Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- TRAP
- ще става разбирач
Re: Дунав-всичко за и по реката
Още малко остава да края на забраната.Нивото дано не се вдигне много за сега държи едно средно положение.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Много се надявам! ...макар че миналата година вдигна в най-неподходящия момент...тъкмо бяха почнали товарните влакове....TRAP написа:Още малко остава да края на забраната.Нивото дано не се вдигне много за сега държи едно средно положение.
На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката
Само погледни какво идва отгоре.raev написа:Много се надявам! ...макар че миналата година вдигна в най-неподходящия момент...тъкмо бяха почнали товарните влакове....TRAP написа:Още малко остава да края на забраната.Нивото дано не се вдигне много за сега държи едно средно положение.

Само метър и 9 в Словакия,ако е единична вълна няма страшно.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Идат черешовите води... 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- TRAP
- ще става разбирач
Миналата година обилните и непрекъснати валежи започнаха още началото на април за сега всичко си е в норма.Щом и комарите не са нападнали в сравнение същия период преди година.И да това вълна 109м чак в Словакия е нищо.
Иначе има и случаи за Видин август месец ниво 800 и мрените ги спукахме на 5м от брега.
Иначе има и случаи за Видин август месец ниво 800 и мрените ги спукахме на 5м от брега.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
-
- новобранец
Предложете места около или във Видин за шаран , след като свърши забраната мисля да отида някъде че да почешам крастата

Рибарите се виждат един друг отдалеч
- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Докато вратите са с два метра надолу от номинала, всякакви предположения са игра на тото.kasabinho написа:Само погледни какво идва отгоре.raev написа:Много се надявам! ...макар че миналата година вдигна в най-неподходящия момент...тъкмо бяха почнали товарните влакове....TRAP написа:Още малко остава да края на забраната.Нивото дано не се вдигне много за сега държи едно средно положение.
Различните райони по реката, задържат риба при различни нива. Примерно при мен, амурите ловя най-добре на нива под 150, а дунавска разна с фидерите при нива над 300.
-
- новобранец
щуката, бялата риба , и распера са разрешени за риболов в момента по Дунав нали ?
Да! Щуката и распера,бяха разрешени от 01.05.,а бялата риба от 15.05! 

ХВАНИ И ПУСНИ!
Два метра не са много поради простата причина, че там Дунава е тесен и като гледам още от сега започнаха да пускат вода, понеже отгоре идва доста, а и както каза Годзилата време е за черешови води - та шанса е голям да се прецака откриването.raev написа: Докато вратите са с два метра надолу от номинала, всякакви предположения са игра на тото.

- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ти сериозно ли?!?kasabinho написа:Два метра не са много поради простата причина, че там Дунава е тесен и като гледам още от сега започнаха да пускат вода, понеже отгоре идва доста, а и както каза Годзилата време е за черешови води - та шанса е голям да се прецака откриването.raev написа: Докато вратите са с два метра надолу от номинала, всякакви предположения са игра на тото.

Защо, мислиш, когато Оршова пада 60см. Груя качва над 110см.

Иначе за черешовите води съм съгласен, аз неведнъж съм писал за тях. Нещата са напълно непредвидими.
Водя си записки и пазя статистики за летните нива от бая време. Планувам всеки по-дълъг излет, съобразявайки и предвиждайки доста фактори, за да съм максимално подготвен.....НО е тва и е хубавото на реката, че винаги идилията може да се превърне в екшън.
Миналата година тръгнах подготвен за 12дневен риболов на остров, като само леда в кутиите ми беше 80кг. а царевицата 150кг. Тенденциозно спадане от десетина дни, сравнително добри прогнози за времето, достатачно топла вода, луна и т.н... След един ден разпъване и хранене, последва старт с първа риба 8кг...и идилията приключи още на втория ден след смазваща буря и покачване 60см. за 5-6часа. Докато организирам лодките, които да ни приберат, се наложи да редим багажа по масите и леглата...Единсвения късмет, които извадихме беше, че не мина "Розата" или някой друг бърз пътник

Аз, лично, съм влюбен в реката...
...препоръчвам ви едно четиво, то е най-пълното, подробното и грамотно, измежду всичко правено за Дунав досега!
"Дунав - реката на Европа - От Шварцвалдските извори до Делтата"
Колеги, как е нивото и цвета на водата? Има ли карагьоз, че мисля събота да ги моря на Долни Цибър
, ако Господ е рекъл 

-
- новобранец
давай смелоКолеги, как е нивото и цвета на водата? Има ли карагьоз, че мисля събота да ги моря на Долни Цибър, ако Господ е рекъл

-
- новобранец
Колеги утре мисля да посетя Топлия канал и канала до табелата "Добре дошли във Видин" за щука , някой да е имал слука там наскоро ?