Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на хищници
 Риболов на хищници

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на хищници
 Риболов на хищници

МОНОФИЛНО или ПЛЕТЕНО
Модератор: sapuna
- 
				kristijan_ms
- новобранец 
МОНОФИЛНО или ПЛЕТЕНО
Здравейте Колеги, Незнам какво влакно да си купя за пъстърва.Всички форуми изчетох  и  навсякаде пише противоречиви мнения.Ловя само с блесни и воблери. Моля ви кажете си мнението какво влакно да използвам? 

- maznislav
- разбира нещата 
- Обратна връзка:
аз използвам много тънко плетено .. а пъстървата като гони хич не и дреме какво е влакното... лятото една ми удари пред краката в момента на вадене на воблера до лодката ... а бях с 0.20 ... с него сомове да теглиш 

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!

- maznislav
- разбира нещата 
- Обратна връзка:
... и това е вярно ама много примамки остават в реката .. за 1 час 2 воблера останаха в марица .. е не 4е и аз не съм за е...не ... ама ... поне единия спасявах ако бях с плетенотоБат Стан написа:Монофилното аз лично го предпочитам, тъй като с него се прави по-точно замятане, поне аз. А с качествено влакно 0.16 - 0.18 няма проблем с ваденето на големи риби.

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!

Пъстърва съм ловил само с монофил.
Някой казват, че се плашила от плетеното, но ми се струва, че хич не и дреме (както казва колегата по-горе).
Все пак мисля, че използването на хубав монофил около 0.20 ще свърши перфектна работа.
Считам, че по тънък не е нужен понеже по-тънките влакна по-лесно се усукват.
А и замятането на малки примамки не е особен проблем с този диаметър.
При ползването на плетено влакно нека то не превишава 10-15 либри...
Предимството му, е че се усеща по добре примамката и самия удар на рибата.
И дрън, дрън... 

Надявам се да съм бил полезен.

Някой казват, че се плашила от плетеното, но ми се струва, че хич не и дреме (както казва колегата по-горе).
Все пак мисля, че използването на хубав монофил около 0.20 ще свърши перфектна работа.
Считам, че по тънък не е нужен понеже по-тънките влакна по-лесно се усукват.
А и замятането на малки примамки не е особен проблем с този диаметър.
При ползването на плетено влакно нека то не превишава 10-15 либри...
Предимството му, е че се усеща по добре примамката и самия удар на рибата.
И дрън, дрън...

Надявам се да съм бил полезен.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Темата на колегата е за риболов на пъстърва, а не за риболов въобще. Тъй като в България, а особено в Пернишко и Кюстендилско, реките за пъстърва не са от най-пълноводните, при закачане просто нагазваш и си я прибираш. Е, има късаници разбира се, но са доста по-малко.maznislav написа:... и това е вярно ама много примамки остават в реката .. за 1 час 2 воблера останаха в марица .. е не 4е и аз не съм за е...не ... ама ... поне единия спасявах ако бях с плетенотоБат Стан написа:Монофилното аз лично го предпочитам, тъй като с него се прави по-точно замятане, поне аз. А с качествено влакно 0.16 - 0.18 няма проблем с ваденето на големи риби.
Иначе на Марица с плетеняк, разбира се, ще спестиш доста примамки.
- 
				kristijan_ms
- новобранец 
- 
				гуслар
- ще става разбирач 
Re: МОНОФИЛНО или ПЛЕТЕНО
Колега ,използвай си монофилно влакно ,за какво ти е плетено.Все пак ще ловиш пъстърва.

И падащата звезда е била изгряваща .

- emilh
- новобранец 
- Обратна връзка:
Не ми ли харесвате жилката бре или Ви са види еФтинка  Може и някоя по хайтек
 Може и някоя по хайтек   да предложим на вниманието Ви като например Пантер Матрин 300м. 30 лв последен писък пъстърветата не я виждат и хапят кат луди
 да предложим на вниманието Ви като например Пантер Матрин 300м. 30 лв последен писък пъстърветата не я виждат и хапят кат луди 

Може и някоя по хайтек
 Може и някоя по хайтек   да предложим на вниманието Ви като например Пантер Матрин 300м. 30 лв последен писък пъстърветата не я виждат и хапят кат луди
 да предложим на вниманието Ви като например Пантер Матрин 300м. 30 лв последен писък пъстърветата не я виждат и хапят кат луди 
Рибата къща няма

Re:
kristijan_ms написа:Мерси за отговорите Колеги! А на коя фирма да е монфилното влакно?
Колега за различните фирми и марки ще чуеш различни мнения от различни хора.
Някой ще ти похвали една марка , друг ще я уплюе , при което и едните ще имат право и другите.Например между една и съща марка , рзлични партиди има разлика /лично мнение/.
Затова най добре отиваш в магазина избираш , харесваш си , пробваш и взимаш.
За един ден на риба , Господ два дена дава !

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър 
ЕмилХле , просто информативно - жълто / зелено / червеното невидимо влакно на Пантер Мартин което споменаваш е патентовано за пръв път баш от концерна Дуел/ Йо-Зури чието влакно за типети си снимал на прежният си пост   И двете спининг влакна ( тука типетното от първата снимка не го мешам ) са изработени по абсолютно еднаква технология с абсолютно еднакви материали като тва на Дуел / Йо-Зури иде малце по-йефтинко щото не плащат патент
  И двете спининг влакна ( тука типетното от първата снимка не го мешам ) са изработени по абсолютно еднаква технология с абсолютно еднакви материали като тва на Дуел / Йо-Зури иде малце по-йефтинко щото не плащат патент   Инак типетното влакно което си пуснал на снимката е с перфектни показатели на издръжливост при къси дължини и на възел !
  Инак типетното влакно което си пуснал на снимката е с перфектни показатели на издръжливост при къси дължини и на възел !

И двете спининг влакна ( тука типетното от първата снимка не го мешам ) са изработени по абсолютно еднаква технология с абсолютно еднакви материали като тва на Дуел / Йо-Зури иде малце по-йефтинко щото не плащат патент
  И двете спининг влакна ( тука типетното от първата снимка не го мешам ) са изработени по абсолютно еднаква технология с абсолютно еднакви материали като тва на Дуел / Йо-Зури иде малце по-йефтинко щото не плащат патент   Инак типетното влакно което си пуснал на снимката е с перфектни показатели на издръжливост при къси дължини и на възел !
  Инак типетното влакно което си пуснал на снимката е с перфектни показатели на издръжливост при къси дължини и на възел !Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- d_a_m_i_a_n_o_v_
- научил се да хвърля 
- Обратна връзка:
kristijan_ms написа:Здравейте Колеги, Незнам какво влакно да си купя за пъстърва.Всички форуми изчетох и навсякаде пише противоречиви мнения.Ловя само с блесни и воблери. Моля ви кажете си мнението какво влакно да използвам?
Ползвай монофил,пък когато ловиш в мътна вода с наличие на закачки,слагай плетеняк
 Препоръчвам ти монофила на Фокус,модел Енерджи
Препоръчвам ти монофила на Фокус,модел Енерджи  

Спининг риболов и мухарство