яз. пасарел

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

monie
новобранец
новобранец

Re: яз. пасарел

Мнение от monie »

Те така ще ти кажат , ама не е вярно!!! Цялата работа е , че софйиска вода им плаща за охрана , като за вододайна зона , но самата софийска вода имат само проект , да е вододайна зона , но не е одобрен . Трябва да мине проекта , после да се сложи ограда , да се раздели на зони , да има плваши табели... и пак може да се лови във 2-ра и трета зона , ако го направят. Много съм се ровил , и за това си ходя с документи в мен :) . А полицая като дойде нищо не може да ти напише , за да ти напише акт , трябва да има писмена заповед , че язовира е забранен за риболв , а те много добре знаят , че няма такава .
така ,че ако ги питаш , ще ти кажат , че е забранено , но ако питаш за заповед , ще ти кажат , че имат само устна .
Ако си изряден откъм билет , въдица , и каде си паркирал , не могат да те пипнат.
Има случей , кагото са гонили хора , под формата , че е забранено преминаването през моста или че е забранано паркирането до него защото е автобусна спирка.
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

Общо взето " царя дава пъдаря не дава".Мен са ме гонили след моста а съм ловил под вилите спокойно.Вече не ходя,,писна ми да се оглеждам.Колкото до заповедта мисля че за там не важи .Доста водоеми с забрана не се споменават там.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Миналата година Пасарел от завоят преди моста , до мВЕЦа си беше разрешен от къде и да го погледнеш . От министъра на земеделието нямаше забрана . От санитарно/вододайни зони също , от упоменатият завой започва втора такава , а в нея по закон любителският риболов е разрешен . От местни и локални , примерно кметски , също нямаше официални забрани та си беше разрешен в упоменатият диапазон . Софийска вода нямат право да налагат забрани на държавен водоем . Както върви и тази година ще си е същото положение .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Mr. Angelov
новобранец
новобранец

Мнение от Mr. Angelov »

Това което открих е следната Заповед за определяне на санитарно-охранителна зона около повърхностен водоизточник за питейно-битово водоснабдяване - язовир (бент) “Кокаляне”, Столична община, област София - град.

От 2013г. е , но по-актуална не открих. До колкото успях да се ориентирам забранената за риболов зона 1 е от стената до 1 километър нагоре по течението, което по груба преценка се пада някъде до вилите. Ако има някой по-запознат с материята може да сподели дали е така.

http://www3.moew.government.bg/?show=top&cid=555" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Прикачени файлове
RD_582_19.07.2013.pdf
(3.11 MiB) Свалено 91 пъти
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Да де , нали това споменах по-горе , до завоят преди моста . Това от към пътя , от към вилите си трябва засичане с рулетката или ДжиПиЕс :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
monie
новобранец
новобранец

Мнение от monie »

Скоро не съм се ровил в държавен вестник , за да проверя дали е побликувана такава заповед (ще го направя тези дни) , но няма нищо направено от наредба номер 3 ... Това е точно по-проекта , който гледах от 2009 година в община Панчерево :) . Важното е , че при всяко положение риболова е разрешен :) .Дано само не излезне локална забрана от кмета или от ИАРА в едногодишните забрани
GovedoRibar
новобранец
новобранец

Мнение от GovedoRibar »

Относно точно оказаната забранена зона според страница 2 от приложения документ има 31 позиции записани в български ГПС стандарт в координатна система от 1970 година.
20 минути пулене в нета и намерих следното>
http://www.gisexplorer.eu/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;"
безплатната версия позволява обръщането на координатните в системата WGS84, която се чете от гугъл мапс.

Т.е точка I-31 e 42.549565º 23.471610º ,точка I-16 -3142.555015º 23.481956º и точка I-20 42.551389º 23.480106º.
На картинка изглежда така>
http://i.imgur.com/ihr3YXp.png" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;"

Нямам нерви+време да изкарам всички точки от системата , ако някой иска може да ги изкара използвайки показаната методология.

Може ли да ми кажете коя страна е забранената на картинката и коя не?
Mr. Angelov
новобранец
новобранец

Мнение от Mr. Angelov »

GovedoRibar написа:Относно точно оказаната забранена зона според страница 2 от приложения документ има 31 позиции записани в български ГПС стандарт в координатна система от 1970 година.
20 минути пулене в нета и намерих следното>
http://www.gisexplorer.eu/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow"
безплатната версия позволява обръщането на координатните в системата WGS84, която се чете от гугъл мапс.

Т.е точка I-31 e 42.549565º 23.471610º ,точка I-16 -3142.555015º 23.481956º и точка I-20 42.551389º 23.480106º.
На картинка изглежда така>
http://i.imgur.com/ihr3YXp.png" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow"

Нямам нерви+време да изкарам всички точки от системата , ако някой иска може да ги изкара използвайки показаната методология.

Може ли да ми кажете коя страна е забранената на картинката и коя не?

Няма нужда да ги изкарваш колега. На последната страница на наредбата има приложени скици на които са отбелязани зоните. От там може много точно да се види.
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

Има ли спирка на градски транспорт близо до язовира?
phillemow
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от phillemow »

Спира в самото начало при стената,след това в средата при моста и накрая до веца.
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

Днес минах от там, за 5 часа секви воблери и силикон, рибата не ще.
отново се фанах за главата с уредицата в таа мизерна държава
Първо шофьора на автобуса ме закара в Пасарел, щото трябвало да седя на вратата.. и затова не спря нито на моста,нито на веца...
Слизам все пак на моста, там табела за екопътека .. супер. Слизам до моста табела ВНИМАНИЕ ПРЕМИНАВАНЕТО ЗАБРАНЕНО- ОПАСНО ЗА ЖИВОТА.
Викам се добре.. айде.. както разбрахте риба не хванах, спускам се към Панчака.. то парашутисти, сракмеджии и от онези мрежестите чаршафи (телевизор, цапало).. Айде и там загубих час и нещо, два и се прибрах.
Писна ми да ходя да си чупя краката, да ми отмалее ръката, да посея 5 примамки и накрая да разбера, че преди мен са минали 5 човека с инструменти, като посочените по-горе.
Няма думи, но то няма и какво повече да се каже.. всичко е пълна скръб!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”