Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Куче-Пазач!
Модератор: dantho.mihov
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Куче-Пазач!
Кире , видински , дали случайно обърна внимание на първият пост на колегата или просто взе участие
Не друго ами човека търси като начало куче , има изисквания то да е пазач и изрично е упоменал , че живее в къща и животинката е за там . Демек упоменатата "аларма" не отговаря на нито едно от трите изисквания . Едно е далеч от животните наричани куче . Второ като пазач в къща .... една кубинка живот . Да не говорим , че не подлежат на никакво обучение и пр. Прочети на морският Киро поста преди да продължиш по темата и търсенето на колегата прочети де 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- КИРО
- Обратна връзка:
Кире,ето едно клипче на последния ротвайлер.
http://youtu.be/7t0U0fIy3Aw" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Има интересна история,ама не му е тук мястото сега
http://youtu.be/7t0U0fIy3Aw" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Има интересна история,ама не му е тук мястото сега
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- dimmitov
- ще става разбирач
Ако колегата може да се справи с обучението, ротвайлера е безкомпромисен пазач ,но ако кучето ще седи цял живот на синджир и един ден вземе ,че се отвърже, гледай да не си наоколо.
Последно промяна от dimmitov на Съб Фев 07, 2015 9:38 pm, променено общо 1 път.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

- КИРО
- Обратна връзка:
Сега ме замисли,не съм виждал ротвайлер на синджир у дома.
Освен колибата си имаха и клетка,ако някой дойде на гости,
само му казвах – Акино,клетка - то ме поглеждаше и веднага си влизаше вътре.
И не само аз де,и жената слушаше,и всички други в двете къщи.
Не излизаше докато гостите не си отидат,това е......
Освен колибата си имаха и клетка,ако някой дойде на гости,
само му казвах – Акино,клетка - то ме поглеждаше и веднага си влизаше вътре.
И не само аз де,и жената слушаше,и всички други в двете къщи.
Не излизаше докато гостите не си отидат,това е......
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- dimmitov
- ще става разбирач
Аз смятам ,че се набелязаха доста породи кучета ,които биха се справили с функцията на тих пазач,предупредихме и за възможните рискове с някой от породите,сега вече колегата сам трябва прецени дали му е по силите обучи и респектира някое от тези животни.Отговорността за отглеждането и обучението си е само негова.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

- Антон Тонев
- сериозен играч
Да поясня само, че никога не съм имал куче у дома.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Павел Иванов
Точно за това като вариант 1 предложих булмастиф . Не се нуждае от кой знае какво обучение , а и не подлежи много на такова . Не се престарава да лае и на двете породи от които произлиза не е присъщо . Справя се перфектно като пазач . Изключително вярно куче и се държи много добре с деца . Рота го превъзхожда като интелект , сила и респект , но е доста своенравно и ако го изпуснеш той ще е доминанта в къщата .
Павел Иванов
Павел Иванов
Куче пазач? За мен куче пазач е куче което с нежелания "гост" като застанат очи в очи, да не може "госта" с един шут да го прехвърли през оградата. Едно голямо куче винаги ще е по добър пазач, от колкото едно куче от дребна порода. Голямото куче всява респект с размера си дори и да не стане агресивно. Също така куче пазач, което ще охранява двор трябва да издържа и на зимни климатични условия, да не се притеснява от дъжд, вятър, сняг и всякакъв сибирски студ. Преди години когато трябваше да си взема и аз куче пазач, също много се двоумях. Бях се спрял на родвайлер, но няколко човека ме посъветваха да си взема каракачанка (БОК), няколко дена след това в двора щъкаше такъв мъник с име Вокил. Кучето го имах 8 г. ( нелеп инцидент отне живота му но затова не ми се говори), през цялото време нито за миг не съм съжалил, че се спрях на него. За по- добър пазач не може и да става дума. Кучетата са териториални животни и когато осъзнае че неговата територия е двора, извън двора не е така агресивно. Агресия проявява само ако е необходимо да се защити, но в двора, не може и комар да прехвръкне, пази територията си с цената на живота си. Когато се роди дъщеря ми всички комшии казваха "как ще гледаш малко бебе и такъв човекоядец в двора". Дъщеря ми беше на 1г. и 2-3 мес. когато комшията я е видял как куче по високо от нея, въпреки че беше стъпала на стъпалата, му бърка в устата и му дърпа езика, а и не само, на какъв ли не тормоз го е подлагала, бъка му в очите в ушите, за опашката го дърпа и много други, а кучето единственото което правеше е да си извърти главата или да се измести на страни. Заключението ми за БОК е, че е уникален пазач и страшно лоялен към семейството, но това което по всяка вероятност на теб не би ти харесало в него е, че много лае, лае на абсолютно всичко, хора, коли, животни, а бе на всичко.
Миналата година пролетта решихме да си вземем отново куче. По принцип щях пак да си взема БОК, но един арменец с който работя ми предложи да ми даде едно кученце от неговите "мечки", породата е САО Алабай. Лично на мен много ми допадна, защото е една идея по едро от каракачанката а като характеристики не се различават кой знае колко много. В края на месеца ще навърши 1 г. и ако трябва да съм честен не мога да изкажа никакво лично мнение за породата, поради простата причина, че е все още малък. Но това което ми каза арменеца а и си го пише в специализираната литература е, че е невероятен пазач който перфектно брани територията си без да вдига излишен шум. Като цяло аз съм за голямо куче, което да издържа на сурови климатични условия
Миналата година пролетта решихме да си вземем отново куче. По принцип щях пак да си взема БОК, но един арменец с който работя ми предложи да ми даде едно кученце от неговите "мечки", породата е САО Алабай. Лично на мен много ми допадна, защото е една идея по едро от каракачанката а като характеристики не се различават кой знае колко много. В края на месеца ще навърши 1 г. и ако трябва да съм честен не мога да изкажа никакво лично мнение за породата, поради простата причина, че е все още малък. Но това което ми каза арменеца а и си го пише в специализираната литература е, че е невероятен пазач който перфектно брани територията си без да вдига излишен шум. Като цяло аз съм за голямо куче, което да издържа на сурови климатични условия
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- GODzillata
Павел Иванов написа:... преди да продължиш по темата и търсенето на колегата прочети де ...
ОК, Сизар Милан!
Ще посветя остатъка от живота си на кинологията...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Павел Иванов
Ми има нужда
Ти му препоръча единственото нещо което е предупредил , че не го интересува и съответно не търси .

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не си казал къде ще живее-на двора или вътре в къщата,от какво ще пази и кого-само двора, животни примерно птици от порове, белки и т.н. ще се пуска ли вечер,във волиера или на синджир с колиба,двора с какво е ограден има ли видимост към улица и хора и още доста друга информация която да се има в предвид.
Без нея всичко казано до тук са просто свободни съчинения по тема с която коментиращите не са особено наясно.
Без нея всичко казано до тук са просто свободни съчинения по тема с която коментиращите не са особено наясно.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Всеки си хвали това що има, или харесва. Аз гледам един Санбернар вече 8г. Супер пазач и другар. Кротък и гальовен с близките, резервиран и дистанциран към непознати. Не напада без да е провокиран или заплашен някой от семейството. Сравнително тих, лае рядко, за това пък гръмогласно. Когато предупреждава ръмжи кратко. Яде много, без претенции към храната, повтарям яде много. За двор е супер, не се притеснява от дъжд и студ. Не обича много жегите. Лесно се обучава и възприема. Много умно куче. По някой път имам чувството че ми чете мислите,
- Антон Тонев
- сериозен играч
Имам една малка постройка в задната част на къщата.Там ще живее(9квадрата е).Двора е ограден, и има видимост към улицата.Нямам други животни по двора.Къщата е на главна улица,и е почти на края на града.boki speca написа:Не си казал къде ще живее-на двора или вътре в къщата,от какво ще пази и кого-само двора, животни примерно птици от порове, белки и т.н. ще се пуска ли вечер,във волиера или на синджир с колиба,двора с какво е ограден има ли видимост към улица и хора и още доста друга информация която да се има в предвид.
Как обичам да си блажа със сланина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- GODzillata
Вземи си два класически пазача - добермани
- и си свиркай.
Едното ще бичи часови, а другото в колибката ще е под-часови.

Едното ще бичи часови, а другото в колибката ще е под-часови.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

Добремана е изключително тъпо и трудно за възпитание добиче.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?