Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз. пасарел
Модератор: sapuna
Re: яз. пасарел
Те така ще ти кажат , ама не е вярно!!! Цялата работа е , че софйиска вода им плаща за охрана , като за вододайна зона , но самата софийска вода имат само проект , да е вододайна зона , но не е одобрен . Трябва да мине проекта , после да се сложи ограда , да се раздели на зони , да има плваши табели... и пак може да се лови във 2-ра и трета зона , ако го направят. Много съм се ровил , и за това си ходя с документи в мен
. А полицая като дойде нищо не може да ти напише , за да ти напише акт , трябва да има писмена заповед , че язовира е забранен за риболв , а те много добре знаят , че няма такава .
така ,че ако ги питаш , ще ти кажат , че е забранено , но ако питаш за заповед , ще ти кажат , че имат само устна .
Ако си изряден откъм билет , въдица , и каде си паркирал , не могат да те пипнат.
Има случей , кагото са гонили хора , под формата , че е забранено преминаването през моста или че е забранано паркирането до него защото е автобусна спирка.

така ,че ако ги питаш , ще ти кажат , че е забранено , но ако питаш за заповед , ще ти кажат , че имат само устна .
Ако си изряден откъм билет , въдица , и каде си паркирал , не могат да те пипнат.
Има случей , кагото са гонили хора , под формата , че е забранено преминаването през моста или че е забранано паркирането до него защото е автобусна спирка.
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Общо взето " царя дава пъдаря не дава".Мен са ме гонили след моста а съм ловил под вилите спокойно.Вече не ходя,,писна ми да се оглеждам.Колкото до заповедта мисля че за там не важи .Доста водоеми с забрана не се споменават там.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Миналата година Пасарел от завоят преди моста , до мВЕЦа си беше разрешен от къде и да го погледнеш . От министъра на земеделието нямаше забрана . От санитарно/вододайни зони също , от упоменатият завой започва втора такава , а в нея по закон любителският риболов е разрешен . От местни и локални , примерно кметски , също нямаше официални забрани та си беше разрешен в упоменатият диапазон . Софийска вода нямат право да налагат забрани на държавен водоем . Както върви и тази година ще си е същото положение .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- новобранец
Това което открих е следната Заповед за определяне на санитарно-охранителна зона около повърхностен водоизточник за питейно-битово водоснабдяване - язовир (бент) “Кокаляне”, Столична община, област София - град.
От 2013г. е , но по-актуална не открих. До колкото успях да се ориентирам забранената за риболов зона 1 е от стената до 1 километър нагоре по течението, което по груба преценка се пада някъде до вилите. Ако има някой по-запознат с материята може да сподели дали е така.
http://www3.moew.government.bg/?show=top&cid=555" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
От 2013г. е , но по-актуална не открих. До колкото успях да се ориентирам забранената за риболов зона 1 е от стената до 1 километър нагоре по течението, което по груба преценка се пада някъде до вилите. Ако има някой по-запознат с материята може да сподели дали е така.
http://www3.moew.government.bg/?show=top&cid=555" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- Прикачени файлове
-
- RD_582_19.07.2013.pdf
- (3.11 MiB) Свалено 91 пъти
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Да де , нали това споменах по-горе , до завоят преди моста . Това от към пътя , от към вилите си трябва засичане с рулетката или ДжиПиЕс 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Скоро не съм се ровил в държавен вестник , за да проверя дали е побликувана такава заповед (ще го направя тези дни) , но няма нищо направено от наредба номер 3 ... Това е точно по-проекта , който гледах от 2009 година в община Панчерево
. Важното е , че при всяко положение риболова е разрешен
.Дано само не излезне локална забрана от кмета или от ИАРА в едногодишните забрани

-
- новобранец
Относно точно оказаната забранена зона според страница 2 от приложения документ има 31 позиции записани в български ГПС стандарт в координатна система от 1970 година.
20 минути пулене в нета и намерих следното>
http://www.gisexplorer.eu/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;"
безплатната версия позволява обръщането на координатните в системата WGS84, която се чете от гугъл мапс.
Т.е точка I-31 e 42.549565º 23.471610º ,точка I-16 -3142.555015º 23.481956º и точка I-20 42.551389º 23.480106º.
На картинка изглежда така>
http://i.imgur.com/ihr3YXp.png" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;"
Нямам нерви+време да изкарам всички точки от системата , ако някой иска може да ги изкара използвайки показаната методология.
Може ли да ми кажете коя страна е забранената на картинката и коя не?
http://www.gisexplorer.eu/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;"
безплатната версия позволява обръщането на координатните в системата WGS84, която се чете от гугъл мапс.
Т.е точка I-31 e 42.549565º 23.471610º ,точка I-16 -3142.555015º 23.481956º и точка I-20 42.551389º 23.480106º.
http://i.imgur.com/ihr3YXp.png" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;"
Нямам нерви+време да изкарам всички точки от системата , ако някой иска може да ги изкара използвайки показаната методология.
-
- новобранец
GovedoRibar написа:Относно точно оказаната забранена зона според страница 2 от приложения документ има 31 позиции записани в български ГПС стандарт в координатна система от 1970 година.
http://www.gisexplorer.eu/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow"
http://i.imgur.com/ihr3YXp.png" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow"
Няма нужда да ги изкарваш колега. На последната страница на наредбата има приложени скици на които са отбелязани зоните. От там може много точно да се види.
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Има ли спирка на градски транспорт близо до язовира?
-
- ще става разбирач
Спира в самото начало при стената,след това в средата при моста и накрая до веца.
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Днес минах от там, за 5 часа секви воблери и силикон, рибата не ще.
отново се фанах за главата с уредицата в таа мизерна държава
Първо шофьора на автобуса ме закара в Пасарел, щото трябвало да седя на вратата.. и затова не спря нито на моста,нито на веца...
Слизам все пак на моста, там табела за екопътека .. супер. Слизам до моста табела ВНИМАНИЕ ПРЕМИНАВАНЕТО ЗАБРАНЕНО- ОПАСНО ЗА ЖИВОТА.
Викам се добре.. айде.. както разбрахте риба не хванах, спускам се към Панчака.. то парашутисти, сракмеджии и от онези мрежестите чаршафи (телевизор, цапало).. Айде и там загубих час и нещо, два и се прибрах.
Писна ми да ходя да си чупя краката, да ми отмалее ръката, да посея 5 примамки и накрая да разбера, че преди мен са минали 5 човека с инструменти, като посочените по-горе.
Няма думи, но то няма и какво повече да се каже.. всичко е пълна скръб!
отново се фанах за главата с уредицата в таа мизерна държава
Първо шофьора на автобуса ме закара в Пасарел, щото трябвало да седя на вратата.. и затова не спря нито на моста,нито на веца...
Слизам все пак на моста, там табела за екопътека .. супер. Слизам до моста табела ВНИМАНИЕ ПРЕМИНАВАНЕТО ЗАБРАНЕНО- ОПАСНО ЗА ЖИВОТА.
Викам се добре.. айде.. както разбрахте риба не хванах, спускам се към Панчака.. то парашутисти, сракмеджии и от онези мрежестите чаршафи (телевизор, цапало).. Айде и там загубих час и нещо, два и се прибрах.
Писна ми да ходя да си чупя краката, да ми отмалее ръката, да посея 5 примамки и накрая да разбера, че преди мен са минали 5 човека с инструменти, като посочените по-горе.
Няма думи, но то няма и какво повече да се каже.. всичко е пълна скръб!