Воблери

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
boceto84
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Воблери

Мнение от boceto84 »

Здравейте,може ли да дадете някакво мнение за силиконова жабка.Дава ли резултат по нашите водоеми.Говоря за нещо такова : http://www.bent-fishing.com/Jaba-BULLY- ... oduct-1759" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Знам няколко диви водоема с много щука,но и с изключително много водорасли.Почти няма места за хвърляне на каквато и да е примамка.Бих се радвал ако споделите впечатления и от други модели жаби или примамки които биха имали успех.
П.П. Пробвах с клатеща блесна тип "незацепляйка",но просто не се случваха нещата.
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
saw1977ewa
новобранец
новобранец

Мнение от saw1977ewa »

pikehunter84 написа:Здравейте Колеги! Попаднаха ми тва - три воблера на Globe и искам да попитам дали си заслужават, уловисти ли са?
Изпробвах 2броя на 7см.Единия близначе на Орбит страхотна зелена холограма.Вторият тип Л миноул юзури тъмен гръб(малко по издължен) и светла холограма.Работят супер по щука.На платено 5щуки за 30минути.Това са воблери имитатори на уловисти модели на световно известни марки.Навремето се подвизаваха с името каматсу(известна марка за строителна техника)На модела вибра имам доста щуки (на Марица и нейни притоци около Пловдив). По чуждите форуми също ги одумват.На по големите модели колеги се хвалят с улавяни сомове.Сега след като хвърлихме бомбата вместо да си затраем както си му е редно и да крием.Трябва да кажа .че на никого не гарантирам улов с гореспоменатите воблери защото все пак са китайски(за качеството на отделните партиди няма гаранция)Имам два еднакви воблера с различна игра. Пък и Аз пари за реклама от фирмата не вземам.Препоръчвам на колегите начинаещи да ловят с оригиналите.Все пак това си зависи от финансовите възможности. :fishing7:
Аватар
pikehunter84
новобранец
новобранец

Мнение от pikehunter84 »

Здравейте, някой може ли да каже дали все още мога да си закупя Goldy Vibromax и от къде?Освен Вибромакс-а другите модели на Голди дали си заслужават?Благодаря предварително за информацията :)
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

emil vibrabait написа: daje i tuk v tarnovo ima proizvoditel
И кой викаш е тоя производител? :D :D
Купуваш си една матрица за 300лв. и си отливаш пластмасови воблери.После само оцветявката остава...Така ми предложи един от "Търновските търговци" преди време... :lol: :lol: Предполагам че така е направил и той. :lol: :lol:
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

maranzika написа:
emil vibrabait написа: daje i tuk v tarnovo ima proizvoditel
И кой викаш е тоя производител? :D :D
Купуваш си една матрица за 300лв. и си отливаш пластмасови воблери.После само оцветявката остава...Така ми предложи един от "Търновските търговци" преди време... :lol: :lol: Предполагам че така е направил и той. :lol: :lol:
Я го знам,бе.. Като дойда у Търново тука до неколко седмица, моа те заведа ако сакаш :D
:fishing2: :fishing2: :fishing2: :fishing2:
У Търново се произвеждат състезателни воблери, къде се "Стрелкат" и изкачат нади вода.. от същия този "производител", моа фанеш на тех теее такава :fishing6: ... обувка, нещо галош, автомобилна гума и други такива работи, иска се обаче здраво влакно..
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

maranzika написа: И кой викаш е тоя производител? :D :D
Долу където е малкия магазин СТОН- в едно гаражче- нали в гаража до него има още един рибарски магазин. Май е на Балзер собственика му ги прави тези воблери и като цяло работите на Вибра Байт -https://www.facebook.com/pages/%D0%A0%D ... =page_info
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Пламка,знам кой е бре.Аз се бъзиках,защото този не е производител на воблери.Тва са китайски заготовки и той само ги оцветява.Не си давайте парите за глупости.По-добре сам си направи 2-3 воблера и ще видиш колко повече ще ловят,а и кефа е огромен.Виж Росен Милчев колко бързо напредна... :wink:
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Не съм си и помислял да си купя от неговите воблери, :wink:
Преди време бях земал от него 2 клатушки, http://eroucma.snimka.bg/fishing/vydici.668531.27133025 които значително бързо подарих и оттогава единствено джиг главите му ми представляват интерес- и то е защото са най ефтините в града и стават за посяване.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Monovbg
новобранец
новобранец

Мнение от Monovbg »

Относно воблерите vibra bait, които много от вас коментират без да са тествали, искам да спомена, че въпреки някои недостатъци, които имат, повечето модели са си доста уловисти като alsa и chubby, с които извадих рибки миналото лято. Сега съм си взел hawk, който тествах на реката и има много добра игра, държи и добре в течение, със сигурност ще имам извадени риби и на него. При модела minnow имаше дефект и воблера в бърза вода се накланяше леко настрани, но приятел изкриви с половин мм халката и сега е перфектен, после видях в каталог на сакура упътване за същото нещо т.е. Това може да се наложи и за много по-скъпи воблери. Препоръчвам и модела екла - 7грамов кранк със силно изявена игра. Воблерите може да са с халки и куки не по Вашия вкус, но има колеги, които си сменят куките и на известни марки воблери. Към колегата eroucma - пробвай hawk модела и се разбери с бай Стефан, ако не хванеш риба на него, да ти върне парите, той ще се съгласи, но си вземи боядисан, а не с холограма, защото холограмата му не е качествена и пада бързо, боядисаните са добре и боята държи, поздрави.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Monovbg написа:Към колегата eroucma - пробвай hawk модела и се разбери с бай Стефан, ако не хванеш риба на него, да ти върне парите, той ще се съгласи, но си вземи боядисан, а не с холограма, защото холограмата му не е качествена и пада бързо, боядисаните са добре и боята държи, поздрави.
Незнам кой е "бай Стефан" предполагам е продавача- собственик на магазинчето? Но ще те послушам- Кой цвят ми препоръчваш да си набавя?
Изображение Изображение
Monovbg
новобранец
новобранец

Мнение от Monovbg »

Вземи си син, ако има. В противен случай - нещо ярко, което да бие на очи. Hawk е моделът.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Ами кой е бай Стефан?
Изображение Изображение
Monovbg
новобранец
новобранец

Мнение от Monovbg »

Човекът в първото магазинче до малкия Стон - този който продава воблерите под марката vibra bait - тя си е и негова фирмата Понякога жена му е там в магазина, но ти ще видиш кой е воблера, те са в пакетчета и той си е надписан. Потъва на около 1.50 м. и е 4г мисля.
Аватар
DEATHMETAL82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от DEATHMETAL82 »

Привет и от мен! hawk-a е много хубаво кранкче, ловил съм с такова на sea eagle, явяват се копия на behr trendex, разликата е, че китайчето има една голяма, а тия вибрабейт са с две сачми. Аз има едно синичко, на което съм махнал предната тройка, има мн хубава собствена игра, идеално е за вирове с бавно или умерено течение. Бих препоръчал още един кранк на вибрабейт- модел ekla. 7 грама е,лети доволно и гази малко над метър, плуващ.
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

Искам да се допитам до вас по отношение на 2 примамки, които много харесвам. Не са ми донесли още рибки, защото ги имам отскоро, но съм сигурен, че ще са много уловисти. Имат страхотна игра и 2-те.
Това, което е отгоре на снимката е handmade, но не знам кой е майстор, няма и подпис. Потъващо е и има много стабилна игра с къса амплитуда на трептене, а при леко потропване по бланката играта му се разнообразява много приятно.
Розовото воблерче отдолу е плуващо, но ако се сложи по- тежка кука, ще започне да потъва.
И в двата случая има страхотна игра. Има стабилна и отчетлива игра в спокойна, а също така и в бърза вода.
Предварително благодаря на отзовалите се :)
Поздрави!

Изображение
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”