Забрана

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

grozevm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Забрана

Мнение от grozevm »

Надявам се пускам темата на правилното място. Въпросите са ми два.
1. Дочу се, че на 30.05 и 31.05 ще може да се ловят всички видове риба. Има ли нещо вярно в това или са просто неоправдани слухове.
2. Беше нашумял въпросът за нощен риболов. Е, ще бъде ли разрешен тази година или още няма взето решение?
Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят и се надявам да не съм пуснал поредната тъпа тема, на която вече има отговор. Аз не успях да намеря информация.
Поздрави на всички и много слука през новия сезон.
to6o_03
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Забрана

Мнение от to6o_03 »

и аз ще следя темата с интерес
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicko67 »

http://iara.government.bg/wp-content/up ... 4.2015.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow

Никаде в заповедта не "подочух" че ще е разрешена в събота и неделя!
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

grozevm написа:Надявам се пускам темата на правилното място. Въпросите са ми два.
1. Дочу се, че на 30.05 и 31.05 ще може да се ловят всички видове риба. Има ли нещо вярно в това или са просто неоправдани слухове.
2. Беше нашумял въпросът за нощен риболов. Е, ще бъде ли разрешен тази година или още няма взето решение?
Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят и се надявам да не съм пуснал поредната тъпа тема, на която вече има отговор. Аз не успях да намеря информация.
Поздрави на всички и много слука през новия сезон.
Много е важно колега да уточниш от къде се е дочуло,щото ако са просто неоправдани слухове...А що се отнася до нощния риболов,ако не си сигурен,не ти трябва таралеж у гащи. :D :D
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Pavlov_75 написа:Здравейте!Някой знае ли кога ще е откриването.Пуснали слух че щяло да е чак от 6.
Аз там съм пораснал...
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

nicko67 написа:http://iara.government.bg/wp-content/up ... 4.2015.pdf" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow

Никаде в заповедта не "подочух" че ще е разрешена в събота и неделя!
Откриване от 1-ви юни, Понеделник за водоемите и реките до 500 м надморска височина и от 16-ти юни Вторник за водоеми и реки от 500 до 1500 м надморска височина. Това по смисъла на заповедта. Лично мен не ме бърка, даже съм щастлив, че рибата ще има още една седмица на разположение, освен ако не се вземат масово отпуски :D
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
jean11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jean11 »

Пак ще има циркове!Повечето мераклии ще атакуват водоемите още в петък.Пазим място!Точно тогава се активизира и ИАРА въпреки ,че спаха до сега!И се почват панаирите...да не забравяме,че хищниците са разрешени.:)Така, че се съмнявам да има една седмица повече горката риба.
Дърпай и не му отпускай!
Аватар
jean11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jean11 »

Никой не ме пита,но ще споделя:)В събота сутринта атакувам Жребеца,въоръжен с някоя- друга каракудка и щипоци(да помамим хищника).Ще се наблегне на ракия,бира,салата,скара ,мезе и така до падане на забраната!После до към вторник на обяд ще пробвам новото фидерче,мачлето и 7м. Гарболино.Това е плана:)
Дърпай и не му отпускай!
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

jean11 написа:Никой не ме пита,но ще споделя:)В събота сутринта атакувам Жребеца,въоръжен с някоя- друга каракудка и щипоци(да помамим хищника).Ще се наблегне на ракия,бира,салата,скара ,мезе и така до падане на забраната!После до към вторник на обяд ще пробвам новото фидерче,мачлето и 7м. Гарболино.Това е плана:)
Този модел вече се отиграва на Ивайловград.Прочетох го във форума,а то кой знае на колко водоема не е спирало.Не упреквам никой колега!И цяла година да има забрани-пак ще е същото.
vencivass
новобранец
новобранец

Мнение от vencivass »

това е информация от агенция ЕЖК (една жена каза на опашката за маслини). По този въпрос има официален документ и само от ИАРА може да променят срока.
Стефан
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Стефан »

Крайната дата на забраната за риболов е още една недомислица на този, който я е изготвил и на министъра, който я е подписал. Не са си направили труда да погледнат календара. Колко много колеги няма да отидат на работа на 1-ви юни /понеделник/ заради откриването. Ако може да се изчисли, икономиката в България ще понесе една значителна загуба. Дали ако забраната беше до петък щяха да се родят по-малко рибки и рибното стопанство у нас да намалее? И това умесване - разрешен улова на хищни риби, а пък на мирните забранен до какво доведе? По водоемите пълно с риболовци, кой какво лови е трудно да се установи. Нощния риболов миналата година го разрешиха на определени места. Имаше ли полза или вреда никой нищо не каза или написа. Сдруженията и клубовете на риболовците не правят никакви постъпки и предложения пред министерството, а обикновения риболовец, пишещ по форумите, кой ли го чува.
Направих успешен излет - не загубих нито една пръчка :)
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Стефан написа:... Нощния риболов миналата година го разрешиха на определени места....
а обикновения риболовец, пишещ по форумите, кой ли го чува.
Нощният риболов беше По миналата 2013г :wink:

http://iara.government.bg/?p=10304

А обикновеният риболовец ,пак пише ,чул ,недочул :fishing2: :lol: :lol: :lol:
Аз там съм пораснал...
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

Стефан написа:Крайната дата на забраната за риболов е още една недомислица на този, който я е изготвил и на министъра, който я е подписал. Не са си направили труда да погледнат календара.
Ето тука си абсолютно прав. Как могат да не си направят труда да погледнат календара? Най-добре щеше да е ако я удължат до 06.06 ама на, като не си гледат календарите.
Стефан написа: Дали ако забраната беше до петък щяха да се родят по-малко рибки и рибното стопанство у нас да намалее?
Не. Но ако забраната се удължи до 06.06 ще се излюпят милиони ако не са и милиарди хайверни яйца. Друг е въпроса колко от тях ще оцелеят до края на лятото.

Стефан написа: И това умесване - разрешен улова на хищни риби, а пък на мирните забранен до какво доведе?
Доведе до това, че когато мирните риби бяха разрешени, хищните не можеха да си хвърлят на спокойствие хайвера, а сега когато хищника е разрешен, мирните не могат да си го хвърлят на спокойствие.

П.П. За една седмица няма да се свърши света, нито пък безработните и свободните колеги ще изловят всичката риба.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Последна (надявам се ) информация от сайта на ИАРА -

http://iara.government.bg/?p=14913
merchan
новобранец
новобранец

Мнение от merchan »

Срока на забраната е за определено време.Дали се пада в понеделник или петък да падне забраната е все едно.Това е като термина при бременните жени.Не може да кажеш "Раждай в събота,защото тогава почивам ". Има заповед и тя е съобразена с периода на хвърляне на хайвера.Време е да се научим да спазваме закона,а не все да се търси" заобиколен път".
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”