Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Лодка- невероятно , но факт
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Лодка- невероятно , но факт
Как ще възрази като знае,че е с недоказан произход,какъвто му е по-голямата част и от зарибителния материал.
- rumen_78
- научил се да хвърля
На лодчицата мисля да и сложа кил за да е по-стабилна , сигурността наистина е важна. Ще и монтирам и седалката по средата , все неща , които бях планувал ,но отложих със 7-8 години . Наздраве на всички !!!
тежко се брате живее сред глупци неразбрани ,душата ми в огън тлее,сърцрто в люти рани....
Кила не би ти помогнал за стабилността. виж за праволинейно движение, особено на гребла, да. Статичестката стабилност зависи от ширината и формата на дъното. Динамическата от още някои неща. Колега ти беше подсказал за два поплавъка от ПВЦ тръби.
П.п. Май си единственият намерил открадната лодка. Поне не знам някой да се е похвалил.
П.п. Май си единственият намерил открадната лодка. Поне не знам някой да се е похвалил.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Честита радост! А като и сложиш стабилизаторите, както ти подсказаха колеги ще можеш и да си прав в нея! Само удоволствия с нея! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Страхотно,радвам се за теб колега.
- rumen_78
- научил се да хвърля
Днес започнах свалянето на старото покритие . Става лесно със шлайфане, мисля да и хвърля 1-2 ката платно и смола отгореи да помисля за някоя и друга доработка. Както ме посъветва колегата don4o ще помисля и за стабилността .
тежко се брате живее сред глупци неразбрани ,душата ми в огън тлее,сърцрто в люти рани....
- rumen_78
- научил се да хвърля
Малко снимки .
Честит Зарезан на всички , да сме живи и здрави !!!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Don4o_62
- учете се от него
яко действаш,няма майтап
важното е хъса,аз на времето правех една като твойта от 2 листа алумин 1 на 2 м.та я разкройхме и огънахме на абкант мисля че се викаше машината и почна голямото пробиване и нитоване,към 400 попнита и сложих,ако бяха желязни щеше да потъне
,направих и дървени скара и оребряване отвътре,облицовах я със стиропор и с платна ги запечатах,стана плоскодънна като твоята,малко като копаня мясаше
но пък се държеше екстра на вода,с 2 коня мотор форкаше
,но за голям язовир не ставаше,някоя вълна щеше да я залее барабар с мен
взех да и мисля отзат стабилизатори и направих не от пвц тръби а от 2 парчета алумин,седяха хоризонтално на кила с една п образна стойка и 2 болта ги слагах и махах,и найстина стана по стабилна,нямаше го това клатене ляво или дясно,но я махнах че минах на надуваема,просто тия малките не са за голям водоем впредвид големите вълни

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- rumen_78
- научил се да хвърля
Тази лодчица конкретно я правих , за блато , малък спокоен водоем или за заемане на по удобна позиция в по големи водоеми около брега. Но сега вече наистина я виждам с два стабилизатора тип кану и може би ел. мотор за малки преходчета . Между другото станах на 37 онзи ден .