Избор на прьчка,макара и примамки

Модератори: Павел Иванов, sestrata

swat1987
новобранец
новобранец

Избор на прьчка,макара и примамки

Мнение от swat1987 »

Здравейте, понеже сьм новобранец в този вид риболов бих искал да получа адекватен сьвет! От Велинград сьм, има доста водоеми покрай града и река ''Чепинска'', яз. Батак, яз. Малка мьтница, яз. Белмекен за пастьрвичка, яз. Доспат. На яз. Малка мьтница има щуклета, а по другите пастьрва костур И кефал.Общо взето това е. Разполагам с прьчка DAM 2.4, акция 10-30 с нискобюджетна макара на Teben 300 с плетеняк на нея и флорокарбонов повод. Доколкото имам препорьки е ясно, че това си остава за щуки и по- едри костури в затворвните водовми, но искам да добавя в арсенала си и един Salmo aggressor 2.10, 5-25, с макаричка Ryobi Ecosima 1000 vi за кефал, пастьрва по реката и яз. Белмекен. Дайте оценка на снаражението :-) и конкретни примамки за пьрвоначален арсенал! Благодаря предварително :-)
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Избор на прьчка,макара и примамки

Мнение от mesket4eto »

На мястото на прехвалената Екусима аз бих ти препоръчал този модел Риоби, разликата в цената ти е около 20 лева, но ако ги сравниш на място с Екусимата ще усетиш разликата
189559988.ryobi-applause-4000.jpg
189559988.ryobi-applause-4000.jpg (26.83 KiB) Преглеждано 1645 пъти
Колкото до воблерите - от Джако-то в по- ярки рацветки: жълто, червено съм доволен.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"! :shock:
!!!!!
Аватар
vantonov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vantonov »

За пръчката не мога да дам мнение, понеже не съм я "тръскал" Риобито си е класика и няма да сбъркаш с нея. Като за начало се оборудвай с блеснички на Мепс, някоя клатушка по-малка, мисля че няколко Goldy-та, няколко "грозни патета" и два-три Хорнета на Салмо са добър старт :)

П.С Много приятно съм изненадан от воблерите на Формакс - разрови се и ще намериш магазин в който се продават. Добре дошъл в спининга и дупе да ти е яко :D Успех!
Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
saw1977ewa
новобранец
новобранец

Мнение от saw1977ewa »

:fishing7: За модел (ви)1000 около 75% от мненията са положителни.Но все пак имай предвид .че лагерите на макарата са от много ниско качество в сравнение с тези на водещите риболовни марки.Кога вземеш макарата я отвори и добре гресирай.Въдицата няма какво толкова да я мислиш за 50лева.От серията Елит на марката има положителни отзиви. Колкото за примамките добре е да получиш информация от месните риболовци(ако те са готови да споделят с теб слушай ги)Това е като да пиеш вода от извора.Или пък от продавачите в риболовни магазини във вашия град.Те много често знаят кои са най удачните примамки за района ви.Минимум поне прочети написаното по темата във Форума.Така ще имаш някаква база за по нататъшно надграждане.Колегите защо пишат толкова много а май никой не чете.Налучкването на правилната примамка е доста сложен и отнемащ време процес(зависи от- Сезона.Бистрота. цвят. температура и осветеност на водата.Активна или не активна риба.Моментните предпочитания на рибата.И много други фактори.По темата за правилния избор на примамка може да се говори години.И няма да се стигне до универсален консенсус.Едни примамки работят добре на един водоем а на друг не.И обратното.Определена примамка работи успешно на даден водоем а след една седмица рибите напълно отказват да я взимат и то при абсолютно идентични условия на риболов.Почват да взимат на друга.Пък да не захващаме темата за размера на примамките.Че и там от девет кладенеца вода ще трябва да наливаме.В това му е магията на този риболов.Постоянно да експериментиращ.Колкото и да си чел.Колкото и богат опит да имаш.Да познаваш реката и примамките на които до вчера рибата е взимала пак успеха не ти е гарантиран.Да намериш ПРАВИЛНАТА ПРИМАМКА в това му е красотата на този риболов.А най-голямото щастие е когато съумееш да надхитриш рибата.После и благодариш за доставеното удоволствие и я пускаш на свобода.Приканвам всеки който не го е правил да опита.Може чувството да му хареса.Иначе ако ти трябва риба отиди на платено.Там кълве на всякакви примамки или най-добре в магазина.Извинявам се за отклонението от темата.
swat1987
новобранец
новобранец

Мнение от swat1987 »

Благодаря на колегите, които отговориха, може би пьрвоначално ще пробвам с вьдичката която имам, докато понатрупам опит и умения, нищо, че такьмите са по незнаини и дьрвени :-), но вместо да се нахвьрлям на скьпи, ще заложа на примамките, пьк после ще видим :-)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Гледам, че питането ти е по скоро информативно.., сигур щот този такъм ти е омръзнал :D
Ама това е нормално, щот да ловиш с Дам в съчетание с макара ТЕБЕН е не риболов, а мъка, охх мъкааааа.. :(
Тука да не препоръчвам такъми и макари, щото много е писано във форума, ама колега то Тебен Я го изхвърлих още при първия си риболов... и да не чуя повече, че такава марка макара се продава некъде си.. Това е БОКЛУК, даже и за плувка не става...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
jeino
новобранец
новобранец

Мнение от jeino »

swat1987 написа:, но искам да добавя в арсенала си и един Salmo aggressor 2.10, 5-25, с макаричка Ryobi Ecosima 1000 vi
Колега .. по отношение на този арсенал бих искал да добавя че аз разполагам с въпросното Salmo,но в размер 2.70 и акция 7-30 и я използвам на затворени водоеми за щука,костур.. бяла.Пръчката е доста мека и чувствителна ,но същевременно е и доста надеждна !В стремежа си да спася примамката съм вадил половин дървета ..... :D .Комплектована ми е с Ryobi Ecosima 3000 vi .Преди да се я закупя проведох един консулт с колега който вече я притежаваше..
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=119&t=66998" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Поздрави колега ... дано да съм помогнал малко :)
Наслука!
Изображение Изображение
Един рибар се хвали на колегите си:
- Вчера хванах ей - такава щука, като ръката ми!
- Стига бе, такива космати щуки няма.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”