Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Забрана
Модератор: sapuna
Забрана
Надявам се пускам темата на правилното място. Въпросите са ми два.
1. Дочу се, че на 30.05 и 31.05 ще може да се ловят всички видове риба. Има ли нещо вярно в това или са просто неоправдани слухове.
2. Беше нашумял въпросът за нощен риболов. Е, ще бъде ли разрешен тази година или още няма взето решение?
Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят и се надявам да не съм пуснал поредната тъпа тема, на която вече има отговор. Аз не успях да намеря информация.
Поздрави на всички и много слука през новия сезон.
1. Дочу се, че на 30.05 и 31.05 ще може да се ловят всички видове риба. Има ли нещо вярно в това или са просто неоправдани слухове.
2. Беше нашумял въпросът за нощен риболов. Е, ще бъде ли разрешен тази година или още няма взето решение?
Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят и се надявам да не съм пуснал поредната тъпа тема, на която вече има отговор. Аз не успях да намеря информация.
Re: Забрана
и аз ще следя темата с интерес
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
http://iara.government.bg/wp-content/up ... 4.2015.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
Никаде в заповедта не "подочух" че ще е разрешена в събота и неделя!
Много е важно колега да уточниш от къде се е дочуло,щото ако са просто неоправдани слухове...А що се отнася до нощния риболов,ако не си сигурен,не ти трябва таралеж у гащи.grozevm написа:Надявам се пускам темата на правилното място. Въпросите са ми два.

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Pavlov_75 написа:Здравейте!Някой знае ли кога ще е откриването.Пуснали слух че щяло да е чак от 6.
Аз там съм пораснал...
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Откриване от 1-ви юни, Понеделник за водоемите и реките до 500 м надморска височина и от 16-ти юни Вторник за водоеми и реки от 500 до 1500 м надморска височина. Това по смисъла на заповедта. Лично мен не ме бърка, даже съм щастлив, че рибата ще има още една седмица на разположение, освен ако не се вземат масово отпускиnicko67 написа:http://iara.government.bg/wp-content/up ... 4.2015.pdf" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- jean11
- вече хвърля и на тежко
Пак ще има циркове!Повечето мераклии ще атакуват водоемите още в петък.Пазим място!Точно тогава се активизира и ИАРА въпреки ,че спаха до сега!И се почват панаирите...да не забравяме,че хищниците са разрешени.
Така, че се съмнявам да има една седмица повече горката риба.

Дърпай и не му отпускай!
- jean11
- вече хвърля и на тежко
Никой не ме пита,но ще споделя:)В събота сутринта атакувам Жребеца,въоръжен с някоя- друга каракудка и щипоци(да помамим хищника).Ще се наблегне на ракия,бира,салата,скара ,мезе и така до падане на забраната!После до към вторник на обяд ще пробвам новото фидерче,мачлето и 7м. Гарболино.Това е плана:)
Дърпай и не му отпускай!
Този модел вече се отиграва на Ивайловград.Прочетох го във форума,а то кой знае на колко водоема не е спирало.Не упреквам никой колега!И цяла година да има забрани-пак ще е същото.jean11 написа:Никой не ме пита,но ще споделя:)В събота сутринта атакувам Жребеца,въоръжен с някоя- друга каракудка и щипоци(да помамим хищника).Ще се наблегне на ракия,бира,салата,скара ,мезе и така до падане на забраната!После до към вторник на обяд ще пробвам новото фидерче,мачлето и 7м. Гарболино.Това е плана:)
това е информация от агенция ЕЖК (една жена каза на опашката за маслини). По този въпрос има официален документ и само от ИАРА може да променят срока.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Крайната дата на забраната за риболов е още една недомислица на този, който я е изготвил и на министъра, който я е подписал. Не са си направили труда да погледнат календара. Колко много колеги няма да отидат на работа на 1-ви юни /понеделник/ заради откриването. Ако може да се изчисли, икономиката в България ще понесе една значителна загуба. Дали ако забраната беше до петък щяха да се родят по-малко рибки и рибното стопанство у нас да намалее? И това умесване - разрешен улова на хищни риби, а пък на мирните забранен до какво доведе? По водоемите пълно с риболовци, кой какво лови е трудно да се установи. Нощния риболов миналата година го разрешиха на определени места. Имаше ли полза или вреда никой нищо не каза или написа. Сдруженията и клубовете на риболовците не правят никакви постъпки и предложения пред министерството, а обикновения риболовец, пишещ по форумите, кой ли го чува.
Направих успешен излет - не загубих нито една пръчка 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Нощният риболов беше По миналата 2013гСтефан написа:... Нощния риболов миналата година го разрешиха на определени места....
а обикновения риболовец, пишещ по форумите, кой ли го чува.

http://iara.government.bg/?p=10304
А обикновеният риболовец ,пак пише ,чул ,недочул

Аз там съм пораснал...
Ето тука си абсолютно прав. Как могат да не си направят труда да погледнат календара? Най-добре щеше да е ако я удължат до 06.06 ама на, като не си гледат календарите.Стефан написа:Крайната дата на забраната за риболов е още една недомислица на този, който я е изготвил и на министъра, който я е подписал. Не са си направили труда да погледнат календара.
Не. Но ако забраната се удължи до 06.06 ще се излюпят милиони ако не са и милиарди хайверни яйца. Друг е въпроса колко от тях ще оцелеят до края на лятото.Стефан написа: Дали ако забраната беше до петък щяха да се родят по-малко рибки и рибното стопанство у нас да намалее?
Доведе до това, че когато мирните риби бяха разрешени, хищните не можеха да си хвърлят на спокойствие хайвера, а сега когато хищника е разрешен, мирните не могат да си го хвърлят на спокойствие.Стефан написа: И това умесване - разрешен улова на хищни риби, а пък на мирните забранен до какво доведе?
П.П. За една седмица няма да се свърши света, нито пък безработните и свободните колеги ще изловят всичката риба.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- emo vasilev
- сериозен играч
Срока на забраната е за определено време.Дали се пада в понеделник или петък да падне забраната е все едно.Това е като термина при бременните жени.Не може да кажеш "Раждай в събота,защото тогава почивам ". Има заповед и тя е съобразена с периода на хвърляне на хайвера.Време е да се научим да спазваме закона,а не все да се търси" заобиколен път".