Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

СЪВЕТ ЗА СОНАР
Модератор: dantho.mihov
СЪВЕТ ЗА СОНАР
Колеги ,заделил съм си около 600-1000 лв. за сононар, моля който е работил и има такова чудо да ми препоръча нещо , че аз относно темата съм много бос. Имам хубава лодка с мотор , но по принцип не ми трябва за кльонк, а да оглеждам дъното и по възможност да го различава / пясък, тиня и др./
- MITKO70
- кандидат преподавател
Колега ,за тези пари ще вземеш добър сонар,но и за това за което ще го ползваш ,не ти е нужен последен модел.Но ти си знаеш.Ползваме сонари доста колеги ,но са черно-бяли екрани повечето,има и с цветни сигурно.Моя е GARMIN 120 и съм доволен.Почти всички показват типа на дъното-сивата линия долу под черния контур за дъното.Колкото е по -дебела ,толкова дъното е по-твърдо, върнатия сигнал е силен и линията широка и обратно за меко дъно,по-тънка.
Всичко може,но не всеки го можe.

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: СЪВЕТ ЗА СОНАР
Аз плзвам Гармин 250 с черно бял монитор беше 504лв. има и вариант с цветен води се модел 250С беше по скъп но не помня с колко, различава дъното дали е твърдо или меко. Може към него допълнитесно да се закупи и прикачи GPS система за маркиране на местоположения с памет ако не се лъжа до 100 точки. Това е полезно за запомняне на местатата които си захранил или забелязал риба примерно предишният излет.
А няма ли с вграден gps
- krokibg
- учете се от него
Митев,имат приятелю,имат вградени GPS системи.Парите които си приготвил са достатъчни да си купиш доста сносен сонар.Дали обаче ще го ползуваш за едно или друго,той си ги има другите функций и щеш-нещеш те са на екрана рибите и ще си ги гледаш ако ги има
Аз когато си купих за първи път,много много му нямах доверие,защото го пробвах в един канал до Стамболийски от едно мостче.Взе да ми показва едни риби движещи се напред-назад и си мислех........това неможе да бъде,от къде толкова риба в канала!Тук като се разписахме за сонари,взех веднага и го инсталирах.Абе,информира те за всичко,но риба нехваща.Трябва сам да си я излъжеш и хванеш.Дано си намериш добър сонар.Успех 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!