Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от TRAP »

Още малко остава да края на забраната.Нивото дано не се вдигне много за сега държи едно средно положение.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Аватар
raev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от raev »

TRAP написа:Още малко остава да края на забраната.Нивото дано не се вдигне много за сега държи едно средно положение.
Много се надявам! ...макар че миналата година вдигна в най-неподходящия момент...тъкмо бяха почнали товарните влакове....
На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

raev написа:
TRAP написа:Още малко остава да края на забраната.Нивото дано не се вдигне много за сега държи едно средно положение.
Много се надявам! ...макар че миналата година вдигна в най-неподходящия момент...тъкмо бяха почнали товарните влакове....
Само погледни какво идва отгоре.
Изображение
Аватар
ескимос
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ескимос »

Само метър и 9 в Словакия,ако е единична вълна няма страшно.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Идат черешовите води... :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Миналата година обилните и непрекъснати валежи започнаха още началото на април за сега всичко си е в норма.Щом и комарите не са нападнали в сравнение същия период преди година.И да това вълна 109м чак в Словакия е нищо.
Иначе има и случаи за Видин август месец ниво 800 и мрените ги спукахме на 5м от брега.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
MakaveliCC
новобранец
новобранец

Мнение от MakaveliCC »

Предложете места около или във Видин за шаран , след като свърши забраната мисля да отида някъде че да почешам крастата :D :fishing8:
Рибарите се виждат един друг отдалеч
Аватар
raev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от raev »

kasabinho написа:
raev написа:
Само погледни какво идва отгоре.
Докато вратите са с два метра надолу от номинала, всякакви предположения са игра на тото.

Различните райони по реката, задържат риба при различни нива. Примерно при мен, амурите ловя най-добре на нива под 150, а дунавска разна с фидерите при нива над 300.
MakaveliCC
новобранец
новобранец

Мнение от MakaveliCC »

щуката, бялата риба , и распера са разрешени за риболов в момента по Дунав нали ?
Аватар
123654
новобранец
новобранец

Мнение от 123654 »

Да! Щуката и распера,бяха разрешени от 01.05.,а бялата риба от 15.05! :fishing11:
ХВАНИ И ПУСНИ!
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

raev написа: Докато вратите са с два метра надолу от номинала, всякакви предположения са игра на тото.
Два метра не са много поради простата причина, че там Дунава е тесен и като гледам още от сега започнаха да пускат вода, понеже отгоре идва доста, а и както каза Годзилата време е за черешови води - та шанса е голям да се прецака откриването.
Изображение
Аватар
raev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от raev »

kasabinho написа:
raev написа: Докато вратите са с два метра надолу от номинала, всякакви предположения са игра на тото.
Два метра не са много поради простата причина, че там Дунава е тесен и като гледам още от сега започнаха да пускат вода, понеже отгоре идва доста, а и както каза Годзилата време е за черешови води - та шанса е голям да се прецака откриването.
Ти сериозно ли?!? :shock: Бил съм два пъти там и мога да ти кажа, че е огромно, както и язовирите и разливите над него! Тясна е клисурата над първия язовир, но като цяло реката там е по-широка, отколкото при Русе. Само шлюзовете са по-големи от Дунав мост, а цялото съоражение е над колометър.
Защо, мислиш, когато Оршова пада 60см. Груя качва над 110см. :D ?

Иначе за черешовите води съм съгласен, аз неведнъж съм писал за тях. Нещата са напълно непредвидими.

Водя си записки и пазя статистики за летните нива от бая време. Планувам всеки по-дълъг излет, съобразявайки и предвиждайки доста фактори, за да съм максимално подготвен.....НО е тва и е хубавото на реката, че винаги идилията може да се превърне в екшън.
Миналата година тръгнах подготвен за 12дневен риболов на остров, като само леда в кутиите ми беше 80кг. а царевицата 150кг. Тенденциозно спадане от десетина дни, сравнително добри прогнози за времето, достатачно топла вода, луна и т.н... След един ден разпъване и хранене, последва старт с първа риба 8кг...и идилията приключи още на втория ден след смазваща буря и покачване 60см. за 5-6часа. Докато организирам лодките, които да ни приберат, се наложи да редим багажа по масите и леглата...Единсвения късмет, които извадихме беше, че не мина "Розата" или някой друг бърз пътник :rolleyes:

Аз, лично, съм влюбен в реката...
...препоръчвам ви едно четиво, то е най-пълното, подробното и грамотно, измежду всичко правено за Дунав досега!

"Дунав - реката на Европа - От Шварцвалдските извори до Делтата"
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

Колеги, как е нивото и цвета на водата? Има ли карагьоз, че мисля събота да ги моря на Долни Цибър :fishing4: , ако Господ е рекъл :D
MakaveliCC
новобранец
новобранец

Мнение от MakaveliCC »

Колеги, как е нивото и цвета на водата? Има ли карагьоз, че мисля събота да ги моря на Долни Цибър :fishing4: , ако Господ е рекъл :D
давай смело :fishing2:
MakaveliCC
новобранец
новобранец

Мнение от MakaveliCC »

Колеги утре мисля да посетя Топлия канал и канала до табелата "Добре дошли във Видин" за щука , някой да е имал слука там наскоро ? :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”