Куче-Пазач!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Куче-Пазач!

Мнение от Павел Иванов »

Кире , видински , дали случайно обърна внимание на първият пост на колегата или просто взе участие :roll: Не друго ами човека търси като начало куче , има изисквания то да е пазач и изрично е упоменал , че живее в къща и животинката е за там . Демек упоменатата "аларма" не отговаря на нито едно от трите изисквания . Едно е далеч от животните наричани куче . Второ като пазач в къща .... една кубинка живот . Да не говорим , че не подлежат на никакво обучение и пр. Прочети на морският Киро поста преди да продължиш по темата и търсенето на колегата прочети де :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Кире,ето едно клипче на последния ротвайлер.
http://youtu.be/7t0U0fIy3Aw" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

Има интересна история,ама не му е тук мястото сега
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

Ако колегата може да се справи с обучението, ротвайлера е безкомпромисен пазач ,но ако кучето ще седи цял живот на синджир и един ден вземе ,че се отвърже, гледай да не си наоколо.
Последно промяна от dimmitov на Съб Фев 07, 2015 9:38 pm, променено общо 1 път.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Сега ме замисли,не съм виждал ротвайлер на синджир у дома.
Освен колибата си имаха и клетка,ако някой дойде на гости,
само му казвах – Акино,клетка - то ме поглеждаше и веднага си влизаше вътре.
И не само аз де,и жената слушаше,и всички други в двете къщи.
Не излизаше докато гостите не си отидат,това е......
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

Аз смятам ,че се набелязаха доста породи кучета ,които биха се справили с функцията на тих пазач,предупредихме и за възможните рискове с някой от породите,сега вече колегата сам трябва прецени дали му е по силите обучи и респектира някое от тези животни.Отговорността за отглеждането и обучението си е само негова.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Да поясня само, че никога не съм имал куче у дома.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Точно за това като вариант 1 предложих булмастиф . Не се нуждае от кой знае какво обучение , а и не подлежи много на такова . Не се престарава да лае и на двете породи от които произлиза не е присъщо . Справя се перфектно като пазач . Изключително вярно куче и се държи много добре с деца . Рота го превъзхожда като интелект , сила и респект , но е доста своенравно и ако го изпуснеш той ще е доминанта в къщата .

Павел Иванов
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

Куче пазач? За мен куче пазач е куче което с нежелания "гост" като застанат очи в очи, да не може "госта" с един шут да го прехвърли през оградата. Едно голямо куче винаги ще е по добър пазач, от колкото едно куче от дребна порода. Голямото куче всява респект с размера си дори и да не стане агресивно. Също така куче пазач, което ще охранява двор трябва да издържа и на зимни климатични условия, да не се притеснява от дъжд, вятър, сняг и всякакъв сибирски студ. Преди години когато трябваше да си взема и аз куче пазач, също много се двоумях. Бях се спрял на родвайлер, но няколко човека ме посъветваха да си взема каракачанка (БОК), няколко дена след това в двора щъкаше такъв мъник с име Вокил. Кучето го имах 8 г. ( нелеп инцидент отне живота му но затова не ми се говори), през цялото време нито за миг не съм съжалил, че се спрях на него. За по- добър пазач не може и да става дума. Кучетата са териториални животни и когато осъзнае че неговата територия е двора, извън двора не е така агресивно. Агресия проявява само ако е необходимо да се защити, но в двора, не може и комар да прехвръкне, пази територията си с цената на живота си. Когато се роди дъщеря ми всички комшии казваха "как ще гледаш малко бебе и такъв човекоядец в двора". Дъщеря ми беше на 1г. и 2-3 мес. когато комшията я е видял как куче по високо от нея, въпреки че беше стъпала на стъпалата, му бърка в устата и му дърпа езика, а и не само, на какъв ли не тормоз го е подлагала, бъка му в очите в ушите, за опашката го дърпа и много други, а кучето единственото което правеше е да си извърти главата или да се измести на страни. Заключението ми за БОК е, че е уникален пазач и страшно лоялен към семейството, но това което по всяка вероятност на теб не би ти харесало в него е, че много лае, лае на абсолютно всичко, хора, коли, животни, а бе на всичко.
Миналата година пролетта решихме да си вземем отново куче. По принцип щях пак да си взема БОК, но един арменец с който работя ми предложи да ми даде едно кученце от неговите "мечки", породата е САО Алабай. Лично на мен много ми допадна, защото е една идея по едро от каракачанката а като характеристики не се различават кой знае колко много. В края на месеца ще навърши 1 г. и ако трябва да съм честен не мога да изкажа никакво лично мнение за породата, поради простата причина, че е все още малък. Но това което ми каза арменеца а и си го пише в специализираната литература е, че е невероятен пазач който перфектно брани територията си без да вдига излишен шум. Като цяло аз съм за голямо куче, което да издържа на сурови климатични условия
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Павел Иванов написа:... преди да продължиш по темата и търсенето на колегата прочети де ...

ОК, Сизар Милан!

Ще посветя остатъка от живота си на кинологията... :lol: :lol: :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ми има нужда :wink: Ти му препоръча единственото нещо което е предупредил , че не го интересува и съответно не търси .

Павел Иванов
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Не си казал къде ще живее-на двора или вътре в къщата,от какво ще пази и кого-само двора, животни примерно птици от порове, белки и т.н. ще се пуска ли вечер,във волиера или на синджир с колиба,двора с какво е ограден има ли видимост към улица и хора и още доста друга информация която да се има в предвид.
Без нея всичко казано до тук са просто свободни съчинения по тема с която коментиращите не са особено наясно.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

Всеки си хвали това що има, или харесва. Аз гледам един Санбернар вече 8г. Супер пазач и другар. Кротък и гальовен с близките, резервиран и дистанциран към непознати. Не напада без да е провокиран или заплашен някой от семейството. Сравнително тих, лае рядко, за това пък гръмогласно. Когато предупреждава ръмжи кратко. Яде много, без претенции към храната, повтарям яде много. За двор е супер, не се притеснява от дъжд и студ. Не обича много жегите. Лесно се обучава и възприема. Много умно куче. По някой път имам чувството че ми чете мислите,
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

boki speca написа:Не си казал къде ще живее-на двора или вътре в къщата,от какво ще пази и кого-само двора, животни примерно птици от порове, белки и т.н. ще се пуска ли вечер,във волиера или на синджир с колиба,двора с какво е ограден има ли видимост към улица и хора и още доста друга информация която да се има в предвид.
Без нея всичко казано до тук са просто свободни съчинения по тема с която коментиращите не са особено наясно.
Имам една малка постройка в задната част на къщата.Там ще живее(9квадрата е).Двора е ограден, и има видимост към улицата.Нямам други животни по двора.Къщата е на главна улица,и е почти на края на града.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Вземи си два класически пазача - добермани :smt023 - и си свиркай.
Едното ще бичи часови, а другото в колибката ще е под-часови. :wink:

Изображение
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Добремана е изключително тъпо и трудно за възпитание добиче.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”