Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Излет в Италия
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Re: Излет в Италия
Благодаря за информацията колеги.Живи здрави до година ако ходя няма проплем да се видим и да разходим сопите.Квартирата ми беше в Ливорно до аквариума на терасата, мн красиво местенце.Имаше рибари които ловяха с големи плувки с светещи ампули направо от терасата, уви риболовен магазин не видях никъде та незнам от къде се снабдяват с стръв и такъми
.Всъщност самото градче беше мн спокоино и лишено от всякакви забавления, но с точно това спокоиствие се свиква мн бързо унасяш се и си мечтаеш ех ако и в България беше така 

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
-
- новобранец
Билета вече е купен и е за цяла Италия и по-добре тъй като мисля да започна да обикалям местата ,които съм си набелязал, а пък ако е само регионален няма да имам тази възможност. Относно риболова на реката до вкъщи хванах цаката на мряните след 20:30 часа излизат като луди. Снощи една след друга ги побърках за 5 мин 4 мряни на меката част от хляба, правя го на топче после закачам на куката и замятам още при падането 3-4 секунди и плувката е под вода
. Сега мечтата ми е да хвана пъстървите и кефалите ,които забелязах ,че се въртят и са около 20-40см. доста големи екземпляри за такова малко място на което ловя
. Ето и една снимчица малко не се вижда добре мястото ,но от край до край е около 6 метра максимум, а дълбоката час започва от втория метър.

- Прикачени файлове
-
- IMG_0344[1].JPG (1.59 MiB) Преглеждано 623 пъти
- stankof
- ще става разбирач
Колега чакаме пъстървите 

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
-
- новобранец
Здравейте колеги, не бях обновявал отдавна тази темичка ,но ето, че дойде момента.
Един пресен риболовен излет от тази сутрин и цял ден демек 20,11,2014г.
Та .... предния ден се уговорихме с колегата демек съпруга на майка ми да ходим за риба на езерото Биланчино. Всичко точно ама хубаво ма то от мерак спи ли се вечерта преди да идем ... то бе въртене в леглото то бе чудо. Както и да е след 2 будения да гледам колко е часа успях да поспя и да стана в 7 и 30 Италианско време. Тъй като не пия кафе
реших да стягам багажа докато колегата си го изпие тъй като той не е като мене хаха.. Та натварих в "голямата" кола 3 шаранджийски или по точно 3 въдици от тежката артилерия , 2 шиманота тип болонезе ама не се знае дали са болонезе
и едно спинингче мисля ,че съм го показвал УНИВЕРСАЛНО става за всичко , върти блесни , лови шарани на плувка, на дъно абе всичко прави само където не ми говори хахах. Та нали всичко точно тръгнахме в 8:10 и в 8:40 вече бяхме на половината път... хубаво ама то като на високо и тия завои .. по едно време гледам на хоризонта МОРЕ викам му на колегата:
- Много красиво море..
Той ми се смее и вика "тва не е море мойто момче , това е мъгла"
-
, изложихме се пред чужденците - СЕФТЕ
То хубаво ама красивото беше само от горе хаха .. като слязохме в ниското ВЪТРЕ в "морето" да търсим пътя за езерото а ходи го намери ..
След около 1 час обикаляне разбрахме ,че сме били точно над него
Ама кой да види под тъз мЪгла.
Та както и да е де , стигнахме ПО СЛУЧАЙНОСТ на някакво място където не беше забрананено тъй като на почти всички места които спирахме беше. Опънахме пръчките и почнахме да цопаме на плувка с бял червей.
По едно време реших да мушна и блесница на универсалката да видим какво ще стане тъй като по принцип там има и щуки и кустури и мечки и вълци...
Мятах ,мятах 20минути на всички видове блесни дет' имам ама освен около 7 кила водорасли друго не изкарах. Така стана и като минах на воблери хахха пълно ЧАО
Та по едно време тъкмо сменям с поредния воблер и чувам на 10тина метра от мен шаранджийския звод ПИЩИ. Погледа беше уникален нещо от типа "Да бее ти се ебаваш с мене или сънувам тука и шарани да има ..." Ама не спира да пищи викам ИСТИНА Е , бегом към въдицата , натискам на долу бутона за аванса БАМ засечка и въдицата се огъна на дъга и остана на дъното
водорасли .... дааа ма в тез водорасли е закачена и рибата няма не се отказвам и дърпам викам или въдицата ще се счупи или ще излезе рибата (щото влакното е въже не корда hahahah). По едно време лека по лека взе да идва към брега. Викам на колегата усещам гоооооо и той ме гледа странно.. да ама го усещах на 5-6м от мене после като взе да дърпа дивака забравих за усещанията... След 10тина минути борба видях муцуната ... ВЪЙЙ като хамбар беше да го ...
Шаранче 10кг направо се ... добре де почти се на*рах от кеф
Колегата малко не може да борави с машинки за снимане но си личи усмивката поне това пак е нещо хаха.
И така до 5 часа само един удар имаше още и това беше сгънахме такъмите щото на -1 градус не се стои .. и си тръгнахме.
Един пресен риболовен излет от тази сутрин и цял ден демек 20,11,2014г.
Та .... предния ден се уговорихме с колегата демек съпруга на майка ми да ходим за риба на езерото Биланчино. Всичко точно ама хубаво ма то от мерак спи ли се вечерта преди да идем ... то бе въртене в леглото то бе чудо. Както и да е след 2 будения да гледам колко е часа успях да поспя и да стана в 7 и 30 Италианско време. Тъй като не пия кафе

- Много красиво море..
Той ми се смее и вика "тва не е море мойто момче , това е мъгла"
-

Та както и да е де , стигнахме ПО СЛУЧАЙНОСТ на някакво място където не беше забрананено тъй като на почти всички места които спирахме беше. Опънахме пръчките и почнахме да цопаме на плувка с бял червей.
По едно време реших да мушна и блесница на универсалката да видим какво ще стане тъй като по принцип там има и щуки и кустури и мечки и вълци...
Мятах ,мятах 20минути на всички видове блесни дет' имам ама освен около 7 кила водорасли друго не изкарах. Така стана и като минах на воблери хахха пълно ЧАО

Та по едно време тъкмо сменям с поредния воблер и чувам на 10тина метра от мен шаранджийския звод ПИЩИ. Погледа беше уникален нещо от типа "Да бее ти се ебаваш с мене или сънувам тука и шарани да има ..." Ама не спира да пищи викам ИСТИНА Е , бегом към въдицата , натискам на долу бутона за аванса БАМ засечка и въдицата се огъна на дъга и остана на дъното

Шаранче 10кг направо се ... добре де почти се на*рах от кеф

И така до 5 часа само един удар имаше още и това беше сгънахме такъмите щото на -1 градус не се стои .. и си тръгнахме.
- Прикачени файлове
-
- IMG_0838.JPG (4 MiB) Преглеждано 532 пъти
-
- разбира нещата
Прекрасен шаран
На мачов риболов няма ли да излизат риби от сорта на перки,платики,каракуди, а защо не и шаран ?

-
- новобранец
Предполагам ,че да , това езеро предразполага за всички видове риболов като цяло, което е много добре.