Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- boceto84
- вече хвърля и на тежко
Re: Воблери
Здравейте,може ли да дадете някакво мнение за силиконова жабка.Дава ли резултат по нашите водоеми.Говоря за нещо такова : http://www.bent-fishing.com/Jaba-BULLY- ... oduct-1759" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Знам няколко диви водоема с много щука,но и с изключително много водорасли.Почти няма места за хвърляне на каквато и да е примамка.Бих се радвал ако споделите впечатления и от други модели жаби или примамки които биха имали успех.
П.П. Пробвах с клатеща блесна тип "незацепляйка",но просто не се случваха нещата.
Знам няколко диви водоема с много щука,но и с изключително много водорасли.Почти няма места за хвърляне на каквато и да е примамка.Бих се радвал ако споделите впечатления и от други модели жаби или примамки които биха имали успех.
П.П. Пробвах с клатеща блесна тип "незацепляйка",но просто не се случваха нещата.
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
Изпробвах 2броя на 7см.Единия близначе на Орбит страхотна зелена холограма.Вторият тип Л миноул юзури тъмен гръб(малко по издължен) и светла холограма.Работят супер по щука.На платено 5щуки за 30минути.Това са воблери имитатори на уловисти модели на световно известни марки.Навремето се подвизаваха с името каматсу(известна марка за строителна техника)На модела вибра имам доста щуки (на Марица и нейни притоци около Пловдив). По чуждите форуми също ги одумват.На по големите модели колеги се хвалят с улавяни сомове.Сега след като хвърлихме бомбата вместо да си затраем както си му е редно и да крием.Трябва да кажа .че на никого не гарантирам улов с гореспоменатите воблери защото все пак са китайски(за качеството на отделните партиди няма гаранция)Имам два еднакви воблера с различна игра. Пък и Аз пари за реклама от фирмата не вземам.Препоръчвам на колегите начинаещи да ловят с оригиналите.Все пак това си зависи от финансовите възможности.pikehunter84 написа:Здравейте Колеги! Попаднаха ми тва - три воблера на Globe и искам да попитам дали си заслужават, уловисти ли са?

- pikehunter84
- новобранец
Здравейте, някой може ли да каже дали все още мога да си закупя Goldy Vibromax и от къде?Освен Вибромакс-а другите модели на Голди дали си заслужават?Благодаря предварително за информацията 

- maranzika
- сериозен играч
И кой викаш е тоя производител?emil vibrabait написа: daje i tuk v tarnovo ima proizvoditel

Купуваш си една матрица за 300лв. и си отливаш пластмасови воблери.После само оцветявката остава...Така ми предложи един от "Търновските търговци" преди време...

- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Я го знам,бе.. Като дойда у Търново тука до неколко седмица, моа те заведа ако сакашmaranzika написа:И кой викаш е тоя производител?emil vibrabait написа: daje i tuk v tarnovo ima proizvoditel![]()
![]()
Купуваш си една матрица за 300лв. и си отливаш пластмасови воблери.После само оцветявката остава...Така ми предложи един от "Търновските търговци" преди време...![]()
Предполагам че така е направил и той.
![]()

У Търново се произвеждат състезателни воблери, къде се "Стрелкат" и изкачат нади вода.. от същия този "производител", моа фанеш на тех теее такава

- eroucma
- разбира нещата
Долу където е малкия магазин СТОН- в едно гаражче- нали в гаража до него има още един рибарски магазин. Май е на Балзер собственика му ги прави тези воблери и като цяло работите на Вибра Байт -https://www.facebook.com/pages/%D0%A0%D ... =page_infomaranzika написа: И кой викаш е тоя производител?![]()
![]()

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- maranzika
- сериозен играч
Пламка,знам кой е бре.Аз се бъзиках,защото този не е производител на воблери.Тва са китайски заготовки и той само ги оцветява.Не си давайте парите за глупости.По-добре сам си направи 2-3 воблера и ще видиш колко повече ще ловят,а и кефа е огромен.Виж Росен Милчев колко бързо напредна... 

- eroucma
- разбира нещата
Не съм си и помислял да си купя от неговите воблери, 
Преди време бях земал от него 2 клатушки, http://eroucma.snimka.bg/fishing/vydici.668531.27133025 които значително бързо подарих и оттогава единствено джиг главите му ми представляват интерес- и то е защото са най ефтините в града и стават за посяване.

Преди време бях земал от него 2 клатушки, http://eroucma.snimka.bg/fishing/vydici.668531.27133025 които значително бързо подарих и оттогава единствено джиг главите му ми представляват интерес- и то е защото са най ефтините в града и стават за посяване.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Относно воблерите vibra bait, които много от вас коментират без да са тествали, искам да спомена, че въпреки някои недостатъци, които имат, повечето модели са си доста уловисти като alsa и chubby, с които извадих рибки миналото лято. Сега съм си взел hawk, който тествах на реката и има много добра игра, държи и добре в течение, със сигурност ще имам извадени риби и на него. При модела minnow имаше дефект и воблера в бърза вода се накланяше леко настрани, но приятел изкриви с половин мм халката и сега е перфектен, после видях в каталог на сакура упътване за същото нещо т.е. Това може да се наложи и за много по-скъпи воблери. Препоръчвам и модела екла - 7грамов кранк със силно изявена игра. Воблерите може да са с халки и куки не по Вашия вкус, но има колеги, които си сменят куките и на известни марки воблери. Към колегата eroucma - пробвай hawk модела и се разбери с бай Стефан, ако не хванеш риба на него, да ти върне парите, той ще се съгласи, но си вземи боядисан, а не с холограма, защото холограмата му не е качествена и пада бързо, боядисаните са добре и боята държи, поздрави.
- eroucma
- разбира нещата
Незнам кой е "бай Стефан" предполагам е продавача- собственик на магазинчето? Но ще те послушам- Кой цвят ми препоръчваш да си набавя?Monovbg написа:Към колегата eroucma - пробвай hawk модела и се разбери с бай Стефан, ако не хванеш риба на него, да ти върне парите, той ще се съгласи, но си вземи боядисан, а не с холограма, защото холограмата му не е качествена и пада бързо, боядисаните са добре и боята държи, поздрави.

Вземи си син, ако има. В противен случай - нещо ярко, което да бие на очи. Hawk е моделът.
- eroucma
- разбира нещата
Ами кой е бай Стефан?

Човекът в първото магазинче до малкия Стон - този който продава воблерите под марката vibra bait - тя си е и негова фирмата Понякога жена му е там в магазина, но ти ще видиш кой е воблера, те са в пакетчета и той си е надписан. Потъва на около 1.50 м. и е 4г мисля.
- DEATHMETAL82
- научил се да хвърля
Привет и от мен! hawk-a е много хубаво кранкче, ловил съм с такова на sea eagle, явяват се копия на behr trendex, разликата е, че китайчето има една голяма, а тия вибрабейт са с две сачми. Аз има едно синичко, на което съм махнал предната тройка, има мн хубава собствена игра, идеално е за вирове с бавно или умерено течение. Бих препоръчал още един кранк на вибрабейт- модел ekla. 7 грама е,лети доволно и гази малко над метър, плуващ.
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Искам да се допитам до вас по отношение на 2 примамки, които много харесвам. Не са ми донесли още рибки, защото ги имам отскоро, но съм сигурен, че ще са много уловисти. Имат страхотна игра и 2-те.
Това, което е отгоре на снимката е handmade, но не знам кой е майстор, няма и подпис. Потъващо е и има много стабилна игра с къса амплитуда на трептене, а при леко потропване по бланката играта му се разнообразява много приятно.
Розовото воблерче отдолу е плуващо, но ако се сложи по- тежка кука, ще започне да потъва.
И в двата случая има страхотна игра. Има стабилна и отчетлива игра в спокойна, а също така и в бърза вода.
Предварително благодаря на отзовалите се
Поздрави!

Това, което е отгоре на снимката е handmade, но не знам кой е майстор, няма и подпис. Потъващо е и има много стабилна игра с къса амплитуда на трептене, а при леко потропване по бланката играта му се разнообразява много приятно.
Розовото воблерче отдолу е плуващо, но ако се сложи по- тежка кука, ще започне да потъва.
И в двата случая има страхотна игра. Има стабилна и отчетлива игра в спокойна, а също така и в бърза вода.
Предварително благодаря на отзовалите се

Поздрави!