Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
murade
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Риболова около Русе

Мнение от murade »

Чифлика?
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

На Чифлика вода има ли???
bat_deso
новобранец
новобранец

Мнение от bat_deso »

kutinchev написа:Някой да вземе да каже платена алтернатива около Русе за през забраната?

1.Цар Калоян
2. Баниска
3. Красен???? - не съм сигурен дали може да се лови през забраната там.
4. ???

Вчера ходих на Сейдол за първи път, че отдавна му имах мерак, обаче разочарованието ми е пълно. Трима човека с общо 7 въдици и пълно капо. Такова нещо не ми се беше случвало на платен водоем. Не препоръчвам на никой да ходи там. Инъче на връщане минахме през Островче и спряхме да питаме дали пускат да се лови. Пазача каза, че може и таксата е 3 лв. на въдица. Шарана се плаща, а таранката фрии. Други платени, за които се сещам са Помен и Каран Върбовка. Миналата година ходих и на двата и условията бяха на Помен 3лв. на въдица, а на Каран Върбовка 5лв. за една въдица и всяка следваща по 3лв. Ако някой ходи скоро нека сподели инфо как е хавата, че мисля другата събота да отида на някой от тия.
Сетих се и за Звънарци. Миналата година условията бяха 10лв. за 3 въдици и рибата фрии.
Аватар
Teodor1980
новобранец
новобранец

Мнение от Teodor1980 »

nasju написа:
Teodor1980 написа:Корекциите на река Янтра край Ценово , не се плаща там ,но има само каракуда. На най-близките места до моста бях в събота гол след гол в големия вятър и така начесъх крастата :)
Колега, да знаеш че е грехота да се лъже във форума!

за кое съм излъгал ?
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

За КАРАНА е рано. Имайте предвид, че там водоема е изцяло с изворна вода, която е доста студена. Трябва му повече време да се затопли и активизира таранката. Миналата неделя ходи един мой, 3 таранки само. Случайни.

Аз лично Звънарци съм го отписал. Ходих веднъж миналата година и се разочаровах.

Интересно ми стана за Помен. Дайте повече инфо? Никога не съм ходил там.

Вчера във вятъра бях на Цар Калоян. От 9ч сутринта до 11:45 на обяд (толкова издържах в шибания вятър) - 9 шаранчета и 3 изтървани. За чесане на краста бива.... Имаше 16 човека.....
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

На Помен бяхме преди две години пак по забраната,като мястото е много приятно за пикник и почивка.Има хубава сянка в гората,можеш да си вземеш кафе или безалкохолно от там.От към риба не е толкова приятно :) хванахме само дребна таранка .............. към опашката на гьола където е плиткажа е забранено да се лови (а рибата е там в момента).Бяхме трима човека и друго освен таранка не хвананхме,не че няма друга риба,но е към опашката.

Това беше мисля преди две години,сега може да е друго положението......
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

Колеги да Ви питам; От кога се лови Щука,Дунавска скумрия.Распер, Бяла риба и Попчета след като Русе попада в забраната за обект до 500 м надморска височина.Благодаря. :fishing1: :fishing1: :fishing1:
lhhl
новобранец
новобранец

Мнение от lhhl »

ORadev написа:Колеги да Ви питам; От кога се лови Щука,Дунавска скумрия.Распер, Бяла риба и Попчета след като Русе попада в забраната за обект до 500 м надморска височина.Благодаря. :fishing1: :fishing1: :fishing1:
За бяла риба: http://iara.government.bg/wp-content/up ... 3.2015.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

За щука: http://iara.government.bg/wp-content/up ... mlenie.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

Благодаря колега :drinkers: :drinkers: :drinkers: ,имаш от мен.
lhhl
новобранец
новобранец

Мнение от lhhl »

А на основание т.4 на б."А"от Приложение № 1 към чл. 32, ал. 1 ЗРА срокът на забраната за улов на распер е от 1 март до 30 април.
За дунавската скумрия-т.1 от тази заповед http://iara.government.bg/wp-content/up ... 4.2015.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
bat_deso
новобранец
новобранец

Мнение от bat_deso »

kutinchev написа:
Интересно ми стана за Помен. Дайте повече инфо? Никога не съм ходил там.
Колега виж на стр.453 от този форум. Там бях дал подробно инфо от Помен от миналата година.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Ха добро ви утро!
От 11 Май до 8 Юни ще съм си в Русе, къде бихте препоръчали едно начесване на крастата? На фидер и/или директен.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

трапера написа:Ха добро ви утро!
От 11 Май до 8 Юни ще съм си в Русе, къде бихте препоръчали едно начесване на крастата? На фидер и/или директен.
Аз юни месец много го мразя - около Русе на Дунава много рядко дава след забраната. Ще видим как ще бъде тази година :), иначе предполагам Баниска го знаеш като опция :).
Изображение
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Благодаря Десо, но аз искам актуално инфо (от тази година). :drinkers:
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

kasabinho написа:.... иначе предполагам Баниска го знаеш като опция :).
Уфф, Баниска последните две години ми връзва голяма тенекия. В единствените останали свободни дни от месечната отпуска, отивам и се излива порой. Миналата отидох и на Ц.Калоян-три шаранчета. Пак беше дъжд, водата половин метър по-мътна и от боза :?
Дейба и тоя Дунав :cry: Там ми е мерака, заради него и лодка си купих......

Изображение

Изображение

Изображение

Еех, спомени....
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”