Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Избор на прьчка,макара и примамки
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Избор на прьчка,макара и примамки
Здравейте, понеже сьм новобранец в този вид риболов бих искал да получа адекватен сьвет! От Велинград сьм, има доста водоеми покрай града и река ''Чепинска'', яз. Батак, яз. Малка мьтница, яз. Белмекен за пастьрвичка, яз. Доспат. На яз. Малка мьтница има щуклета, а по другите пастьрва костур И кефал.Общо взето това е. Разполагам с прьчка DAM 2.4, акция 10-30 с нискобюджетна макара на Teben 300 с плетеняк на нея и флорокарбонов повод. Доколкото имам препорьки е ясно, че това си остава за щуки и по- едри костури в затворвните водовми, но искам да добавя в арсенала си и един Salmo aggressor 2.10, 5-25, с макаричка Ryobi Ecosima 1000 vi за кефал, пастьрва по реката и яз. Белмекен. Дайте оценка на снаражението
и конкретни примамки за пьрвоначален арсенал! Благодаря предварително 

- mesket4eto
- научил се да хвърля
Re: Избор на прьчка,макара и примамки
На мястото на прехвалената Екусима аз бих ти препоръчал този модел Риоби, разликата в цената ти е около 20 лева, но ако ги сравниш на място с Екусимата ще усетиш разликата
Колкото до воблерите - от Джако-то в по- ярки рацветки: жълто, червено съм доволен.Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
За пръчката не мога да дам мнение, понеже не съм я "тръскал" Риобито си е класика и няма да сбъркаш с нея. Като за начало се оборудвай с блеснички на Мепс, някоя клатушка по-малка, мисля че няколко Goldy-та, няколко "грозни патета" и два-три Хорнета на Салмо са добър старт
П.С Много приятно съм изненадан от воблерите на Формакс - разрови се и ще намериш магазин в който се продават. Добре дошъл в спининга и дупе да ти е яко
Успех!

П.С Много приятно съм изненадан от воблерите на Формакс - разрови се и ще намериш магазин в който се продават. Добре дошъл в спининга и дупе да ти е яко

Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
-
- новобранец

Благодаря на колегите, които отговориха, може би пьрвоначално ще пробвам с вьдичката която имам, докато понатрупам опит и умения, нищо, че такьмите са по незнаини и дьрвени
, но вместо да се нахвьрлям на скьпи, ще заложа на примамките, пьк после ще видим 

- Vid
- кандидат преподавател
Гледам, че питането ти е по скоро информативно.., сигур щот този такъм ти е омръзнал
Ама това е нормално, щот да ловиш с Дам в съчетание с макара ТЕБЕН е не риболов, а мъка, охх мъкааааа..
Тука да не препоръчвам такъми и макари, щото много е писано във форума, ама колега то Тебен Я го изхвърлих още при първия си риболов... и да не чуя повече, че такава марка макара се продава некъде си.. Това е БОКЛУК, даже и за плувка не става...

Ама това е нормално, щот да ловиш с Дам в съчетание с макара ТЕБЕН е не риболов, а мъка, охх мъкааааа..

Тука да не препоръчвам такъми и макари, щото много е писано във форума, ама колега то Тебен Я го изхвърлих още при първия си риболов... и да не чуя повече, че такава марка макара се продава некъде си.. Това е БОКЛУК, даже и за плувка не става...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Колега .. по отношение на този арсенал бих искал да добавя че аз разполагам с въпросното Salmo,но в размер 2.70 и акция 7-30 и я използвам на затворени водоеми за щука,костур.. бяла.Пръчката е доста мека и чувствителна ,но същевременно е и доста надеждна !В стремежа си да спася примамката съм вадил половин дървета .....swat1987 написа:, но искам да добавя в арсенала си и един Salmo aggressor 2.10, 5-25, с макаричка Ryobi Ecosima 1000 vi

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=119&t=66998" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Поздрави колега ... дано да съм помогнал малко

Наслука!

Един рибар се хвали на колегите си:
- Вчера хванах ей - такава щука, като ръката ми!
- Стига бе, такива космати щуки няма.