Днес в Брюксел

Съобщения свързани със сайта и форума.

Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Днес в Брюксел

Мнение от AL KAPONE »

Тази сутрин, като пътувах в задръстванията, слушах Дарик радио и в новинарската емисия чух, че днес в Брюксел ще се разглеждат поправки в законите за Рибарството и Аква културите на териториата на Европейския съюз. :idea: И като започнах темата имам впредвид, че като страна членка (България) сигурно би трябвала да се съобразява с решенията и законите на ЕВРОПА!
Също ми се струва, че темата с Петицията е съвсем на време.... ( не съм много сигурен но става въпрос и за държавите нови членки! )
Мисълта ми колеги е, че трябва наистина да се мотивираме и да дадем тласък на инициативата на Илия..... Дето се вика хората на вън работят... и могат да огънат ръцете на нашите Управляващи :roll:

Нека наистина да помислим и за утрешния ден :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:idea: Средствата, които Румъния може да усвои в следващите пет години от европейските фондове за развитието на рибарството и аквакултурите, са 280 милиона евро, предава агенция Фокус.

За България предвидената сума по тази глава до 2013 година е 80 милиона евро. Тази разлика от 3,5 пъти вероятно се дължи на по-слабото ни лоби в европарламента, смята Зорница Русинова.

Страната ни има капацитет за усвояването на тези 80 милиона евро, но е необходимо да се промени системата на приемане на проекти, смята още Русинова.

Става въпрос за чисто бюрократични спънки, които повече пречат, отколкото помагат за развитието на сектора рибарство и аквакултури.

Вече се чуват и доста гласове за съкращаване на част от процедурите при приемането на проектите, като за сметка на това се засили контролът по изпълнението им и по разходването на средствата, обясни Русинова.

Освен това за развитието на сектора аквакултури е добре да се намери баланс между екоекспертите и бизнеса. Т.е. да не се стига до крайности в ограничителните режими в екозоните, смята Русинова.

"По подобен начин подхождат към новите проекти и идеи в Испания и Италия. Там упорито развиват рибния си сектор и би трябвало да се учим от опита на Европа в това как се прилагат екозаконите", каза още Русинова.

Така ще се получи баланс между интересите на малките и средни фирми и на обикновените рибари. Самите проекти в сектора рибарство и аквакултури би трябвало да започнат да се приемат през септември, ако не се получи забавяне.

Истинското финансиране може да дойде едва през февруари - март догодина и то при положение, че се приеме идеята да се отпускат пари след всяка фаза на даден проект.

:roll: Малко съм го поизрязъл да не четете с километри :roll: инфото е от агенция фокус :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Това което написа ме развълнува. Но не зная дали темата не трябва да я преименуваш в продължение на тази за ПЕТИЦИЯТА на Илия . Ето малко помощ за тези които ги интересува :
http://www.europarl.europa.eu/parliamen ... anguage=BG
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Най лошото е точно това,ще се изтървът готовите пари и после ще търсим спонсори и хора отделящи от мизерната си заплата.Ей за това трябва да се борим,да видят,че има заинтерсовани хора и да не ни наложат още санкции.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Публикувай отговор

Обратно към “Съобщения”