Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ДА ВЪРНЕМ БЯЛАТА МРЯНА НА МАРИЦА-КАК И ПО КАКЪВ НАЧИН???HELP
Модератор: dantho.mihov
Re: ДА ВЪРНЕМ БЯЛАТА МРЯНА НА МАРИЦА-КАК И ПО КАКЪВ НАЧИН???
Може да ви се струва майтап, ама мряната е кръстена от К. Линей на династията на Бурбоните- Бърбъна също..vyrhara написа:Колегата заради мустаците ли иска мряна в Марицата?Та "Barba/ае" на латински означава брада сиреч мустаци. Та Господ, като раздавал мустаците и брадите на най-умните -сиреч мъжете, дори при мюсюлманите, ги дал и на животните, та това са всички риби с "царска кръв",

Анри IV

Луи XIII

Наследниците им губят брадите-губят и главите...

Дори и ние сме замесени с царската мряна, майката на княз Фердинанд Сакс-Кобурготски е принцеса Клементина Бурбон-Орлеанска, дъщеря на последния френски крал Луи-Филип.

Juniur86 -Къдиеее сииЙ...?.

Радвам сиееее....., че за първи път не научавътиеее нищо от мени, щото си го знаитееЕ от малкиИЙ...

Само Маричката!

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Колега аз ли нещо съм зле, не знам. Ама да ти кажа, че нищо не вдянах от последните пет реда на пледоарията ти.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
Не, не си зле, просто трябва да му свикнеш на начина на изразяване за да можеш да му разбираш. А за да му свикнеш, трябва да прочетеш цялата му тема в "риболов на кльонк"топлия написа:Колега аз ли нещо съм зле, не знам. Ама да ти кажа, че нищо не вдянах от последните пет реда на пледоарията ти.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Ебаси свинщината....
Моцарт ли е изловил бялата мряна в Марица,която никога не я е имало и няма да има?

Моцарт ли е изловил бялата мряна в Марица,която никога не я е имало и няма да има?
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
С това име дето се хвалиш, някой смее ли да говори с тебе или да се събира..Paublo_Eskobar написа:...

Че и модератор го направили, божееее..., какво доживях, поне едно тире да имаше модератор-пласьор......

Ако бях собственик на сайта щях да го изхвърля на секундата...брой само до три .

.....топлия написа:Колега аз ли нещо съм зле, не знам. Ама да ти кажа, че нищо не вдянах от последните пет реда на пледоарията ти.

Към тебе ще съм по-благосклонен, щото си най-интелигентен....

Отговори за тези видове, които са зарибени у нас, какво мислиш с ДА или НЕ срещу всеки вид и ще си направиш САМ психологичен портрет -

това са "пришълците" у нас :
Дъгова пъстърва - Ам
Сивен-Ам
Чудски сиг. рус. - обикн. сиг, - рус
Пелед -рус
Ев. ряпушка -рус.
Липан-чех.
Бял толстолоб -рус.
Пъстър толстолоб -рус.
Бял амур -рус.
Голямо буфало-ам.
Малкоусто буфало -ам.
Ам. сомче -ам
Бибан - рус. - вече цяла Европа
Лин- Дунав и реките-север -вече цяла Европа
Платика-Дунав и Камчия...вече цяла Европа
Бяла риба -Дунав-реки север -вече цяла Европа
Костур- Дунав-реки север -вече цяла Европа
Руска есетра - Дунав... в Кърджали, р. Арда, ...очакваме и в р. Марица
Бяла мряна - Дунав-реки север -вече цяла Европа
...не се срамувайте, един по един....леко с калабалъка...отворковците по хидрология....

Кой първи ще се изложи на теста за пишман-рибари...?

Тест за рибарска интелигентност
Явно ви затруднява гласувано.. май
.., то иначе е много сложно за хора с полусредно образование, еххх..., поне някой с висше биологическо да гласува..
..Колеги... , има ли такива..
. Брей... Поне знам, че Аксел е завършил - може да се пробва ....
Правило Уно:
Срещу всяка риба, която харесвате изписвате или с Да или с Не...
Първо вишистите-биолози,...да заповядат..
само да не се окаже, че няма или не им държи....
Щото другите май ги знаем... 
Явно ви затруднява гласувано.. май

Правило Уно:

Срещу всяка риба, която харесвате изписвате или с Да или с Не...

Първо вишистите-биолози,...да заповядат..

-
- научил се да хвърля
Изчетох цялата тема и не видях грам смисъл в нея...
1.Колегата иска да развъжда риба в река която няма условията за това.
От там и въпроса - той въобще наясно ли е за какво пита и въобще за какво става въпрос?!?
2. Намериха се колеги които успяха въпреки всичко да му вдъхнат кураж, че все пак идеята ще прокопса.
Идва ред на въпроса - те или го взимат на подбив или са по-наивни и от него?!?
3. Започна да се говори за това как имало чужди видове риба из Бг, но никой не спомена че те са успели да се адаптират или просто въпросните места са с подходящите условия и те са като у дома си.
От там и друг въпрос - като ви пречат или ги взимайте или ги изтровете за да сте доволни накрая или и тогава няма да сте?
И като цяло понеже сме тръгнали да връщаме нещо което или живее на километри или е изчезнало, защо да не върнем и динозаврите и мамутите...
1.Колегата иска да развъжда риба в река която няма условията за това.
От там и въпроса - той въобще наясно ли е за какво пита и въобще за какво става въпрос?!?
2. Намериха се колеги които успяха въпреки всичко да му вдъхнат кураж, че все пак идеята ще прокопса.
Идва ред на въпроса - те или го взимат на подбив или са по-наивни и от него?!?
3. Започна да се говори за това как имало чужди видове риба из Бг, но никой не спомена че те са успели да се адаптират или просто въпросните места са с подходящите условия и те са като у дома си.
От там и друг въпрос - като ви пречат или ги взимайте или ги изтровете за да сте доволни накрая или и тогава няма да сте?
И като цяло понеже сме тръгнали да връщаме нещо което или живее на километри или е изчезнало, защо да не върнем и динозаврите и мамутите...
Аз съм много любопитен да разбера, кои точно са българските видове рибаSuperMario45 написа:Изчетох цялата тема и не видях грам смисъл .......
3. Започна да се говори за това как имало чужди видове риба из Бг, но .........

По скоро съм любопитен , кои не са българските видове риби и веднага отговарям ! Дъговата пъстърва няма нищо общо с реките у нас ! Това се пуска само при зарибяване , ама е ялово , щото не може да се излюпи от хайвер само ! Докато костура и слънчака са си вече наши
За липана разправят , че на времето го имало в България
Според мен най-често срещаната риба у нас е сребристита каракуда , макар че и тя е привнесена със зарибителен материал от чужбина
Златистата каракуда и лина са си местните видове по блатата ! А по реките у нас клен , мряна, пръскач и кротушка ...

Защо реши, че тези видове риба са местни, след като обитават водоемите на много държави на нашата географска ширинаTrias написа: Златистата каракуда и лина са си местните видове по блатата ! А по реките у нас клен , мряна, пръскач и кротушка ...

-
- научил се да хвърля
Честно казано не ми пука кои видове, откъде и как се развили из българските водоеми. Важното е като отидем да има какво да потопи плувката или накара звънеца да звъни.
Простата причина за това е че и 1000 още вида да се вкарат, ще се появят 10 пъти повече бракониери и ще ги направят изчезващ вид. Затова ако нещо може да вирее на наша територия - добре дошло е. Колегите говоря че се нарушава екоравновесието, но като се замислиш има само един вид който го върши това - човека. Този вид може да съсипе всичко и то с не много усилие...
Простата причина за това е че и 1000 още вида да се вкарат, ще се появят 10 пъти повече бракониери и ще ги направят изчезващ вид. Затова ако нещо може да вирее на наша територия - добре дошло е. Колегите говоря че се нарушава екоравновесието, но като се замислиш има само един вид който го върши това - човека. Този вид може да съсипе всичко и то с не много усилие...
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Баси , баси , влизам в подфорума и куп доклади червенеят .
Тъй , само да спомена , че подфорума е "РАЗНИ" и е за разни теми които не са баш за другите подфоруми . Та това е причината поради които ги изтрих .
Тъй , друго .
yco , давай го по-полека с класификациите , без значение кой е подфорума . Не друго ами просто другият път вместо да трия доклади ще се наложи да те почерпя с жълт продълговат плод от съседен континент , за известно време .
Радвам се , че ме разбрахте
Тъй , само да спомена , че подфорума е "РАЗНИ" и е за разни теми които не са баш за другите подфоруми . Та това е причината поради които ги изтрих .
Тъй , друго .
yco , давай го по-полека с класификациите , без значение кой е подфорума . Не друго ами просто другият път вместо да трия доклади ще се наложи да те почерпя с жълт продълговат плод от съседен континент , за известно време .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
В конкретния случай изпитвам затруднение да проявя разбиране, но така или иначе Вие сте човекът, който се ползва с правата на модератор. Предполагам, че заплахата Ви за налагане на БАН на колегата УСО е породена от нападките му към модератора Пабло Ескобар. Веднага искам да отворя една скоба и открито да заявя, че нямам никакво намерение да влизам в ролята на адвокат на колегата УСО. Публична тайна е, че УСО не го слуша главата, но последните му критики към модератора Ескобар са напълно основателни. Вместо предупреждение за БАН и преместване на темата в друг раздел, можехте да дадете възможност на колегата Ви модератор да се защити, ако му е по възможностите. Колко трябва да е малоумен човек, за да си кръсти профила на Пабло Ескобар - колумбийски наркобарон и терорист. Вие господин Иванов защо не си кръстите профила примерно Осама бин Ладен???Павел Иванов написа:Баси , баси , влизам в подфорума и куп доклади червенеят .
Тъй , друго .
Учудващо е, че управата на сайта не е взела отношение по този въпрос и е допуснала срещу името Пабло Ескобар да стои "модератор".
Хайде със здраве и НАСЛУКА!!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тъй , в поста си по-горе съм упоменал изрично за какво е предупреждението , три броя доклади от засегнат колега риболовенц , като нито един от тях не е от Пабло . Иначе всеки има право да си сложи ник който него си го кефи . В случаят аз не се притеснявам от името си и не го крия , та за туй и не съм се кръщавал различно 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов