пушилня за опушване на месо

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
N.Dimitrov
фен клуб-скобар
Мнения: 728
Регистриран на: Пон Юни 23, 2014 4:32 pm
Местоположение: Плевен

пушилня за опушване на месо

Мнение от N.Dimitrov »

Мисля си ,че темата която пускам е за този раздел, ако греша моля да ме извините.

Трябва ми съвет как да си направя домашна пушилня за месо,риба и т.н, четох доста в гугъл но все още не ми е ясно напълно.Ако някой си е правил в домашни условия пушилня нека да сподели как да я направя и как да действам с нея.
Мерси. :)
zerin1
новобранец
новобранец
Мнения: 56
Регистриран на: Съб Юни 25, 2011 12:20 pm
Местоположение: Бурса

Re: пушилня за опушване на месо

Мнение от zerin1 »

В Rakiata . com има инфо.
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 201
Регистриран на: Вто Апр 21, 2009 10:15 am
Местоположение: ГАБРОВО

Re: пушилня за опушване на месо

Мнение от nicko67 »

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 0%B1%D0%B0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
gotinbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 151
Регистриран на: Нед Окт 26, 2008 9:03 am
Местоположение: Дупница

Re: пушилня за опушване на месо

Мнение от gotinbg »

Изображение
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1136
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 1:03 pm
Местоположение: Пловдив и Ямбол
Обратна връзка:

Re: пушилня за опушване на месо

Мнение от boki speca »

В руските сайтове ще намериш всичко по темата
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1116
Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
Местоположение: шумен град

Re: пушилня за опушване на месо

Мнение от delio-haidutin »

по прост начин ще ти обясня "селско изобретение"
намираш някакво варелче примерно 40см дм,махаш му дъната ,да стане като кюнец,от едната страна му зарязваш вратичка ,като за печка,а от другата страна му пробиваш дупки близо до ръба,примерно 4 от едната страна по диаметъра и срещуположни още толкова.те служат да прекараш арматурни пръчки на които да закачваш месото.от долната страна на около 25 см от земята му слагаш планки от вътрешната страна и на тях поставяш едно от дъната което трябва да е надупкано като решетка с 8-10-12 мм свредло ,целта е пушека да се разтила равномерно във всички посоки по вертикала.а другото дъно или по-голям капак от деаметъра на варела се използва за капак ,но и той трябва да е надупкан ,за да излиза дима и да не се задушава жарта.
за упушване използваш сух широколистен талаш ,орехови черупки или листа ,сухи трески от широколистни дървета ,като бук ,дъб ,ясен ,габар.палиш огъня да се разгори и образува солидна жар и застилаш със талаша ,листата и черупките ,огъня се задушава и почва да пуше , нареждаш месото ,предварително третирано по някаква рецепта,набучено със телчета по тези арматурни пръчки ,за които споменах по-горе(все едно нареждаш сутиен на тел) :lol: ,и захлюпваш със горния капак.трябва да си постоянно до огъня ,понеже в един момент от капещата мас и прегаряне на талаша ,огъня се разпалва и трябва да го '"загасиш" само със талаш или листа ,никога не със вода ,понеже парите кондензирват по месото :idea: така някъде около 2 часа,хем мезето е опушено ,хем и ти си придобил миризма на дърт ром :lol: :lol: :lol: ,ама след това ще си мезиш като бял човек :drinkers: :drinkers: :drinkers:
ако не си разбрал нещо ,питай.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
N.Dimitrov
фен клуб-скобар
Мнения: 728
Регистриран на: Пон Юни 23, 2014 4:32 pm
Местоположение: Плевен

Re: пушилня за опушване на месо

Мнение от N.Dimitrov »

Всичко е ясно колега, много съм благодарен :) това ми трябваше
bakxys
новобранец
новобранец
Мнения: 18
Регистриран на: Пон Юни 29, 2009 6:45 pm

Re: пушилня за опушване на месо

Мнение от bakxys »

питай гооглето за опушко и чети какво е писал колегата коце
Аватар
Batkata61
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 101
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 7:04 pm
Местоположение: ГАБРОВО

Re: пушилня за опушване на месо

Мнение от Batkata61 »

Послушай Bakxys , от лично дегустиране на опушиляците му + :drinkers: размера на един кротуш, та бил той и златен, става :fishing6: ,но мезето е :smt038 !
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 409
Регистриран на: Сря Сеп 09, 2009 1:42 am
Местоположение: Варна

Re: пушилня за опушване на месо

Мнение от MARLIN »

Mмм, много вкусно, но за тези, които не знаят.... За Пушени продукти
В пушеното месо и рибата често се натрупва бензопирен – един от най-силните канцерогени.

Не че на някой му пука като удари 100 ракия ама е много лоша храна. Скоро един приятел си беше направил пушилня на двора . Бях длъжен да му кажа за последиците от пушека ,че децата нямаха търпения да опушват каквото и да е и да ядат. И той ми вика ...Ти що не ми каза по-рано бре, знаеш ли колко килограма изядохме? :lol: Сега пушилнята е скрита и предполагам много ме мразят :lol:
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 409
Регистриран на: Сря Сеп 09, 2009 1:42 am
Местоположение: Варна

Re: пушилня за опушване на месо

Мнение от MARLIN »

И сега да не ме намразите и тука и обичате този вид мезе само, като съвет . За тези, които им пука... Махайте кората на опушеното. Там се набиват всички токсини . Има и студено опушване ,което не се счита за толкова вредено. Естествено на който му е все тая, карайте както знаете.
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 201
Регистриран на: Вто Апр 21, 2009 10:15 am
Местоположение: ГАБРОВО

Re: пушилня за опушване на месо

Мнение от nicko67 »

Ям ги цели даже с костите, нищо не махам пък и без това американците казаха, че дали ще те хване рак било въпрос на късмет.Един дядка до нас цял живот набива тикви с магданоз и моркови и тичаше по къси гащи всяка сутрин да се поддържа млад.Блъсна го кола и свърши безславно, затова яж пий и си носи новите дрехи, че иначе Шишо Бакшишо ще продължи нататък... :drinkers:
IMG_8260.JPG
IMG_8259.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 409
Регистриран на: Сря Сеп 09, 2009 1:42 am
Местоположение: Варна

Re: пушилня за опушване на месо

Мнение от MARLIN »

Е то ясно, че кавото ти е писано това е. Ако ти е писано да се удавиш няма да се обесиш както се казва. Но има хора, който искат да знаят какво ядат и се хранят по-здравосвно . А за магазина хич да не говорим пълно е с вякъква химия и всеки ден си я ядем ....
Аватар
Batkata61
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 101
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 7:04 pm
Местоположение: ГАБРОВО

Re: пушилня за опушване на месо

Мнение от Batkata61 »

nicko67 написа:Ям ги цели даже с костите
- градски,ако стъкнеш от тея кривите -изправят се като сопи на геле карпаджия,само свирни- муската от мен :lol: :lol: !
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”