Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Колко метра ще събере 0,18мм
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
Колко метра ще събере 0,18мм
Колеги кажете ми ако някой е мерил или горе-долу да знае колко влакно ще събере една нормална шпула за макара. Макарата е Shimano Catana 4000 RB. Искам да я ползвам поне за сега за мач. Колко ПОДЛОЖКА трябва да и сложа или какво да направя за да стане както трябва и да се напълни. Ще използвам влакно 0,18 мм. Дайте мнения и съвети много ще съм ви благодарен ... 

- Прикачени файлове
-
- DSC_0112.JPG (1.51 MiB) Преглеждано 2043 пъти
Танко Николаев Абрашев
Re: Колко метра ще събере 0,18мм
http://www.norre.dk/linecapacity.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Взимаш резервната шпула,ако е със същата вместимост. Навиваш на нея една ролка 18 ,към 18 kaта връзваш пълнежа,след това пълниш колкото искаш и като пренавиеш на другата шпула 18 ката ти идва отгоре това е 

-
- фен клуб-скобар
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Слагаш резервната шпула на макарата и навиваш основното си влакно.След това свързваш със някое жумел влакно и допълваш шпулата до ръба или там къде мислиш.След това слагаш другата шпула и връщаш влакното и така имаш точната подложка!
-
- фен клуб-скобар
Да колеги прави сте съгласен съм с вас и аз така мислех да направя ама примерно от толкова пренавиване няма ли да се получи пресукване на влакното.
Танко Николаев Абрашев
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Ако поставиш шпулата една срещу друга няма да има никакво осукване.Другият вариант купи си влакно с голям метраж и си свиркай. Ако и това не те устройва няма лек за твоя проблем.
-
- фен клуб-скобар
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
От това колко 0.18мм ще събере , много зависи какво 0.18мм ще сложиш . Не друго ами доста често обявените като 0.18мм монофили са си над 0.20мм , че и 0.25мм реални понякога . По тая причина е добре да се направи както е казано по-горе от колегите .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- antivik
- кандидат преподавател
И един акъл от моя милост ...
, не за друго ами е препатено на собствен гръб.
Направи си хубавичко сметката каква подложка ще слагаш и как ще го ползваш, що бях ръгнал едно старо протъркано и амортизирано за подложка, като го умувах да се ползва само за маане от ръка и всичко беше О.К. до момента кога забравих тези подробности и разпънахме линията с лодка.
Та и сам може се сетиш какъв беше резултата при кълване и не много нежна засечка от моя страна
.... отпътува си и основно, и подложка, а че и това де беше на куката
.
Та ако имаш чалъм взимай направо по-големички дължини и си пълни цялата шпула...

Направи си хубавичко сметката каква подложка ще слагаш и как ще го ползваш, що бях ръгнал едно старо протъркано и амортизирано за подложка, като го умувах да се ползва само за маане от ръка и всичко беше О.К. до момента кога забравих тези подробности и разпънахме линията с лодка.
Та и сам може се сетиш какъв беше резултата при кълване и не много нежна засечка от моя страна

Та ако имаш чалъм взимай направо по-големички дължини и си пълни цялата шпула...
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Не че е невъзможно,но.....според мен нито макарата,нито влакното са подходящи за разпъване.За разпъване по принцип се използват биг пит макари,а отделно колегата е писал в поста си,че ще лови на мачantivik написа:.....бях ръгнал едно старо протъркано и амортизирано за подложка, като го умувах да се ползва само за маане от ръка и всичко беше О.К. до момента кога забравих тези подробности и разпънахме линията с лодка.
Та и сам може се сетиш какъв беше резултата при кълване и не много нежна засечка от моя страна.... отпътува си и основно, и подложка...
- antivik
- кандидат преподавател
Така е бе...., ма при положение, че можеш оборудва всяка сопа със своя макара, а аз като съм на дереджето 1 макара да я премятам на 2-3 сопи според случая
....

Е то по тази логика по-добре да намотае 0,80, че може да му се наложи да го ползва и за просторantivik написа:И един акъл от моя милост ..., не за друго ами е препатено на собствен гръб.
Та и сам може се сетиш какъв беше резултата при кълване и не много нежна засечка от моя страна.... отпътува си и основно, и подложка, а че и това де беше на куката
.

- antivik
- кандидат преподавател
А, не така, просто имах в предвид да си направи сметката какво ще подлага... 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Правилният отговор го даде Олег,всичко друго е приумици.Подлагай влакно не по-дебело от два размера над основното.
Антивик,какво разпъване на 150м при риболов на мач,аз на моите шпули имам по 75 м влакно-или простичко казано една ролка я цепя на две-сиромах човек,половин гявол
Антивик,какво разпъване на 150м при риболов на мач,аз на моите шпули имам по 75 м влакно-или простичко казано една ролка я цепя на две-сиромах човек,половин гявол

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....