Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Забрана
Модератор: sapuna
- jean11
- вече хвърля и на тежко
Re: Забрана
Прави сте в мненията си колеги!Все пак да не забравяме ,че риболовът е хоби в по-голямата си част.Така,че би трябвало да се създадат условия за нормално приложение на това хоби.В същото време и може би на по-предно място ,да се създадат оптимални условия за размножаване,развитие и съществуване на животниския вид-рибите в случая.С две думи:не е точно като термина на бременната жена.Там решава природата(освен ако не е секцио:)),тук решават кухите лейки.Един или два дни не са решаващи така или иначе,за "милиардите новоизлюпени".Просто трябваше да се помисли малко и за хората и тяхното удобство.Щото много взехме да мислим за бездомните кучета,пък много хора живеят кучешки,ама никой не мисли за тях.Много демагогия хора,стига вече!
Дърпай и не му отпускай!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Не съм прочел тук някой да иска да заобикаля закона. Съгласен съм и с колегата, който писа, че забраната можеше да е и до 5-ти юни, което е петък. А пък ихтиолозите ще ти кажат, че рибите нямат термин и когато се издава заповед, тя се съобразява с много неща. Затова датите за забрана не са фиксирани в закона, а се издава заповед на министъра за всяка година.merchan написа:Срока на забраната е за определено време.Дали се пада в понеделник или петък да падне забраната е все едно.Това е като термина при бременните жени.Не може да кажеш "Раждай в събота,защото тогава почивам ". Има заповед и тя е съобразена с периода на хвърляне на хайвера.Време е да се научим да спазваме закона,а не все да се търси" заобиколен път".
Направих успешен излет - не загубих нито една пръчка 

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Предвид снеговете и студената вода, според мен ще има доста хайверни риби (няма как да го проверя, поряди законови съображения
) и би трябвало да се провери от господата в ИАРА и ако се налага да се удължи забраната.

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- jean11
- вече хвърля и на тежко
хахах,може би ще ме уведомят със смс....дано имам покритие по Прохода,да знам дали да се връщам!!!!ХАААХХААА ТИ ЛИ МЕ БУТНА ИЛИ САМ ПАДНАХ ХАХХА!
Има евтини въжета,за който няма пищов!!!Ахахахах кви съвети ахахах!!!ГОТИНО АХАХАХ
Има евтини въжета,за който няма пищов!!!Ахахахах кви съвети ахахах!!!ГОТИНО АХАХАХ
Дърпай и не му отпускай!
- jean11
- вече хвърля и на тежко
Де видя снегове брадчет?Предвид да ги видя,че да удължа...Бах,луди ли сте.Мангите я изловиха вече,ние ще сме само за купона,споко!
Дърпай и не му отпускай!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
В Рила бе братчет, до скоро се топеше снега бе братчет, също и до преди седмица имаше още сняг във Витоша, а не е висока братчет. Миналата година имаше по-малко студена вода и пак до края на юни клена беше хайверен. Пусти зор, за пет дни няма да нищо да ви стане. Закона е такъв и ще го спазваме, както казах преди има достатъчно риби и места където да се лови. А относно мангалите, проблема се решава лесно, ама няма кой да се вдигне, щот топки няма.
Tell people there’s an invisible man in the sky who

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Моето скромно мнение е,че няма никакъв смисъл от диференцирана забрана за различните видове риба.Всяка година в забраната се разхождам без въдица покрай реката за да наблюдавам мръстенето на рибата.Тази година го направих с въдица в ръка в преследване на щуки и распер.Нагледах се на "колеги","ловящи щука" на плувка или дъно на червей или мятащи с пръчки по 100гр и въжета по 60лб. на едно и също място с надеждата да излъжат някое и друго "щучо соме".Все още според мене не заслужаваме такава забрана с девиза:щом не ме хванат с риба/добре скрита в торбата/,не могат да ме глобят!!!!!
Другото основно зло против излюпване на хавейра е рязко спадащото ниво на реки и язовири точно по време на хвърляне на хайвера,намирал съм сигурно милиарди хайверни зрънца изсъхнали по бреговете на Марица.Рибата няма никакъв шанс срещу организирани масови действия от страна на водна мафия,бракониери/мрежари,токаджии,харпунджии,ловящи с въдици забранени видове риби,парашутисти и др./,крадци на инертни материали/чакъл и пясък/,унищожаващи боищата,замърсители,унщожаващи както самата риба,а оттам и хората консумиращи я,така и нейния хайвер,по този начин обричащи нашето хоби на гибел.
Другото основно зло против излюпване на хавейра е рязко спадащото ниво на реки и язовири точно по време на хвърляне на хайвера,намирал съм сигурно милиарди хайверни зрънца изсъхнали по бреговете на Марица.Рибата няма никакъв шанс срещу организирани масови действия от страна на водна мафия,бракониери/мрежари,токаджии,харпунджии,ловящи с въдици забранени видове риби,парашутисти и др./,крадци на инертни материали/чакъл и пясък/,унищожаващи боищата,замърсители,унщожаващи както самата риба,а оттам и хората консумиращи я,така и нейния хайвер,по този начин обричащи нашето хоби на гибел.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Взехме да пишем с много черни краски. Хайде по-весело - след три дена се открива риболовния сезон и сме отново с въдиците край водоемите. Наслука на всички колеги!

- jean11
- вече хвърля и на тежко
Гурково е далеко от Витоша и Рила.Освен това представи си,че просто в частност за мен следващият уйкенд е зает и така!А,законът е закон за да се спазва-с това съм съгласен,младежо!Само не разбрах за топките и мангалите???
Те,миндианците от топкаджии не се плашат.Щото държавата е тяхна и им разрешава да си мандахерцат това между топките....черното!

Дърпай и не му отпускай!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Имам информация, че ИАРА съкращават от днес 50 човека. Пада се по двама-трима от област. Сега кой ще лови мрежарите?

Приятно ме впечатлихте със спазването на разпоредбите, господа...Вече си мислех, че само мен не ме слуша главата...