Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

Ryobi zauber vs Abu garcia
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- 
				Abu Garcia
- новобранец 
Re: Ryobi zauber vs Abu garcia
 Това вече е друго благодаря на отзовалите се колеги явно Абу-то не много удачен избор тъй като и от още няколко места чух отрицателни отзиви.Видях също че на нашия пазар се предлага някакво Ryobi на което му казват карбоновия заубер а то изобщо не съществува в сайта на ryobi а пък тук  го водят нов модел но както да е.Имах  един резервен вариант и май май ще минавам на него става въпорос пак за Абу гарсия
  Това вече е друго благодаря на отзовалите се колеги явно Абу-то не много удачен избор тъй като и от още няколко места чух отрицателни отзиви.Видях също че на нашия пазар се предлага някакво Ryobi на което му казват карбоновия заубер а то изобщо не съществува в сайта на ryobi а пък тук  го водят нов модел но както да е.Имах  един резервен вариант и май май ще минавам на него става въпорос пак за Абу гарсия   
   само че Orra Sx която е малко по скъпа радвам се че колегата е   споменал и нея макар че ги сравнявах 2 те разликата е само в това че orra-ta е с 6 лагера a Orra Sx с 8.Сега като ходих тук там да гледам макари все по често си задавам и друг въпрос защо почти всички  имат такъв голям луфт в шпулите ако са за по 20-30лв разбирам но макара за почти 200лв а шпулата и лопа все едно е 5 6 години нещо не мога да схвана идеята
  само че Orra Sx която е малко по скъпа радвам се че колегата е   споменал и нея макар че ги сравнявах 2 те разликата е само в това че orra-ta е с 6 лагера a Orra Sx с 8.Сега като ходих тук там да гледам макари все по често си задавам и друг въпрос защо почти всички  имат такъв голям луфт в шпулите ако са за по 20-30лв разбирам но макара за почти 200лв а шпулата и лопа все едно е 5 6 години нещо не мога да схвана идеята  
Не само, че съществува такова нещо като карбонов Заубер, ами и има някои предимства пред металния. Всъщност и 2-та са метални, на карбоновият му викат така, защото част от дръжката е карбонова, има и един лагер в повече. Предимство на карбоновия е и това, че дръжката не е сгъваема и няма луфт поради това. По-стария модел с фрезована дръжка също няма да се разтрака в дръжката. Това с луфта на сгъваемата не е такъв косур, а и разхлопването на сгъвката става след мнооого време, а резервни дръжки има всякакви...

"Карбоновия" Заубер е нов модел (от 2012 насам) и го няма в каталога на Рьоби, понеже Тубертини са поръчали на Рьоби да им го направят и ще го намериш в каталога на Тубертини!А инак в ценовия клас до 150лв. аз съм с 2 ръце и 2 крака за Заубера!

Spinning Forever

- 
				Abu Garcia
- новобранец 
сега попаднах на това шимано http://www.fishingtime.bg/Shimano-Exage ... 613,b=1%29" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; някой да каже нещо за него

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър 
Не веднъж съм споменавал , че Ексейджа не е макара за спининг , кратко преравяне на темите ще го потвърди . За плувка , дънце , фидер и пр. , няма ядове , ама за спининг при това натоварен , по-скоро не . Всяка от упоменатите по-рано макари ще го сложи в малкият си джоб само след три , четири спинингови залитания . Както си тръгнал по наклона вземи си една Daiwa Exceler Z и спокойно можеш да сложиш край на първоначалните си търсения  

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аз съм за Риоби , щом по евтините им модели издържат по 2-3г активен спининг какво остава да се чудиш за Заубер, Ексия ,Слам...Предвид че въдицата ти е "непритенциозна" коя да е от посочените макари ще ти свърши работа Абуто включително, все пак ника и въдицата ти са Абу ,така ще си Абу от всякъде    (последното в кръгът на шегата)!
  (последното в кръгът на шегата)!

(последното в кръгът на шегата)!
  (последното в кръгът на шегата)!- mesket4eto
- научил се да хвърля 
Имал съм Екусима и Стамина и мога да потвърдя, че Заубера като качество си ги слага в малкия джоб - по- плавен ход, не се разхлопва и много по- голяма тяга при влачене на примамки. Лошото е, че за 150 лева поне в Сливен няма как да си купиш дори и най- малкия размер, а размер 4000 стига до 220 левчета....don_misho написа:А инак в ценовия клас до 150лв. аз съм с 2 ръце и 2 крака за Заубера!
Мнение Публик
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!

!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!
http://puffin.bg/index.php?item=1591&group=1" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Май и по евтино съм ги намирал ама непомня вече.

Май и по евтино съм ги намирал ама непомня вече.
- 
				Abu Garcia
- новобранец 
Дайвата ще ми доиде доста в повече като цена  

- 
				Abu Garcia
- новобранец 
Мерси на отзовалите се http://www.fishermanbg.com/ryobi.zauber" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; това ли е модела с фрезованата дръжка.Мисля да вземам заубера след като има толкова положителни мнения

Тези заубери на морето ли ги ползвате или в сладководни води? Аз лично не бих завел мойте на море.rap66 написа: На четирима познати им ръждясаха лагерите на бигела на Заубери купени по обяви. Втулката на пиньона им е слабо място и интензивния силов риболов и е@@@ва м@@@@та за 2 месеца.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- 
				ionko_terziev
- разбира нещата 
Виж в обявите има пуснати за продажба на много по добра цена ..

- mesket4eto
- научил се да хвърля 
А как ли работят колеги с макарите, които изобщо конструктивно нямат изобщо такава втулка, сигурно ловиш и Фъргаш и накрая си взимаш тунингован с лагерче Ексейдж и си слагаш край на мъкитеrap66 написа: Имам Заубер и няма да си купя друг.Втулката на пиньона им е слабо място и интензивния силов риболов и е@@@ва м@@@@та за 2 месеца.

Това на снимката е пиньон на PENN
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!

!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!
Говоря само за морето. Лично моя съм го купувал от Пуфин и лагера му си беше неръждаем. Под интензивен риболов разбирай риболов на лефери (понякога, дай боже по-често, по 3-5 наведнъж) където само посягането към аванса да го затегнеш значи откачане или прегризване, т.е. всяко отпускане се наказва, и рибите се вадят "на буксир". Но предполагам това важи и за щуките.rado25 написа:Тези заубери на морето ли ги ползвате или в сладководни води? Аз лично не бих завел мойте на море.rap66 написа: На четирима познати им ръждясаха лагерите на бигела на Заубери купени по обяви. Втулката на пиньона им е слабо място и интензивния силов риболов и е@@@ва м@@@@та за 2 месеца.
Засега Tehnium FD 4000, тунингован с +3 лагера където трябва, но дали е край на мъките или началоmesket4eto написа:А как ли работят колеги с макарите, които изобщо конструктивно нямат изобщо такава втулка, сигурно ловиш и Фъргаш и накрая си взимаш тунингован с лагерче Ексейдж и си слагаш край на мъките
 ще се разбере наесен.
 ще се разбере наесен.Един пиньон няма как да контактува само в една точка по оста си. По всяка вероятност този пен има 2 лагера в горната част