Колко метра ще събере 0,18мм

Модератор: sapuna

Tanko Abrashev
фен клуб-скобар

Колко метра ще събере 0,18мм

Мнение от Tanko Abrashev »

Колеги кажете ми ако някой е мерил или горе-долу да знае колко влакно ще събере една нормална шпула за макара. Макарата е Shimano Catana 4000 RB. Искам да я ползвам поне за сега за мач. Колко ПОДЛОЖКА трябва да и сложа или какво да направя за да стане както трябва и да се напълни. Ще използвам влакно 0,18 мм. Дайте мнения и съвети много ще съм ви благодарен ... :wink:
Прикачени файлове
DSC_0112.JPG
DSC_0112.JPG (1.51 MiB) Преглеждано 2047 пъти
Танко Николаев Абрашев
Аватар
sokol135
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Колко метра ще събере 0,18мм

Мнение от sokol135 »

http://www.norre.dk/linecapacity.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
olegdimitrov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от olegdimitrov »

Взимаш резервната шпула,ако е със същата вместимост. Навиваш на нея една ролка 18 ,към 18 kaта връзваш пълнежа,след това пълниш колкото искаш и като пренавиеш на другата шпула 18 ката ти идва отгоре това е :)
Tanko Abrashev
фен клуб-скобар

:smt023 :smt023 :wink:
Танко Николаев Абрашев
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Слагаш резервната шпула на макарата и навиваш основното си влакно.След това свързваш със някое жумел влакно и допълваш шпулата до ръба или там къде мислиш.След това слагаш другата шпула и връщаш влакното и така имаш точната подложка!
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Tanko Abrashev
фен клуб-скобар

Да колеги прави сте съгласен съм с вас и аз така мислех да направя ама примерно от толкова пренавиване няма ли да се получи пресукване на влакното.
Танко Николаев Абрашев
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Ако поставиш шпулата една срещу друга няма да има никакво осукване.Другият вариант купи си влакно с голям метраж и си свиркай. Ако и това не те устройва няма лек за твоя проблем.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Tanko Abrashev
фен клуб-скобар

:wink: :wink: :wink:
Танко Николаев Абрашев
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

От това колко 0.18мм ще събере , много зависи какво 0.18мм ще сложиш . Не друго ами доста често обявените като 0.18мм монофили са си над 0.20мм , че и 0.25мм реални понякога . По тая причина е добре да се направи както е казано по-горе от колегите .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

И един акъл от моя милост ... :? , не за друго ами е препатено на собствен гръб.
Направи си хубавичко сметката каква подложка ще слагаш и как ще го ползваш, що бях ръгнал едно старо протъркано и амортизирано за подложка, като го умувах да се ползва само за маане от ръка и всичко беше О.К. до момента кога забравих тези подробности и разпънахме линията с лодка.
Та и сам може се сетиш какъв беше резултата при кълване и не много нежна засечка от моя страна :fishing1: .... отпътува си и основно, и подложка, а че и това де беше на куката :cry: .
Та ако имаш чалъм взимай направо по-големички дължини и си пълни цялата шпула...
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

antivik написа:.....бях ръгнал едно старо протъркано и амортизирано за подложка, като го умувах да се ползва само за маане от ръка и всичко беше О.К. до момента кога забравих тези подробности и разпънахме линията с лодка.
Та и сам може се сетиш какъв беше резултата при кълване и не много нежна засечка от моя страна :fishing1: .... отпътува си и основно, и подложка...
Не че е невъзможно,но.....според мен нито макарата,нито влакното са подходящи за разпъване.За разпъване по принцип се използват биг пит макари,а отделно колегата е писал в поста си,че ще лови на мач
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Така е бе...., ма при положение, че можеш оборудва всяка сопа със своя макара, а аз като съм на дереджето 1 макара да я премятам на 2-3 сопи според случая :( ....
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

antivik написа:И един акъл от моя милост ... :? , не за друго ами е препатено на собствен гръб.
Направи си хубавичко сметката каква подложка ще слагаш и как ще го ползваш, що бях ръгнал едно старо протъркано и амортизирано за подложка, като го умувах да се ползва само за маане от ръка и всичко беше О.К. до момента кога забравих тези подробности и разпънахме линията с лодка.
Та и сам може се сетиш какъв беше резултата при кълване и не много нежна засечка от моя страна :fishing1: .... отпътува си и основно, и подложка, а че и това де беше на куката :cry: .
Та ако имаш чалъм взимай направо по-големички дължини и си пълни цялата шпула...
Е то по тази логика по-добре да намотае 0,80, че може да му се наложи да го ползва и за простор :lol: .
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

А, не така, просто имах в предвид да си направи сметката какво ще подлага... :?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Правилният отговор го даде Олег,всичко друго е приумици.Подлагай влакно не по-дебело от два размера над основното.
Антивик,какво разпъване на 150м при риболов на мач,аз на моите шпули имам по 75 м влакно-или простичко казано една ролка я цепя на две-сиромах човек,половин гявол :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”