Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Цонево ?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Цонево ?
Петицата е къса за там и изобщо за целия язовир.Минимум 6-ца ти трябва,а седмиците са най-добрия вариант.Merakliq написа:Смятам да ходя на Цонево до Дебелец.Смятам като за начало с директен 5м какво ще кажете ?
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
С 5 м директен ще си зрител от близо, без значение в коя част на язовира ще си. Седмака е идеален.Merakliq написа:Смятам да ходя на Цонево до Дебелец.Смятам като за начало с директен 5м какво ще кажете ?
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Ако имаш късмет, може да събереш уклея пред себе си и с 5-цата да понадърпаш. Но като цяло се присъединявам към мнението колегите.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
С прилична захранка и най-вече фин повод,малка кука се хваща доволно и с 5-ца не само уклей - бабушки,платика,каракуда , в ръкава има подходящи места а и не само там . Ако ще си купуваш директен телескоп , разбира се 7м или 6 м поне.Merakliq написа:Смятам да ходя на Цонево до Дебелец.Смятам като за начало с директен 5м какво ще кажете ?
И освен това се хващат доволно водорасли,а между тях слънчаци,а за разнообразие и дребни костуряги,които риби обитават и се крият точно там...nexxt написа:С прилична захранка и най-вече фин повод,малка кука се хваща доволно и с 5-ца не само уклей - бабушки,платика,каракуда , в ръкава има подходящи места а и не само тамMerakliq написа:Смятам да ходя на Цонево до Дебелец.Смятам като за начало с директен 5м какво ще кажете ?
Последно промяна от RAAZIEL на Чет Юни 11, 2015 9:23 pm, променено общо 1 път.
Значи ще я търся на вътре 

Колегата nexxt може и да има право, донякъде. Ако "стената" от водорасли започва на 5-6 метра от брега, както беше миналото лято на "яката" на Дебелец, може да се съберат бабушките между брега и водораслите.
Но си е малко тегаво занимание...
Заливът на Дебелец се е случвало да е абсолютно чист, както и плътно обрасал на метри навътре. Много зависи от конкретната година... Може да се окаже. че и със 7 метра няма да има много подходящи места.
Заливът на Дебелец се е случвало да е абсолютно чист, както и плътно обрасал на метри навътре. Много зависи от конкретната година... Може да се окаже. че и със 7 метра няма да има много подходящи места.
ми аз мисля , че може да чистиш мястото периодично с котва и да си храниш (виждал съм го от местни , които пълнеха живарниците:) .. или ако си на поляна и храниш на 2 или повече петна с лодка на гребла или мотор предварително да влачиш дъска търмък .. навътре навън .. да отърмъчиш дънотоЗлатев написа:Колегата nexxt може и да има право, донякъде. Ако "стената" от водорасли започва на 5-6 метра от брега, както беше миналото лято на "яката" на Дебелец, може да се съберат бабушките между брега и водораслите.

Те са някъде там ... около Чудните скали
искат си обаче подход и фин такъм

Колеги, чистете си боклуците, моля ви! Язовира в района срещу Чудните скали е заприличал на сметище!

Колеги, чистете си боклуците, моля ви! Язовира в района срещу Чудните скали е заприличал на сметище!
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
То не е от колегите Жоре,боклука е от селянджъра и мангала,който ,,нито се води-нито се кара''-свинята е родена свиня и такава ще умре...Koleff написа:Колеги, чистете си боклуците, моля ви! Язовира в района срещу Чудните скали е заприличал на сметище!
А иначе отново си набарал тавите!!!
Разбираш им приятелю!Отдавна не беше се появявал на линия-по-рядко но качествено

пс.мач,фидер или директен?
Ами ти ходиш по мойте ловни полета, Яворе, и аз си "връщам" .... това в кръга на шегата. Риболова е на директна 8-ца зад водораслите.
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
Поздравления за хубавите риби!
А за мръсотията след колегите...
А за мръсотията след колегите...
- Georgi Duchev
- новобранец
В събота слаб риболов на тролинг.Само 4 ри малки сулки и един костур.Голяма жега ,слаб риболов.
Вчера бяхме под Струя и се получи добър риболов на средни таранки и платики около 400г.Двама човека направихме около 5/6 кила.Днес отидохме да преследваме косатите на тихия кът че по информация излизали доста но явно не беше ден само едно косатче и една много добра таранка другото няколко дребни бабушки
В събота бях на язовира до с.Аспарухово. Като не броим дребосъците, попчетата и слънчаците - капо. Работих с директен 7-ца. До мен имаше колеги, които взеха 10-на платики на подвижна плувка и фидер.