Счупен връх на болонеза- ремонт?

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Счупен връх на болонеза- ремонт?

Мнение от баничката »

Счупих 5 см. от връхчето на болото- Ню хънтър 6м.
Следващия водач е подвижен.
Искам да запитам по-опитните:

Правилно или не е да залепя(фиксирам) подвижния водач, който до сега ми беше втори и да стане първи
или да я изхвърлям тая въдица?
Не сме ора естете.
Всеки шут отзад е крачка напред.
MITAKA_STZ
разбира нещата
разбира нещата

Re: Счупен връх на болонеза- ремонт?

Мнение от MITAKA_STZ »

Срежи върха и го запили с шкурка.Извади връхчето и отиди в магазина да потърсиш върхов водач с дебелината на връхчето.После сложи върха в болото ,подвижния водач и преди да сложиш върховия водач го подлепи със секундно лепило и болото е готово за бой ,но е малко по твърдо ама ще върши работа.Наслука колега.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

За 5см. може да стане и стария водач,при мен се е получавало...
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

Нищо не лепи. С болото в магазина. Купуваш нов подвижен водач, една идея по-голям от оригиналния , така че да застане 3-4 см по-надолу от оригиналния. Сред това избираш върхов водач да пасне плътно на върха. Лепиш с капка моментно лепило и си готов. Така почти не разваляш строя на въдицата. Ако намериш и водачи със същия цвят на пръстените, никой няма и да разбере че е скъсявано.
aiskrov
новобранец
новобранец

Мнение от aiskrov »

Пробвай със стария ше стане
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

Е па един връх е 10лв бе баце,с въдицата в магазина,който пасне и отнасяш.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

и аз го счупих един път по невнимание и си взех ПЛЪТНО карбоново същия размер,6 лв. струваше,сложих го и работата заспа, в пъти е по здраво вече
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
zaribeniq
фен клуб-скобар

Мнение от zaribeniq »

много разбирачи много нещо :)
слагаш стария си водач и си готов и няма да имаш ядове, като искаш може и да не го лепиш :D
Аватар
TonyBlaze
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от TonyBlaze »

Колега, имах същите ядове... Княжево, магазин Фишърмен, 9 лева - всчико тип топ!

П.п. Сега да не се сърдите, че съм споменал магазина, още съм нов :)
В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов

Catch & Release!
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

maverini написа:Е па един връх е 10лв бе баце,с въдицата в магазина,който пасне и отнасяш.
В смисъл да си купя ново връхче голо и като го вкарам, да му надена подвижния и после да му залепя върховия водач. ПП. Не знаех, че се продават нови връхчета за болонеза, дано има във Враца, че трябва да се пробва. Ако няма- отивам на варианта да махна подвижния водач.
:drinkers: Дано правилно съм разбрал, тенкю, пийпъл.
Не сме ора естете.
Аватар
pavre
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pavre »

Просто иди в магазин, където правят ремонти и им го остави да ти го оправят. Ще си го получиш като ново. :)
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

баничката написа:
maverini написа:Е па един връх е 10лв бе баце,с въдицата в магазина,който пасне и отнасяш.
В смисъл да си купя ново връхче голо и като го вкарам, да му надена подвижния и после да му залепя върховия водач. ПП. Не знаех, че се продават нови връхчета за болонеза, дано има във Враца, че трябва да се пробва. Ако няма- отивам на варианта да махна подвижния водач.
Абе баницо врачанска, кво не разбра бре. Кви нови върхове, кво чудене. Какъвто и друг връх му сложиш, разваляш строя на тоягата.....разбира се ако не е оригинален. Ма във Враца ме съмнява да намериш оригинален.
Повтарям ти, остави си оригиналния връх, 5см намален не е чак такъв проблем, не се усеща. Затова ти казвам да сложиш нов подвижен водач малко по-голям от оригиналния, така че да слезне малко по-надолу и да се разпредели разстоянието между върха и водача на първа снадка. Слагаш и нов върхов...да пасне плътно на връхчето, капка лепило и си ти. Два водача по два лева и си като нов. :drinkers:
stisho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stisho »

Bethoven написа:
баничката написа:
Абе баницо врачанска, кво не разбра бре. Кви нови върхове, кво чудене. Какъвто и друг връх му сложиш, разваляш строя на тоягата.....разбира се ако не е оригинален. Ма във Враца ме съмнява да намериш оригинален.
Повтарям ти, остави си оригиналния връх, 5см намален не е чак такъв проблем, не се усеща. Затова ти казвам да сложиш нов подвижен водач малко по-голям от оригиналния, така че да слезне малко по-надолу и да се разпредели разстоянието между върха и водача на първа снадка. Слагаш и нов върхов...да пасне плътно на връхчето, капка лепило и си ти. Два водача по два лева и си като нов. :drinkers:
+1.Друг е въпроса,дали тази пръчка си заслужава усилието,времето и набиването на още пари в нея
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Благодаря, Бетовен,
ако намеря във Враца ще си сменя тия водачи, както ти каза,
слушам и изпълнявам- от понеделник ще обикалям, че утре съм на фидерна вълна на язовира(ако не вали много),
все пак това е връх на болонеза, не е фидер да влияе чак толкова, ама аз съм си за е.б.ане, че я счупих от бързане.
Имам чувството, че съм толко немарлив, че и въдица за 500 лева ще я валям в калта.
Не сме ора естете.
Аватар
itzo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от itzo »

Колега,ако не си се занимавал с подобни ремонтчета и искаш да запазиш строя на въдицата,по-добре не се опитвай да я ремонтираш сам.
Предложението на колегата Бетовен е решение,но ще втвърди строя като цяло и има опасност за 2-ро коляно/при закачка или по едра риба/.
Аз лично бих те посъветвал да се разтърсиш хубаво в нета и да дръннеш тук там,при вносители и магазини,който продават по много от марката Globe.Може би ще имаш късмет да си намериш оригинален връх за тази въдица.Нищо не ти пречи и да пуснеш 1 обява-купувам-това е масова въдица и със сигурност има доста потрошени,дето отлежават по мазета и тавани.
Последния ми съвет,че май се поотнесох,е иди при човек дето се е занимавал с тези неща.За Враца мога да ти препоръчам Хаци/магазинчето на пазарчето в комплекса/,той ще ти свърши работа на 100%.
Поздрави и да пускате малките шаранчета.
успех на цялото рибарско воинство
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”