Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Счупен връх на болонеза- ремонт?
Модератор: emo vasilev
- баничката
- ще става разбирач
Счупен връх на болонеза- ремонт?
Счупих 5 см. от връхчето на болото- Ню хънтър 6м.
Следващия водач е подвижен.
Искам да запитам по-опитните:
Правилно или не е да залепя(фиксирам) подвижния водач, който до сега ми беше втори и да стане първи
или да я изхвърлям тая въдица?
Следващия водач е подвижен.
Искам да запитам по-опитните:
Правилно или не е да залепя(фиксирам) подвижния водач, който до сега ми беше втори и да стане първи
или да я изхвърлям тая въдица?
Не сме ора естете.
Всеки шут отзад е крачка напред.
-
- разбира нещата
Re: Счупен връх на болонеза- ремонт?
Срежи върха и го запили с шкурка.Извади връхчето и отиди в магазина да потърсиш върхов водач с дебелината на връхчето.После сложи върха в болото ,подвижния водач и преди да сложиш върховия водач го подлепи със секундно лепило и болото е готово за бой ,но е малко по твърдо ама ще върши работа.Наслука колега.
За 5см. може да стане и стария водач,при мен се е получавало...
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Нищо не лепи. С болото в магазина. Купуваш нов подвижен водач, една идея по-голям от оригиналния , така че да застане 3-4 см по-надолу от оригиналния. Сред това избираш върхов водач да пасне плътно на върха. Лепиш с капка моментно лепило и си готов. Така почти не разваляш строя на въдицата. Ако намериш и водачи със същия цвят на пръстените, никой няма и да разбере че е скъсявано.
-
- новобранец
Пробвай със стария ше стане
-
- ще става разбирач
Е па един връх е 10лв бе баце,с въдицата в магазина,който пасне и отнасяш.
- Don4o_62
- учете се от него
и аз го счупих един път по невнимание и си взех ПЛЪТНО карбоново същия размер,6 лв. струваше,сложих го и работата заспа, в пъти е по здраво вече
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

много разбирачи много нещо 
слагаш стария си водач и си готов и няма да имаш ядове, като искаш може и да не го лепиш

слагаш стария си водач и си готов и няма да имаш ядове, като искаш може и да не го лепиш

- TonyBlaze
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега, имах същите ядове... Княжево, магазин Фишърмен, 9 лева - всчико тип топ!
П.п. Сега да не се сърдите, че съм споменал магазина, още съм нов
П.п. Сега да не се сърдите, че съм споменал магазина, още съм нов

В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
- баничката
- ще става разбирач
В смисъл да си купя ново връхче голо и като го вкарам, да му надена подвижния и после да му залепя върховия водач. ПП. Не знаех, че се продават нови връхчета за болонеза, дано има във Враца, че трябва да се пробва. Ако няма- отивам на варианта да махна подвижния водач.maverini написа:Е па един връх е 10лв бе баце,с въдицата в магазина,който пасне и отнасяш.

Не сме ора естете.
- pavre
- вече хвърля и на тежко
Просто иди в магазин, където правят ремонти и им го остави да ти го оправят. Ще си го получиш като ново. 

- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Абе баницо врачанска, кво не разбра бре. Кви нови върхове, кво чудене. Какъвто и друг връх му сложиш, разваляш строя на тоягата.....разбира се ако не е оригинален. Ма във Враца ме съмнява да намериш оригинален.баничката написа:В смисъл да си купя ново връхче голо и като го вкарам, да му надена подвижния и после да му залепя върховия водач. ПП. Не знаех, че се продават нови връхчета за болонеза, дано има във Враца, че трябва да се пробва. Ако няма- отивам на варианта да махна подвижния водач.maverini написа:Е па един връх е 10лв бе баце,с въдицата в магазина,който пасне и отнасяш.
Дано правилно съм разбрал, тенкю, пийпъл.
Повтарям ти, остави си оригиналния връх, 5см намален не е чак такъв проблем, не се усеща. Затова ти казвам да сложиш нов подвижен водач малко по-голям от оригиналния, така че да слезне малко по-надолу и да се разпредели разстоянието между върха и водача на първа снадка. Слагаш и нов върхов...да пасне плътно на връхчето, капка лепило и си ти. Два водача по два лева и си като нов.

+1.Друг е въпроса,дали тази пръчка си заслужава усилието,времето и набиването на още пари в неяBethoven написа:Абе баницо врачанска, кво не разбра бре. Кви нови върхове, кво чудене. Какъвто и друг връх му сложиш, разваляш строя на тоягата.....разбира се ако не е оригинален. Ма във Враца ме съмнява да намериш оригинален.баничката написа:В смисъл да си купя ново връхче голо и като го вкарам, да му надена подвижния и после да му залепя върховия водач. ПП. Не знаех, че се продават нови връхчета за болонеза, дано има във Враца, че трябва да се пробва. Ако няма- отивам на варианта да махна подвижния водач.maverini написа:Е па един връх е 10лв бе баце,с въдицата в магазина,който пасне и отнасяш.
Дано правилно съм разбрал, тенкю, пийпъл.
Повтарям ти, остави си оригиналния връх, 5см намален не е чак такъв проблем, не се усеща. Затова ти казвам да сложиш нов подвижен водач малко по-голям от оригиналния, така че да слезне малко по-надолу и да се разпредели разстоянието между върха и водача на първа снадка. Слагаш и нов върхов...да пасне плътно на връхчето, капка лепило и си ти. Два водача по два лева и си като нов.
- баничката
- ще става разбирач
Благодаря, Бетовен,
ако намеря във Враца ще си сменя тия водачи, както ти каза,
слушам и изпълнявам- от понеделник ще обикалям, че утре съм на фидерна вълна на язовира(ако не вали много),
все пак това е връх на болонеза, не е фидер да влияе чак толкова, ама аз съм си за е.б.ане, че я счупих от бързане.
Имам чувството, че съм толко немарлив, че и въдица за 500 лева ще я валям в калта.
ако намеря във Враца ще си сменя тия водачи, както ти каза,
слушам и изпълнявам- от понеделник ще обикалям, че утре съм на фидерна вълна на язовира(ако не вали много),
все пак това е връх на болонеза, не е фидер да влияе чак толкова, ама аз съм си за е.б.ане, че я счупих от бързане.
Имам чувството, че съм толко немарлив, че и въдица за 500 лева ще я валям в калта.
Не сме ора естете.
- itzo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колега,ако не си се занимавал с подобни ремонтчета и искаш да запазиш строя на въдицата,по-добре не се опитвай да я ремонтираш сам.
Предложението на колегата Бетовен е решение,но ще втвърди строя като цяло и има опасност за 2-ро коляно/при закачка или по едра риба/.
Аз лично бих те посъветвал да се разтърсиш хубаво в нета и да дръннеш тук там,при вносители и магазини,който продават по много от марката Globe.Може би ще имаш късмет да си намериш оригинален връх за тази въдица.Нищо не ти пречи и да пуснеш 1 обява-купувам-това е масова въдица и със сигурност има доста потрошени,дето отлежават по мазета и тавани.
Последния ми съвет,че май се поотнесох,е иди при човек дето се е занимавал с тези неща.За Враца мога да ти препоръчам Хаци/магазинчето на пазарчето в комплекса/,той ще ти свърши работа на 100%.
Поздрави и да пускате малките шаранчета.
Предложението на колегата Бетовен е решение,но ще втвърди строя като цяло и има опасност за 2-ро коляно/при закачка или по едра риба/.
Аз лично бих те посъветвал да се разтърсиш хубаво в нета и да дръннеш тук там,при вносители и магазини,който продават по много от марката Globe.Може би ще имаш късмет да си намериш оригинален връх за тази въдица.Нищо не ти пречи и да пуснеш 1 обява-купувам-това е масова въдица и със сигурност има доста потрошени,дето отлежават по мазета и тавани.
Последния ми съвет,че май се поотнесох,е иди при човек дето се е занимавал с тези неща.За Враца мога да ти препоръчам Хаци/магазинчето на пазарчето в комплекса/,той ще ти свърши работа на 100%.
Поздрави и да пускате малките шаранчета.
успех на цялото рибарско воинство