Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

ниско бюджетен джип
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- daniel defoe
- разбира нещата
Re: ниско бюджетен джип
За съжаление се сещам само и единствено за средно/високо бюджетни жипки 
С ниско бюджетните, от висене по сервизите няма да ти остане много време за риболов
p. s. Иначе по темата ... Лада Нива 1,7, но след 2002 и задължително на Гъссс

С ниско бюджетните, от висене по сервизите няма да ти остане много време за риболов

Ако няма да ходиш на тежък офроуд ти препоръчвам Мицубиши Спейс вагон(дане е GDI заради газовата уредба).Голям багажник,комфортна возия при по-дълги преходи,разхода е приемлив, недостатък е само малкия клиренс,макар че дори и така никога не съм закъсвал.Не е джип но става.
Не сме наследили земята от дедите си,а сме я взели на заем от децата си.От нас зависи в какво състояние ще им я върнем!
Аз залагам на Субаро форестер 2.0 на газ
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За 2000лв джип, ще е състояние като кола за 500лв. Просто джипките държат цени повече от леките коли, та гледай фа не си купиш паметник...
Ако ходиш сам или най-много двама и сравнително на близо, витарка или фероза стават, но примерно от Сф до Ивайловград, направо...
Може и Кия да погледнеш...
Аз за тия пари бих взел една баничарка - сравнително висока, събира багаж и не харчи хич...
Ако ходиш сам или най-много двама и сравнително на близо, витарка или фероза стават, но примерно от Сф до Ивайловград, направо...

Аз за тия пари бих взел една баничарка - сравнително висока, събира багаж и не харчи хич...
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
[/quote]
Голямо плюс и от мен за нивата 1,7

Голямо плюс и от мен за нивата 1,7
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Колеги супер тема и доста интересна и актуална в моето положение - то е риболов , както на морето (ГЛАВНО) така и по язовирите. Тъй като доста често влизам от Аркутино , а там се минава през пясъка , съм забелязал масово се ползват Витарки -леки и сравнително евтини, Лада Нива затъва ( тази година даже една със Сахара надпис на нея)
та въпроса ми е Витарка ма кой мотор е ок (2.0 или по-малък) , има ли голяма разлика между тея от 90-тте и началото на 2000-те години , какво Ви е мнението относно Митсубиши Спорт .. въпроса ми е по-скоро кой джип ще издържи и на кал , наклони и пясък , и няма да е 5 бона
..
Благодаря и поздрави! Весели празници!

За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава 
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.

Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.
-
- вече хвърля и на тежко
+1Kalin1983 написа:Аз залагам на Субаро форестер 2.0 на газ
Карам го от една година, когато трябва е семейна кола, когато трябва е рибарска....
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
-
- вече хвърля и на тежко
Подаренияbananaman написа:Колеги супер тема и доста интересна и актуална в моето положение - то е риболов , както на морето (ГЛАВНО) така и по язовирите. Тъй като доста често влизам от Аркутино , а там се минава през пясъка , съм забелязал масово се ползват Витарки -леки и сравнително евтини, Лада Нива затъва ( тази година даже една със Сахара надпис на нея)та въпроса ми е Витарка ма кой мотор е ок (2.0 или по-малък) , има ли голяма разлика между тея от 90-тте и началото на 2000-те години , какво Ви е мнението относно Митсубиши Спорт .. въпроса ми е по-скоро кой джип ще издържи и на кал , наклони и пясък , и няма да е 5 бона
..
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Да бе, да, с Нивата хич няма да виси в сервизи.....ако си я прави сам де!daniel defoe написа:За съжаление се сещам само и единствено за средно/високо бюджетни жипки
С ниско бюджетните, от висене по сервизите няма да ти остане много време за риболов![]()

В багажника й задължително трябва да има 2 щайги, едната с инструменти, а другата с резервни части........после един ден кара, 2 ремонтира.........ама пък поне частите са евтини!

Освен това колегата пита за джип, а не за пародия на кола и откъде да си вземе книгата "Аз ремонтирам Лада".

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Нивата затъва в пясък когато е с оригиналните тесни гуми, ако ще я караш на пясък слагай по-широки и ще видиш как ще се изненадаш приятно. Ама за кал лед е сняг оригиналните гуми са супер.
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
Много инересна тема. Дилемата и при мен е ниско бюджетен джип ,само за риболов за месец ,два лятото. Ползвам почти нов мерцедес Е клас и ми се смеят и циганетата.Тази година съм решил да оставя в гаража някакъв тараляшник ,но не знам какъв .Оглеждам се за народна , нива 1,7 но GOODzillata ме попари ./да ходя с куфар части ,едва ли ./ Та питанката ми е ,една сносна нива не е ли по добре от една Vitara примерно .Преди години ползвах ГРАНД ЧЕРОКИ ,но ме разочарова тотално.Питам ,защото гледам НИВИТЕ държат цена като на рвностойни западни возила от този клас / за годините да не говорим ./
-
- вече хвърля и на тежко
С Галопер не се сещам да съм виждал рибари, но с Паджеро има много. Един приятел има автосервиз и ми е казал че Паджерто е трошливо и с голям разход, Фронтерата не била добър избор, а Черокито било много добро. Аз обаче искам да чуя повече мнения от вас защото сте ги ползвали все пак. Ходя основно по язовирите и мноооого рядко на Дунава. Весели празнициGODzillata написа:vantonov написа:Цепиш мрака, колегаGODzillata написа:mishkata_mp, вземи си едно Митсубиши Паджеро, което пък от своя страна е Хюндай Галопери се отвози с него.
![]()
![]()
Ти паджеро ли караш? Ако е така, как се справяш с разхода, че като знам какви са им горивните тръби....колкото палец дебели
))
Цъ.
Карам Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/.![]()
Хем е Паджеро, хем частите са му по-евтини.![]()
Разходът е.......ами зависи от начина на каране, но варира около 10-12/100.![]()
Иначе е дуракоустойчива машина, ходи без грижи на лов, риболов и оффроуд - сипваш гориво и бръмчиш на воля.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз имах нива и тия глупости за касетките ......нали се сещаш,продадох я и още ме е яд. Имах доста години период в живота с по 200 дни годишно за риба, нивата ако и знаеш възможностите и не я ползваш за самолет и подводница си е супер избор за нисък бюджет,спукал съм я от каране над 200 000 км.. Евтина поддръжка и нисък разход на газ плюс не дотам чести
:):) , но пък евтини и прости като труд ремонти. За двама души единия особено ако не е гаджето си е много добре,за по пртенциозни мацки ниско бюджетни возила не вършат работа.

Здравейте колеги.Карам "Фронтера спорт" вече 8+ години. Бензин 2литра /газ .Разход на газ-под 10/100 магистрално,в града около 13/100.Лесна и евтина за поддръжка а пък за проходимост ,смятам че дава всички възможности, които дават и останалите джипове стига да е с подходящите гуми и интелигентно задкормилно устройство.Иначе всички знаем старата максима:Колкото по-добър джип караш, толкова по-често тичаш за трактора! Поздрави и успех в избора.
http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=387" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
направи каквото трябва пък да става каквото ще