Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

монтаж на фиксиран ваглер
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: монтаж на фиксиран ваглер
butnik написа:Жорката малко се е издънил с това видео,ама понеже ми е приятел ще си премълча![]()
![]()
![]()

Той е точен и няма да има проблем с доставката на honeybutnik написа:че няма да ми праща honey![]()
![]()

Алекси Николов
ЕЛКО ЕООД
електроинструменти -Makita, Festool, Laserliner
http://www.elko.bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
ЕЛКО ЕООД
електроинструменти -Makita, Festool, Laserliner
http://www.elko.bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- кирил великий
- разбира нещата
Фиксирам слайдерите със силиконови стопери на "Дренан" - няма мърдане, ако искате да ги снимам. Отделно мое мнение, че в плитки води напр. Нови хан платения рибите се плашат от дълги плувки - слайдери и ваглери. Вие какво мислите по този въпрос?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Кире,я пак,че нещо не схванах със силиконовите стопери.Монтажа на слайдер е друга бира,но пък подредбата на съчмите е в идентичен стил с фиксирания,разликата е само,че се монтират две съчми и над ваглера/при такъв монтаж трябва да е стик с малко собствено утежнение да не размества каквото и да е по линията/.

Това е шпампионския монтаж на слайдер,ако плувката се застопори с две съчми над нея сим е един идеален монтаж за фиксиран.Обръщам внимание на последователността на съчмите.Винаги първата съчма/оливета/ под плувката/ваглера/ трябва да е по голяма защото при замятане тя води линията.

Това е шпампионския монтаж на слайдер,ако плувката се застопори с две съчми над нея сим е един идеален монтаж за фиксиран.Обръщам внимание на последователността на съчмите.Винаги първата съчма/оливета/ под плувката/ваглера/ трябва да е по голяма защото при замятане тя води линията.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- кирил великий
- разбира нещата
Чакай, Бутник, да наредя монтажа да ти го снимам какво имам предвид. Ако нещо бъркам да даваш корекция, че с тоя дядо Мраз у София само за форума е време.

Фиксираната плувка лети най-напред, носи след себе си утежнението и пада в петното. Оплитания няма. Влакното е с по-голямо сечение от сниманото, плувката от снимката е 6+8 гр.
Стоперите, които ползвам са в пликчето. Държат здраво. Ситуацията е бриз по водата, много плитък водоем до 1 метър дълбоко и изтеглена на над 40 метра навътре риба. Нужни са тежки плувки и голямо утежнение на милиметър над дъното и целият повод лежи.

Фиксираната плувка лети най-напред, носи след себе си утежнението и пада в петното. Оплитания няма. Влакното е с по-голямо сечение от сниманото, плувката от снимката е 6+8 гр.
Стоперите, които ползвам са в пликчето. Държат здраво. Ситуацията е бриз по водата, много плитък водоем до 1 метър дълбоко и изтеглена на над 40 метра навътре риба. Нужни са тежки плувки и голямо утежнение на милиметър над дъното и целият повод лежи.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Един съвет за подреждането на силиконите:

На първата снимка става ясно за какво,защо и пр.

На първата снимка става ясно за какво,защо и пр.
- кирил великий
- разбира нещата
Мерси, БутникНа първата снимка става ясно за какво,защо и пр.

Имаш предвид, че горният силиконов стопер може да се премести от тежестта на плувката в летеж ли? И да слагам по повече стоперчета за устойчивост. Напълно съм съгласен, че се появяват такива проблеми. Понеже използвам стопери за фиксиране на подвижни тапи, които носят 40 гр. олово + каракуда или перка колкото дланта ми, станах голям експерт по стоперите, които се предлагат по нашите магазини. За да търся най-държеливите за фиксиране.
Ето тука някои модели - само долу този, който е и на горната снимка, който съм снимал, е свръхдържелив. Сега го нямат от два месеца, но като го получат на Белополски в единия магазин го докарват, ще взема да ти пратя един пакет и да го пробваш. Защото Дренан имат повече модели, но само единият е свръхдържелив - 6+8 гр. е нищо за тия стопери. Но все пак влакното трябва да е поне 0.2 сечение.

Последно промяна от кирил великий на Съб Мар 07, 2015 4:17 pm, променено общо 1 път.
- М. Сталев
- разбира нещата
И аз се учудих как с 2 силикона успя да стопираш ваглер 6+8 гр ,защо не използваш адаптори за фиксирани ваглери ,ами се занимаваш с тия силикони колега?
-
- ще става разбирач
Бутника има предвид, че с повечето стоперчета отдолу ти изхвърлят плувката настрани и избягваш оплитанията. Поне аз така го разбирам 

- кирил великий
- разбира нещата
Никога не съм имал оплитания на линията.Радо Троев написа:...и избягваш оплитанията.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Правилно си разбрал.Радо Троев написа:Бутника има предвид, че с повечето стоперчета отдолу ти изхвърлят плувката настрани и избягваш оплитанията. Поне аз така го разбирам

Линиите ,които съм снимал са с пелет ваглер.С нормален ваглер не бих използвал такива стопери,а както посъветва колегата адаптор за фиксиран монтаж.При пелет ваглерите няма такова голямо натоварване и трудно се измества дълбочината заради дистанцията на която се лови,а и няколко см не са фатални при тоя риболов,защото по голям процент от взиманията са при самото пропадане.
- кирил великий
- разбира нещата
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Кире,за слайдера използвай монтажа ,който съм показал по-горе и няма да имаш проблем.И не ти препоръчвам на фиксиран да ловиш с такива плувки 6+8,те са за големи дълбочини,вятър или подводно течение.кирил великий написа:Ясно, Бутник. Мерси, че се включи!
- кирил великий
- разбира нещата
Бутник, рибата я търся на 40 + метра. Няма как с лека. И освен това бриз по водата. Само на едно място ми се е налагало да го правя. А инак от стоперите на Дренан ще ти пратя, ако искаш, макар че се съмнявам да не си ги ползвал.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ясно,стопери имам доста,че сега като започне пелет сезона са си сериозен консуматив.
- livinginchaos
- научил се да хвърля
Аз ползвам ето това. Държи здраво ваглера без да приплъзва, спира заплитания доста добре.