Директен телескоп Colmic Extreme New model 8 метра

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Директен телескоп Colmic Extreme New model 8 метра

Мнение от butnik »

chirusa_bg написа:Не се колебай!
Всички въдици провисват с времето. Това е напълно нормално и е заложено "генетично".
Конкретния Колмик не го познавам, но всички въдици от марката са с изключително качество на изработка. Ако нещо ги отличава от Тика, то е изключителната изработка и не защото Тика са лоши, хлопат им снадките, имат шупли по карбона и прочие небивалици, а просто, защото колмика е много "пипнат" в детайлите.
Що се отнася до Чичо Веско, личните ми впечатления са за много коректен и отговорен търговец.
Шимано не ти ги препоръчвам. Сервиза им не е зле, той просто отсъства. Отделно, Аспаер 8м, топ моделът им по онова време, отстъпва на актуалната тогава Тика Уинър по всички показатели с изключение на здравина. Разбира се и цената му беше почти 4 пъти по-висока :D
+1 за Колмик.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Е, и тежката артилерия в лекия риболов (Чируза и Бутника) щом подкрепя избора, тогава тоя Колмик ще е. Напролет.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

lishev_64 написа:
Цитат:
Colmic Extreme e произведен в завода на Tica и е 1:1 с модела Tica Exclusive ...

:lol: :lol: :lol:

Колега виждам че ти е смешно, сравнявал ли си ги двете една до друга?
Да, колега, сравнявал съм ги. И за това съм сигурен в мнението си - НЯМАТ НИЩО ОБЩО!
Мой много добър приятел, с който кръстосваме водоемите заедно, и който е познат на много колеги от форума, го притежаваше. И го продаде. Пълен дискомфорт при риболов с него - не балансиран, затруднено замятане на линия с плувка под три грама, без да имам някакво обяснение за това.
Не, не мисля, че въобще могат да се сравняват.
А колкото до риболов във вятър - когато ловя със седмицата на Tica Winner внимавам много по-вече, отколкото с Колмика. :wink:
Но все пак всеки си има мнение, което уважавам.
:smt023
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

Аз мисля че цената на колмика е твърде висока при условие че съществува близо 2 пъти по-евтина алтернатива с потдръжка и приемлива цена на резервни части. Дава ли ми колмика 2 пъти повече? Едва ли...
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

chirusa_bg написа:Не се колебай!
Всички въдици провисват с времето. Това е напълно нормално и е заложено "генетично".
Конкретния Колмик не го познавам, но всички въдици от марката са с изключително качество на изработка. Ако нещо ги отличава от Тика, то е изключителната изработка и не защото Тика са лоши, хлопат им снадките, имат шупли по карбона и прочие небивалици, а просто, защото колмика е много "пипнат" в детайлите.
Що се отнася до Чичо Веско, личните ми впечатления са за много коректен и отговорен търговец.
Шимано не ти ги препоръчвам. Сервиза им не е зле, той просто отсъства. Отделно, Аспаер 8м, топ моделът им по онова време, отстъпва на актуалната тогава Тика Уинър по всички показатели с изключение на здравина. Разбира се и цената му беше почти 4 пъти по-висока :D
Всички въдици провисват ама друг път,нищо нормално няма в това особено когато става въпрос за топ модел.
''Конкретния колмик не го познавам''-е аз го познавам, и е при мен счупен, ако имаш път към Ямбол ела ще ви ''запозная''за да се убедиш.
Тика не са лоши действително, но конкретния модел визиран за сравнение е пълен боклук както като баланс така и като изработка,и това за него не са небивалици , а факти.
Не съм казал че чичо Веско е некоректен търговец , а че цените на резервните снадки са умопомрачителни и след употреба на въпросния топ модел не дай боже се случи нещо, ти остава само горчилката в устата от грешно похарчените пари.
Човека иска конкретни впечатления за дадената пръчка от хора които имат преки и лични впечатления от нея,а не приказки от общ характер,''не познавам модела ама'' ....ала бала.Ами като не познаваш модела трай си.Никой не може да познава всичко на пазара колкото и велик да е.
Пак казвам ако имаш път към Ямбол ще ти ги покажа счупени така си стоят за да се убедиш в правотата ми.
Заставам зад всяка моя дума и я доказвам на живо с демонстрация.Готов съм да ги дочупя пред теб нищо че една снадка е 100 лева примерно.И без това вече няма да ги ползвам.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Съжалявам за горчивия ти опит, но така става, когато човек се изхвърли с покупката преди да помисли. За съжаление има много такива примери, едни купуват скъпи коли и не могат да ги карат, поради висока цена на поддръжка, други скъпи въдици и тн. и тн. Точно затова са полезни подобни теми, за да подскажат на колегите, какво трябва да обмислят, преди покупката.
Що се отнася до това дали провисват всички въдици - да, провисват с течение на времето. Неизбежно е и се случва с всички. Предопределено е от стареенето на материала и е необратимо, навсякъде по света, дори в Ямбол.
Вероятно те е подразнило изречението, в което изразявам съмнение в твърдението, че въдиците се чупят сами, без твоя намеса?
Не ми обръщай внимание, това в какво се съмнявам или съм убеден аз, не ти влияе по никакъв начин. От друга страна не оспорвам опита ти в ползването и чупенето на голям брой директни, аз съм имал шанса да ловя само с 4 модела, тъй като се оказаха трогателно здрави и не се налага да ги сменям по принуда. Сред тях са двете Тики и Шиманото, за които писах в цитирания пост.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Аз също имам опит с директните телескопи,имал съм и имам!Знам и Тики,знам и Шимана ,но не знам точно този модел и то новия-Боби говори за Голда 2005 година модел:) Абсолютно му вярвам и съм убеден в думите му-звучи много откровенно!Колегата Лишев пък има модела и му е добре-казва,че е много го харесва-вярвам му и на него,защото има разлика когато въдицата се използва постоянно и когато в по редки случаи!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
trangelov
новобранец
новобранец

Мнение от trangelov »

Започвам да правя по два риболова седмично само с директния Екстрийм 8м.
Кога да меря провисването?
А сега сериозно: не намерих в България пръчка, която да ми допада повече от Екстрийма. А имам достъп и до Шимана, и Тики, и Мавери и Гарболино.
Много балансиран, твърд и вече съм убеден, че е и здрав.
Бело поле, плиткаж с течение: засичам скобар(около 800-900гр.), държа го 2 минути без проблем, скобара тръгва навътре и надолу по течението, аз нямам опит с директен, ръката, телескопа и скобара стават в една линия: твърда връзка и къса повод 0.117.
Побеснях и слагам повод 0.128.
Кълве, засичам, хващам дръжката с две ръце, изправям директния право нагоре и напъвам назад(или той или аз). След част от секундата скобара(около 800-900гр.) се оказа с половината тяло над водата и започна да шляпа отгоре. Щекаря до мен ми каза, че ще му изплаша рибата... и аз бързо докарах скуби до кепа, като така и не успя да се потопи целия във водата. Всичко това става в течение.
П.С.: Търся човек, който да ми обясни как се вади скобар с директен. Возя и черпя.
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

Аз съм човека!
trangelov написа: Кълве, засичам, хващам дръжката с две ръце, изправям директния право нагоре и напъвам назад(или той или аз). След част от секундата скобара(около 800-900гр.) се оказа с половината тяло над водата и започна да шляпа отгоре. Щекаря до мен ми каза, че ще му изплаша рибата... и аз бързо докарах скуби до кепа, като така и не успя да се потопи целия във водата. Всичко това става в течение.
П.С.: Търся човек, който да ми обясни как се вади скобар с директен. Возя и черпя.
Винаги дръж въдицата с една ръка! Закон божи! Иначе ще се жалваш че пръчката ти се е счупила съвсем без причина! Не разбрах само като държиш въдицата с две ръце с какво държиш кепа - с х@й или с гъ$?
п.с. Остана да почерпиш! Пия всичко!
Последно промяна от nabeden ribar на Чет Ное 27, 2014 6:25 am, променено общо 1 път.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Нещо усещам иронизиране от Струмаджията-аз съм Струмаджия-ще те науча спокойно-Сега може да продължиш да следиш и темата за Струма-там ще разбереш по обстойно как стоят нещата ;)

ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ionko_terziev »

Джонка виж и във фишинга в момента продават девятка ако ти върши работа
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Не искам 9 -видях я! Целта е да сме леки! Поради тази причина си продадох Шимано 9 ката мин седмица а беше само 370 г на 9 метра!

trangelov
новобранец
новобранец

Мнение от trangelov »

Уважаеми колега "набеден рибар", след думи от сорта: "...с какво държиш кепа - с х@й или с гъ$?", не съм сигурен, че точно ти си "човека"...
Все пак ще ти отговоря с какво: до мен имаше приятел с щека и кеп. Моят кеп не беше разпънат.
trangelov
новобранец
новобранец

Мнение от trangelov »

Уважаеми колега, Джони Ринго, искрено се извинявам, ако в поста за моите проблеми с ваденето на скобар с директен е прозвучала някаква ирония.
Аз съм сериозен човек на средна възраст, и мога да си позволя да иронизирам единствено себе си.
Наистина не разбрах какво трябва да правя, за да извадя скобара правилно(гадта ми изправя ръката, която държи директния и става твърда връзка). В събота съм на поправителен. Ще изпробвам пак здравината на Екстрийма.
Ще бъда благодарен, ако ми обясните на теория, как трябва да действам.
А когато сте в България: и ако още имате съмнения за директния Екстрийм - ще Ви го дам да направите някой и друг риболов с него(Veleka ме познава: Тихомир - навремето бях треньор по тенис на маса на дъщеря му).
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

trangelov написа:.....
Наистина не разбрах какво трябва да правя, за да извадя скобара правилно(гадта ми изправя ръката, която държи директния и става твърда връзка..
И аз имам същия проблем :)) След като бях свидетел на един погром на Джони с 8-ца през лято 2103, пробвах същото на Б.поле. Три бързи риби, три късаници и обърнах на болото-там късене няма, въпреки, че контрола и интензитена са по-слаби. По тая причина болото ми остана основно оръжие, но сериозно се замислям за превъоръжаване с въпросния колмик :wink: Според мен директния е правилното оръжие при гъсти и активни риби, докато болото е по-моногоспектърно, особенно за зимата :idea:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”