ниско бюджетен джип

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
vantonov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vantonov »

С Галопер не се сещам да съм виждал рибари, но с Паджеро има много. Един приятел има автосервиз и ми е казал че Паджерто е трошливо и с голям разход, Фронтерата не била добър избор, а Черокито било много добро. Аз обаче искам да чуя повече мнения от вас защото сте ги ползвали все пак. Ходя основно по язовирите и мноооого рядко на Дунава. Весели празници[/quote]

Нивите държат цена, капризни са и често дават фира със скоростите, но поне са горе-долу лесни за поддръжка, за разхода на Паджерото си прав, но не бих казал, че е "трошливо" Що се отнася за Черокито, искам само да ти кажа, че едно нищо и никакво виско е 250лв. за дизеловите мотори и трансферната кутия не е много надеждна - има едни пластмасови копчета, които като се скапят оставаш без джип( нито преден мост, нито бавни, нито нищо) в България се намират адски трудно, ремонтния комплект е към 20$, като сложиш и шипинг и пари за работа... не знам, колеги, всичко е относително. Land Rover Discovery II 2.5 също е добър избор - това си е английски УАЗ, даже накладките се сменяват, като на познатата руска машина. Недостатъците му са, че подкалниците бързо ги яде ръждата и болтовете са локумени. Имам другари с такива машини и досега никой не се е оплакал. В крайна сметка няма да правим сериозен офроуд, тъй че... Сполайте и весели празници :))
Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Re: ниско бюджетен джип

Мнение от borislav58 »

Преди два месеца бях в същата дилема, да бъде или да не бъде.
Избрах си и аз фронтера къса база.Има всичко като другите му събратя дори и климатик.
Лошото е ,че и аз като колегата гледах да е ниско бюджетен.Там правим грешка ,че като започнем да го стягаме ни излизат криви нещата.
Дай повече пари за нещо по скъпо и добре преценявай. Аз си го стегнаха както аз искам , но цената доста се покачи.
Моето мнение е не слушай приятели сам преценявай не прави моята грешка.
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Аватар
boogaard
новобранец
новобранец

Мнение от boogaard »

Моят избор преди две години беше сузуки джимни и нито за миг не съм съжалявал.Преди да го купя мислех,че ще ми е тясно(183 см. съм висок),но като влязох вътре ми залепна.Видимо е малък,но си побирам багажа за шарански излети по 3-4 дена,карам с него и лодка с мотор на ремарке.Плюсове-изключителна проходимост,нисък разход(моторът е 1,3 инжекция с верига),изключителна маневреност-това ми помага да го обръщам на неверятно тесни места,евтина поддръжка-от купуването досега съм сменял само масла на двигател.Двойното предаване се отделя-караш само на задно,има бавни скорости,автоматични хъбове с вакуум-абе истински джип.Кола вече не търся,карам го на всякъде,защото ми е по удобен и практичен.
Аватар
hristoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hristoogi »

Boogaard ,отдавна ги следя тия Jimny ,не са лоши и се държат добре за класа си в GB .Притесняваше ме кубатурата им ,но имах нужда от мнение на колега ползващ такова .Размерите му са почти като на нива , но е много кораво .Какво е това / автоматични хъбове с вакуум/ и какво значение имат те .
Аватар
vantonov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vantonov »

Колега hristoogi, означава че нямаш ръчка за включване на предния мост, а копче, което задейства системка от вакуумчета, мембранки, клапички и такива боклуци, а ти се молиш нещо по тая система да не се скапе, че.... Иначе не мога да дам мнение за джипката, щото не съм лягал под такава :D
Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
mishkata_mp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mishkata_mp »

boogaard написа:Моят избор преди две години беше сузуки джимни и нито за миг не съм съжалявал.Преди да го купя мислех,че ще ми е тясно(183 см. съм висок),но като влязох вътре ми залепна.Видимо е малък,но си побирам багажа за шарански излети по 3-4 дена,карам с него и лодка с мотор на ремарке.Плюсове-изключителна проходимост,нисък разход(моторът е 1,3 инжекция с верига),изключителна маневреност-това ми помага да го обръщам на неверятно тесни места,евтина поддръжка-от купуването досега съм сменял само масла на двигател.Двойното предаване се отделя-караш само на задно,има бавни скорости,автоматични хъбове с вакуум-абе истински джип.Кола вече не търся,карам го на всякъде,защото ми е по удобен и практичен.

Гледах джимнито, обаче си мисля че частите за витарата ще са по лесни, в смисъл ако смачкам някой калник веднага ще намеря нов. Пък и останалите части за нещо по масово по лесно се намират. В неделя ще ходя да гледам една Витара 1.9 дизел Пежо мотор къса база, някой да има мнение за този вариант? :drinkers:
Аватар
bananaman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bananaman »

boogaard написа:Моят избор преди две години беше сузуки джимни и нито за миг не съм съжалявал.Преди да го купя мислех,че ще ми е тясно(183 см. съм висок),но като влязох вътре ми залепна.Видимо е малък,но си побирам багажа за шарански излети по 3-4 дена,карам с него и лодка с мотор на ремарке.Плюсове-изключителна проходимост,нисък разход(моторът е 1,3 инжекция с верига),изключителна маневреност-това ми помага да го обръщам на неверятно тесни места,евтина поддръжка-от купуването досега съм сменял само масла на двигател.Двойното предаване се отделя-караш само на задно,има бавни скорости,автоматични хъбове с вакуум-абе истински джип.Кола вече не търся,карам го на всякъде,защото ми е по удобен и практичен.
Колега а на пясък имаш ли наблюдения как се държи , дали ще има мощ да се вкара колер с лодка от плажа примерно..
Поздрави!
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава :)
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.
Аватар
boogaard
новобранец
новобранец

Мнение от boogaard »

На пясък не съм имал възможност да го пробвам,защото морето ми е далече,но не виждам проблем,след като с ремарке и лодка излизам от много тежки терени(кал и големи стръмнини).На бавни скорости тая машинка няма спиране.Основната разлика от витара е,че джимни е с цели мостове.Витара отпред е с полуоски,което означава маншони,карета и други елементи,които са уязвими при офроуд терени.Автоматичните хъбове означават,че можеш да включваш и изключваш предните колела при скорост до 100км/ч.Който не е карал джип с автоматични хъбове не може да оцени това страхотно предимство.Ако някога се скапят , пак ще си сложа автоматични, колкото и да ми струва това.Поздрави на всички!
nigerieca
новобранец
новобранец

Мнение от nigerieca »

За Витара дълга база.Занимавам се и с коли.
mishkata_mp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mishkata_mp »

nigerieca написа:За Витара дълга база.Занимавам се и с коли.
не те разбрах конкретно колега
Аватар
bananaman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bananaman »

boogaard написа:На пясък не съм имал възможност да го пробвам,защото морето ми е далече,но не виждам проблем,след като с ремарке и лодка излизам от много тежки терени(кал и големи стръмнини).На бавни скорости тая машинка няма спиране.Основната разлика от витара е,че джимни е с цели мостове.Витара отпред е с полуоски,което означава маншони,карета и други елементи,които са уязвими при офроуд терени.Автоматичните хъбове означават,че можеш да включваш и изключваш предните колела при скорост до 100км/ч.Който не е карал джип с автоматични хъбове не може да оцени това страхотно предимство.Ако някога се скапят , пак ще си сложа автоматични, колкото и да ми струва това.Поздрави на всички!
Благодаря колега , весело посрещане на новата година!!!
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава :)
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.
DONCHO-78
новобранец
новобранец

Мнение от DONCHO-78 »

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8eafzg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

DONCHO-78 написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8eafzg" rel="nofollow
Човека търси НискобюджетеН!

mishkata_mp написа:Момчета, дайте мнение какъв джип е пдходящ за риболов, става въпрос за по евтин. Спрял съм се на Витара или Фероза, но няма да прескоча нито едно ваше мнение. Не пестете думите си :fishing8:

Бивш колега преди години е работил в Геодезията, или нещо от сорта- поставял е някакви маркери из планините. Та той е карал Сузуки Самурай. Разправяше, че е уникална машина- малка и високо проходима. Малко купе, малък двигател. За сам риболовец-идеална. Мисля, че Самурай е предшественик на Джимни.
Изглежда симпатично :D

Да отбележа- нямам джип, само съм се возил в такъв и то по асфалт!!
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Самураят си е офф-роуд класика, само дето няма място за много багаж.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
mishkata_mp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mishkata_mp »

GODzillata написа:Самураят си е офф-роуд класика, само дето няма място за много багаж.
Мисля че витарата е идеална за двама с багаж. Самураят е мъничък. Ферозата също е добре като обем. Скоро ще реша кое точно
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”