Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Чифлика?
На Чифлика вода има ли???
kutinchev написа:Някой да вземе да каже платена алтернатива около Русе за през забраната?
1.Цар Калоян
2. Баниска
3. Красен???? - не съм сигурен дали може да се лови през забраната там.
4. ???
Вчера ходих на Сейдол за първи път, че отдавна му имах мерак, обаче разочарованието ми е пълно. Трима човека с общо 7 въдици и пълно капо. Такова нещо не ми се беше случвало на платен водоем. Не препоръчвам на никой да ходи там. Инъче на връщане минахме през Островче и спряхме да питаме дали пускат да се лови. Пазача каза, че може и таксата е 3 лв. на въдица. Шарана се плаща, а таранката фрии. Други платени, за които се сещам са Помен и Каран Върбовка. Миналата година ходих и на двата и условията бяха на Помен 3лв. на въдица, а на Каран Върбовка 5лв. за една въдица и всяка следваща по 3лв. Ако някой ходи скоро нека сподели инфо как е хавата, че мисля другата събота да отида на някой от тия.
Сетих се и за Звънарци. Миналата година условията бяха 10лв. за 3 въдици и рибата фрии.
- Teodor1980
- новобранец
nasju написа:Колега, да знаеш че е грехота да се лъже във форума!Teodor1980 написа:Корекциите на река Янтра край Ценово , не се плаща там ,но има само каракуда. На най-близките места до моста бях в събота гол след гол в големия вятър и така начесъх крастата
за кое съм излъгал ?
За КАРАНА е рано. Имайте предвид, че там водоема е изцяло с изворна вода, която е доста студена. Трябва му повече време да се затопли и активизира таранката. Миналата неделя ходи един мой, 3 таранки само. Случайни.
Аз лично Звънарци съм го отписал. Ходих веднъж миналата година и се разочаровах.
Интересно ми стана за Помен. Дайте повече инфо? Никога не съм ходил там.
Вчера във вятъра бях на Цар Калоян. От 9ч сутринта до 11:45 на обяд (толкова издържах в шибания вятър) - 9 шаранчета и 3 изтървани. За чесане на краста бива.... Имаше 16 човека.....
Аз лично Звънарци съм го отписал. Ходих веднъж миналата година и се разочаровах.
Вчера във вятъра бях на Цар Калоян. От 9ч сутринта до 11:45 на обяд (толкова издържах в шибания вятър) - 9 шаранчета и 3 изтървани. За чесане на краста бива.... Имаше 16 човека.....
-
- сериозен играч
На Помен бяхме преди две години пак по забраната,като мястото е много приятно за пикник и почивка.Има хубава сянка в гората,можеш да си вземеш кафе или безалкохолно от там.От към риба не е толкова приятно
хванахме само дребна таранка .............. към опашката на гьола където е плиткажа е забранено да се лови (а рибата е там в момента).Бяхме трима човека и друго освен таранка не хвананхме,не че няма друга риба,но е към опашката.
Това беше мисля преди две години,сега може да е друго положението......

Това беше мисля преди две години,сега може да е друго положението......
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Колеги да Ви питам; От кога се лови Щука,Дунавска скумрия.Распер, Бяла риба и Попчета след като Русе попада в забраната за обект до 500 м надморска височина.Благодаря.

За бяла риба: http://iara.government.bg/wp-content/up ... 3.2015.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollowORadev написа:Колеги да Ви питам; От кога се лови Щука,Дунавска скумрия.Распер, Бяла риба и Попчета след като Русе попада в забраната за обект до 500 м надморска височина.Благодаря.![]()
![]()
За щука: http://iara.government.bg/wp-content/up ... mlenie.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Благодаря колега
,имаш от мен.

А на основание т.4 на б."А"от Приложение № 1 към чл. 32, ал. 1 ЗРА срокът на забраната за улов на распер е от 1 март до 30 април.
За дунавската скумрия-т.1 от тази заповед http://iara.government.bg/wp-content/up ... 4.2015.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
За дунавската скумрия-т.1 от тази заповед http://iara.government.bg/wp-content/up ... 4.2015.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Колега виж на стр.453 от този форум. Там бях дал подробно инфо от Помен от миналата година.kutinchev написа:
- трапера
- сериозен играч
Ха добро ви утро!
От 11 Май до 8 Юни ще съм си в Русе, къде бихте препоръчали едно начесване на крастата? На фидер и/или директен.
От 11 Май до 8 Юни ще съм си в Русе, къде бихте препоръчали едно начесване на крастата? На фидер и/или директен.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
Аз юни месец много го мразя - около Русе на Дунава много рядко дава след забраната. Ще видим как ще бъде тази годинатрапера написа:Ха добро ви утро!

Благодаря Десо, но аз искам актуално инфо (от тази година). 

- трапера
- сериозен играч
Уфф, Баниска последните две години ми връзва голяма тенекия. В единствените останали свободни дни от месечната отпуска, отивам и се излива порой. Миналата отидох и на Ц.Калоян-три шаранчета. Пак беше дъжд, водата половин метър по-мътна и от бозаkasabinho написа:.... иначе предполагам Баниска го знаеш като опция.

Дейба и тоя Дунав

Еех, спомени....
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star