Струма, с.Нов чифлик, 25.04.2015г. без въдица, лек коментар

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Струма, с.Нов чифлик, 25.04.2015г. без въдица, лек коментар

Мнение от mrenka »

Изображение

В Кюстендилско рафтингът никога няма да го бъде, олеле ...

Изображение
Аватар
sunday_29
новобранец
новобранец

Re: Струма, с.Нов чифлик, 25.04.2015г. без въдица, лек комен

Мнение от sunday_29 »

Много БОКЛУЦИ има явно в тая наш'та страна...
LET'S GO!
olderon
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от olderon »

В една стара книжка "Къде на риба" има глава "Етика на риболовеца" и там пише нещо като - "ПОЧИСТИ, ЗАЩОТО ДРУГИЯ ПЪТ ПАК ЩЕ СИ ТУК"! ....
olderon
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от olderon »

И макар тези боклуци да са предимно от домакинствата около реката, картинката ни е до болка позната. Аз лично след като пристигнах една вечер на яз. Широка поляна, сутринта като стана светло щях да повърна. Толкова боклук не помня като дете да е имало. Сега хората са мобилни и всякакви. Преди не бе точно така. И пак, на Ивайловград есента. Не лових! Нямаше как. Събирах боклук цял ден и в едно от безброй многото едно до друго огнища, го горих. Цял един ден на повече от 200 км от дома. Имам малко дете и рядко се случва да съм по реки и язовири, но това не съм Аз. Този боклук е от хора, на които им харесва това, инак нямаше да го има. За това казвам, че обуначването Тук е пълно. И към малкото отвратени като мен, защото съм сигурен , че далеч не на всички им пука: Пазете, почиствайте, търсете сметка, ЗАЩОТО всичко лошо е от нас дошло и от нас ще тръгне промяната! Така е било и в по белите страни. Няма кой да чакаме!!!
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

На долнопробните - от културна, интелектуална и от други гледни точки, изглежда им прави УДОВОЛСТВИЕ да произвеждат и да разхвърлят навсякъде боклук. Получават някакво удоволетворение от това. Вероятно съзнателно или повече или по-малко несъзнавано по този начин си отмъщават на по-малко долнопробните от тях, така да се каже, хора! Странен свят, "цял лежащ в злото", както пише в Евангелието!... Ако човек няма късмет да хване риба (включително и поради огромното количество от риболовци) поне би могъл да получи приятно чувство от излета в природата, ако не са тези сметища, дело на отявлено долнопробните хора - уроди?
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Гнус.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
KOllety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от KOllety »

refab написа:На долнопробните - от културна, интелектуална и от други гледни точки, изглежда им прави УДОВОЛСТВИЕ да произвеждат и да разхвърлят навсякъде боклук. Получават някакво удоволетворение от това. Вероятно съзнателно или повече или по-малко несъзнавано по този начин си отмъщават на по-малко долнопробните от тях, така да се каже, хора! Странен свят, "цял лежащ в злото", както пише в Евангелието!... Ако човек няма късмет да хване риба (включително и поради огромното количество от риболовци) поне би могъл да получи приятно чувство от излета в природата, ако не са тези сметища, дело на отявлено долнопробните хора - уроди?
Едва ли се замислят повечето за това , чак пък и удоволствие . Не според мене е до културата на човека или не искат да си цапат колите ! Лично аз с мойта баба Джипка , дори и да не ходя за риба , пикник или разходка , си носа в нея по няколко чувалчета или торбички за боклук !
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Отпадъците на Боклуците!
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Преди две години бях за няколко дни на рафтинг по река Тара - гранична между Черна гора и Босна. Спуснахме се с лодки по реката може би около 15 км. През цялото време на спускането, като оставим нечовешки синьо - зеления цвят на реката, очите ми извади невероятната й чистота. За тези 15 км не видях нито едно парче найлон, нито шише, нито памперс, нито стара черга ... Видях една единствена бяла пластмасова чашка от кафе, най - вероятно метната от турист. Черна гора и Босна, които уж били по - зле от нас, далеч от ЕС и т.н.
Истината е, че сме невероятни и безподобни мърльовци, уникални с вечните оплаквания : нямало такава държава, не съм аз - друг го направи, платил съм си данъците - държавата / общината/ да ми събере боклуците и т.н.
Две снимки, да си изплакнете очите 8)

Изображение

Изображение
Аватар
naB4o
новобранец
новобранец

Мнение от naB4o »

Като последната река, съм виждал докато бях в САЩ. Тук 85%+ са Бай Ганьовци и чакат някой друг да им оправи живота. С извинение - серат и цапат, щото (УЖ) плащали данъци и такса смет и това им давало право да си цапат колкото искат. Първите снимки са от конкретните индивиди... за съжаление... В случая колкото и хора да чистят, винаги ще има някой да цапа след тях... Аз съм възпитан така, ако ще и обелка от вафла или някакъв станиол да е - в джоба или чантата, а като видя кош в него.
Жалко за осраната ни природа, жалко и затова че НЕчовеците останаха тук....
:)
Аватар
fozi073
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fozi073 »

Здравейте колеги.Относно темата,бих казал че ходя често за риба,виждал съм какви ли не мизерии и гнусотии/мъчно ми става като направя сравнение с това което съм виждал на вън/,но не мислите ли че е редно поне на частните водоеми да има наслагани кошове ли там нещо където да се събират тези боклуци,поне тук в силистренско липсват такива.Виждал съм как колеги след риболов почистват и къде.......на купчини,после вятърът доукрасява пейзажа,да не говорим за свободните водоеми.Всичко е до личната култура на човек.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Отвратителна история е по бг водоемите.Ето да се насладите....това не са отпадъци от бита ,а наши пишман риболовци със тъмно синя корса с регистрация "Р",с които разговаряхме 3 дни по рано.Пристигайки с лодката навръщане заварихме това...."риболовците" си бяха отишли.

Изображение

Изображение

И това не е изолиран случай а всеки път събираме по 3-4 чувала боклуци и извозваме.Но свършване няма.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

oneillbgm написа:Отпадъците на Боклуците!
........така де , то боклука е България и сещай се кои са отпадъците :smt017 :toimonster:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”