Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

МОНОФИЛНО или ПЛЕТЕНО
Модератор: sapuna
-
- новобранец
МОНОФИЛНО или ПЛЕТЕНО
Здравейте Колеги, Незнам какво влакно да си купя за пъстърва.Всички форуми изчетох и навсякаде пише противоречиви мнения.Ловя само с блесни и воблери. Моля ви кажете си мнението какво влакно да използвам? 

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
аз използвам много тънко плетено .. а пъстървата като гони хич не и дреме какво е влакното... лятото една ми удари пред краката в момента на вадене на воблера до лодката ... а бях с 0.20 ... с него сомове да теглиш 

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
... и това е вярно ама много примамки остават в реката .. за 1 час 2 воблера останаха в марица .. е не 4е и аз не съм за е...не ... ама ... поне единия спасявах ако бях с плетенотоБат Стан написа:Монофилното аз лично го предпочитам, тъй като с него се прави по-точно замятане, поне аз. А с качествено влакно 0.16 - 0.18 няма проблем с ваденето на големи риби.

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
Пъстърва съм ловил само с монофил.
Някой казват, че се плашила от плетеното, но ми се струва, че хич не и дреме (както казва колегата по-горе).
Все пак мисля, че използването на хубав монофил около 0.20 ще свърши перфектна работа.
Считам, че по тънък не е нужен понеже по-тънките влакна по-лесно се усукват.
А и замятането на малки примамки не е особен проблем с този диаметър.
При ползването на плетено влакно нека то не превишава 10-15 либри...
Предимството му, е че се усеща по добре примамката и самия удар на рибата.
И дрън, дрън...
Надявам се да съм бил полезен.
Някой казват, че се плашила от плетеното, но ми се струва, че хич не и дреме (както казва колегата по-горе).
Все пак мисля, че използването на хубав монофил около 0.20 ще свърши перфектна работа.
Считам, че по тънък не е нужен понеже по-тънките влакна по-лесно се усукват.
А и замятането на малки примамки не е особен проблем с този диаметър.
При ползването на плетено влакно нека то не превишава 10-15 либри...
Предимството му, е че се усеща по добре примамката и самия удар на рибата.
И дрън, дрън...

Надявам се да съм бил полезен.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Темата на колегата е за риболов на пъстърва, а не за риболов въобще. Тъй като в България, а особено в Пернишко и Кюстендилско, реките за пъстърва не са от най-пълноводните, при закачане просто нагазваш и си я прибираш. Е, има късаници разбира се, но са доста по-малко.maznislav написа:... и това е вярно ама много примамки остават в реката .. за 1 час 2 воблера останаха в марица .. е не 4е и аз не съм за е...не ... ама ... поне единия спасявах ако бях с плетенотоБат Стан написа:Монофилното аз лично го предпочитам, тъй като с него се прави по-точно замятане, поне аз. А с качествено влакно 0.16 - 0.18 няма проблем с ваденето на големи риби.
Иначе на Марица с плетеняк, разбира се, ще спестиш доста примамки.
-
- новобранец
-
- ще става разбирач
Re: МОНОФИЛНО или ПЛЕТЕНО
Колега ,използвай си монофилно влакно ,за какво ти е плетено.Все пак ще ловиш пъстърва.
И падащата звезда е била изгряваща .
- emilh
- новобранец
- Обратна връзка:
Не ми ли харесвате жилката бре или Ви са види еФтинка
Може и някоя по хайтек
да предложим на вниманието Ви като например Пантер Матрин 300м. 30 лв последен писък пъстърветата не я виждат и хапят кат луди 

Рибата къща няма
Re:
kristijan_ms написа:Мерси за отговорите Колеги! А на коя фирма да е монфилното влакно?
Колега за различните фирми и марки ще чуеш различни мнения от различни хора.
Някой ще ти похвали една марка , друг ще я уплюе , при което и едните ще имат право и другите.Например между една и съща марка , рзлични партиди има разлика /лично мнение/.
Затова най добре отиваш в магазина избираш , харесваш си , пробваш и взимаш.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
ЕмилХле , просто информативно - жълто / зелено / червеното невидимо влакно на Пантер Мартин което споменаваш е патентовано за пръв път баш от концерна Дуел/ Йо-Зури чието влакно за типети си снимал на прежният си пост
И двете спининг влакна ( тука типетното от първата снимка не го мешам ) са изработени по абсолютно еднаква технология с абсолютно еднакви материали като тва на Дуел / Йо-Зури иде малце по-йефтинко щото не плащат патент
Инак типетното влакно което си пуснал на снимката е с перфектни показатели на издръжливост при къси дължини и на възел !

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- d_a_m_i_a_n_o_v_
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
kristijan_ms написа:Здравейте Колеги, Незнам какво влакно да си купя за пъстърва.Всички форуми изчетох и навсякаде пише противоречиви мнения.Ловя само с блесни и воблери. Моля ви кажете си мнението какво влакно да използвам?
Ползвай монофил,пък когато ловиш в мътна вода с наличие на закачки,слагай плетеняк

Спининг риболов и мухарство