Директен телескоп Colmic Extreme New model 8 метра

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Директен телескоп Colmic Extreme New model 8 метра

Мнение от butnik »

Монтиране на допълнителен връх с жило.Първоначалните пориви на скобара са като старт на драгстер,жилото гаси по-добре тези форсажи.Нямам опит с 8 м -те,но ловя с 6м и разликата е само в дължината на изтичането и дистанцията.Ловя/в частност и Малкия/с Мило Kоех 4000,която тежи 165гр,въоръжена е с още един връх с монтиран шпиц/жило/ и нямаме откачена или скъсана риба.Кефа с директен на река е уникален,но при наличието на две щеки не ми се инвестира в по-дълга от 6м.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

trangelov написа:
П.С.: Търся човек, който да ми обясни как се вади скобар с директен. Возя и черпя.
Като засечеш и скобара тръгне на някъде, дърпай настрани не нагоре.Върха да ти е почти във водата.По лесно се обръща рибата. :D
Бързай бавно.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Колега Рангелов-опита ми със скобарите( попитай приятелят си Велека за него) през годините ми е изградил техника на риболов с директния-! Първо-иска ли да ти скъса и литне ли резко навътре ако искаш се гмурни с въдицата но си заминава-освен ако не си с повод 0.18 и не ти дреме за финеса и красотата на този риболов с тънки влакна и пинизи! След това правило номер две-никога не го напъвай с въдицата -дръж я изправена и го остави да си обикаля-удържиш ли го в първите секунди,после започва обиколката-жилото на директен както ти каза и Бутника е най големия враг на скобара-повярвай ми. Жилото обира всички така наречени питбулски тръсканици на главата! Сам трябва да усетиш и да почнеш да го придърпваш към теб ,като му се показва много малко от главата и е глътнал въздух-демек готов е;) Напъваш ли го и се опитваш да го покажеш целия е пагубно ще се разпляска и ще скъса или ще се откачи! Кепа е много приятно нещо-аз лично ползвам само главата на кепа без дръжка,защото винаги съм подреден или вътре в реката или подбирам мястото -избягвам високите брегове!Естествено когато искам да правя цирк и купон вкарвам елементи на приклякане ,държане на теледкопа с един пръст и прочие :D повярвай ми аз мога да си го позволя,защото риболова с директен поради стари обстоятелства се е превърнал за мен в реликва и целогодишно го практикувам-болонеза ползвам зимата,когато е неизбежно-изчаквам до последно преди да я извадя,или мача също така! Успех,а иначе Ринго ще покаже на Струма не е проблем
Последно промяна от DJONI RINGO на Чет Ное 27, 2014 5:46 pm, променено общо 1 път.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

Колега trangelov, sorry че се засегна не беше това идеята!
Едва ли е много практично да сменяш кухия оригинален връх с плътен, когато става въпрос за скъп телескоп. Поне аз не бих се решил. Просто оставяш въдицата да измори рибата, когато не напъваш рибата - не я стресираш. Не бива да дърпаш въдицата с 2 ръце, защото ще я счупиш, ако се налага сменяй ръцете, но я дръж само с едната. Чак когато рибата се измори - тогава мисли за кеп. Достатъчно е рибата да покаже само глава над водата, колкото да глътне въздух, не е нужно да я вадиш на водни ски. Друга грешка която не бива да се прави е да се накланя въдицата назад!
trangelov
новобранец
новобранец

Мнение от trangelov »

Много благодаря на колегите за горните два поста. Записвам си ги.
Щяха да ми трябват много месеци, за да достигна до тези изводи. Благодаря.
Сега остава само да оттренирам похватите на ваденето.
Предложението ми колегата Джони да опита Екстрийма - важи безсрочно.
Ако и някой друг колега се колебае: да ми пише на лични да се разберем.
Като видите ненормалник да къпира с щеката и да лови с директен: аз съм.
trangelov
новобранец
новобранец

Мнение от trangelov »

Докато писах е пуснат още един пост.
Благодаря на колегите Супер Марио и Джони.
Вече май ще стигнем до нормален изказ и с колегата Набеден рибар. Благодаря и на него. Записвам си и неговите съвети. Засега не мисля да променям оригиналната конструкция на директния. Имах директен 7м. с жило и за малкото риболови с директни, май ми се струва, че с кухия връх ми е по-голям кеф.
Накак си "повече ми тресе в раката".
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

trangelov написа: Предложението ми колегата Джони да опита Екстрийма - важи безсрочно........
Здравей Тихомире :) Джони Ринго - Марти е твоят човек, що се отнася до риболов на скобари с директен телескоп по река Струма. Имал съм честта да ловя рамо до рамо с него и мога да те уверя, че работи със скоростта на свръхзвуков самолет. Много можеш да научиш от него, както за техниката на риболов с директна осмица, така и за различните монтажи, презентацията на стръвта и спецификата на захранване. Да не пропуснеш да ме поканиш на съвместния ви излет, не за друго, а да ви се пречкам с болонезката :)
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
trangelov
новобранец
новобранец

Мнение от trangelov »

Живот и здраве да е, Васе.
Не познавам лично колегата Джони Ринго, но съм чел за неговите подвизи с директния.
Разчитам на теб да уредиш съвместен излет, съчетан с обучение по посочените от теб теми. Естествено, ако колегата пожелае да сподели тези нюанси на риболова с директен.
Нещо много почна да ми харесва този вид риболов, а и поостарях, и гледам вече да олекотявам багажа.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

трапера написа:
DJONI RINGO написа:Не знам кво да правя честно
Вземай един Китайчик за 100тина лв, после да не те е яд много.
Съжалявам ,но аз разполагам с много добри попълнения и Китайчик не ми е нужен! Въпроса ми беше целенасочен за модела на Колмик
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”