СЪВЕТ ЗА СОНАР

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

СЪВЕТ ЗА СОНАР

Мнение от Митев »

Колеги ,заделил съм си около 600-1000 лв. за сононар, моля който е работил и има такова чудо да ми препоръча нещо , че аз относно темата съм много бос. Имам хубава лодка с мотор , но по принцип не ми трябва за кльонк, а да оглеждам дъното и по възможност да го различава / пясък, тиня и др./
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Колега Марко, прегледах ги отгоре-отгоре, но нищо не ми говорят марките , аз се интересувам от някой конкретен /цветен/ по възможност да го видя и най добре някой колега да е работил за да даде мнение, парите не са малко за да си правя експерименти :lol:
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Никой ли не ползва сонари ???
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Колега ,за тези пари ще вземеш добър сонар,но и за това за което ще го ползваш ,не ти е нужен последен модел.Но ти си знаеш.Ползваме сонари доста колеги ,но са черно-бяли екрани повечето,има и с цветни сигурно.Моя е GARMIN 120 и съм доволен.Почти всички показват типа на дъното-сивата линия долу под черния контур за дъното.Колкото е по -дебела ,толкова дъното е по-твърдо, върнатия сигнал е силен и линията широка и обратно за меко дъно,по-тънка.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: СЪВЕТ ЗА СОНАР

Мнение от nasco2 »

Аз плзвам Гармин 250 с черно бял монитор беше 504лв. има и вариант с цветен води се модел 250С беше по скъп но не помня с колко, различава дъното дали е твърдо или меко. Може към него допълнитесно да се закупи и прикачи GPS система за маркиране на местоположения с памет ако не се лъжа до 100 точки. Това е полезно за запомняне на местатата които си захранил или забелязал риба примерно предишният излет.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

А няма ли с вграден gps
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Митев,имат приятелю,имат вградени GPS системи.Парите които си приготвил са достатъчни да си купиш доста сносен сонар.Дали обаче ще го ползуваш за едно или друго,той си ги има другите функций и щеш-нещеш те са на екрана рибите и ще си ги гледаш ако ги има :D Аз когато си купих за първи път,много много му нямах доверие,защото го пробвах в един канал до Стамболийски от едно мостче.Взе да ми показва едни риби движещи се напред-назад и си мислех........това неможе да бъде,от къде толкова риба в канала!Тук като се разписахме за сонари,взех веднага и го инсталирах.Абе,информира те за всичко,но риба нехваща.Трябва сам да си я излъжеш и хванеш.Дано си намериш добър сонар.Успех :smt023
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”