Бял червей

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Carp_asa
новобранец
новобранец

Бял червей

Мнение от Carp_asa »

Искам да питам примерно ако си взема бял червей в петък и го държа събота и неделя как и каде да го съхраня???
Аватар
stelco
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Бял червей

Мнение от stelco »

В хладилника!
Ама що питаш пак?
Carp_asa
новобранец
новобранец

Мнение от Carp_asa »

Не в фризер или хладилник и ще издържът ли 3дена
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

А сложи ги във фризера ............... Ако се "пресни", зимата в неутопляемо помещение ,стига да не пада температурата под нулата не е проблем да изкарат 3 дена.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Carp_asa
новобранец
новобранец

Мнение от Carp_asa »

Във фризера няма ли да е сдудено или е добре
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

У фризера са изпънали търнаците!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Хладилника поддържа температура около +2-+7 градуса .Това е добра температура за белите червеи да издържат дълго време. После на реката ако е студено в кутия и в джоба за да са гимнастици. :lol: :lol: :lol:
Carp_asa
новобранец
новобранец

Мнение от Carp_asa »

Благодаря
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Има един номер използван от търговците,да ги пазят повече време във сънно състояние,слагат ги плик и максимално изтеглят въздуха,да станат еднородна маса и ги слагат в камерата на стар хладилник - те им са такива повечето де в магазинчетата - намален до минимално и така карат повече от месец,после като се разопаковат и стоплят, веднага тръгват на виззарядка :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Аз така се излъгах, та отиде едно кило зян. В найлонов плик, минимално въздух в него и в хладилната чанта. На вторият ден имах изпънати червеи. Тези които си бяха в кутийката нищо им нямаше. Дори в препълнена кутийка дават фира по-рано.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

КАЯ написа:Аз така се излъгах, та отиде едно кило зян. В найлонов плик, минимално въздух в него и в хладилната чанта.
Колега,писал съм че се слагат в КАМЕРАТА на минимално пуснат хладилник,в хладилна чанта са били в кондиция и са се задушили при изтегления въздух
лично съм гледал как човека ги вади от камерата и като ги отвори след малко взеха да шават,иначе бих ли писал тия неща ако не съм го виждал....
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Може и да си прав. В хладилната ми чанта е около нулата с нискотемпературни охладители. Вероятно трябва по-ниска температура. Само дано не замръзнат при температури под нулата. Понеже и аз го бях чувал този вариант, та затова пробвах. Иначе не речи да пробвам следващият път с изкуствен лед. Каква температура приблизително е нужна?
Държал съм ги и в камерата, но там е отрицателна температура и замръзнаха. Резултат изпънат червей.
Аватар
panddov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от panddov »

Аз ги слагам в кутията която използвам за риболов(кутия от сладолед,ползвам я вече доста години).Малко царевично брашно,после кутията в пликче за сандвичи,връзвам здраво и в отделението за зеленчуци,или най-долното в хладилника.Ако искайте вярвайте или не ,но издържат почти месец живи .Има и кастери ,има и умрели ,но и много живи! :D Това го правя от години и го гарантирам ,че е вярно!Един път седмично късам плика,малко на въздух и отново в плика! :lol: Никога не изхвърлям червей и захранка след риболов.Захранката във фризера,на риболов само я освежавам с нова .....Така винаги имам стръв във всяко едно време.Сиромах човек ,жив гявол!
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

Друг е въпроса че ако не си търговец,що ти е да ги съхраняваш толкова много, днешно време червеи,дал господ.
Аватар
panddov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от panddov »

maverini написа:Друг е въпроса че ако не си търговец,що ти е да ги съхраняваш толкова много, днешно време червеи,дал господ.
Защо ли...?Ами като решиш късно вечерта ,че ще ходиш утре рано ,откъде ще вземеш...?Ще ги чакам да се наспят :lol: Държа ги за такива непредвидими случаи,иначе тези старите ги стрелям с прашката или ги слагам в захранката....За стръв разбира се свежи! :D
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”