилнята е скрита и предполагам много ме мразят 
В пушеното месо и рибата често се натрупва бензопирен – един от най-силните канцерогени.
Не че на някой му пука като удари 100 ракия ама е много лоша храна. Скоро един приятел си беше направил пушилня на двора . Бях длъжен да му кажа за последиците от пушека ,че децата нямаха търпения да опушват каквото и да е и да ядат. И той ми вика ...Ти що не ми каза по-рано бре, знаеш ли колко килограма изядохме?

И сега да не ме намразите и тука и обичате този вид мезе само, като съвет . За тези, които им пука... Махайте кората на опушеното. Там се набиват всички токсини . Има и студено опушване ,което не се счита за толкова вредено. Естествено на който му е все тая, карайте както знаете.
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Ям ги цели даже с костите, нищо не махам пък и без това американците казаха, че дали ще те хване рак било въпрос на късмет.Един дядка до нас цял живот набива тикви с магданоз и моркови и тичаше по къси гащи всяка сутрин да се поддържа млад.Блъсна го кола и свърши безславно, затова яж пий и си носи новите дрехи, че иначе Шишо Бакшишо ще продължи нататък...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Е то ясно, че кавото ти е писано това е. Ако ти е писано да се удавиш няма да се обесиш както се казва. Но има хора, който искат да знаят какво ядат и се хранят по-здравосвно . А за магазина хич да не говорим пълно е с вякъква химия и всеки ден си я ядем ....
- Batkata61
- научил се да хвърля
- градски,ако стъкнеш от тея кривите -изправят се като сопи на геле карпаджия,само свирни- муската от менnicko67 написа:Ям ги цели даже с костите