Какво кълве на яз.Цонево ?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Re: Какво кълве на яз.Цонево ?

Мнение от RAAZIEL »

Merakliq написа:Смятам да ходя на Цонево до Дебелец.Смятам като за начало с директен 5м какво ще кажете ?
Петицата е къса за там и изобщо за целия язовир.Минимум 6-ца ти трябва,а седмиците са най-добрия вариант.
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

Merakliq написа:Смятам да ходя на Цонево до Дебелец.Смятам като за начало с директен 5м какво ще кажете ?
С 5 м директен ще си зрител от близо, без значение в коя част на язовира ще си. Седмака е идеален.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Ако имаш късмет, може да събереш уклея пред себе си и с 5-цата да понадърпаш. Но като цяло се присъединявам към мнението колегите.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
nexxt
новобранец
новобранец

Мнение от nexxt »

С прилична захранка и най-вече фин повод,малка кука се хваща доволно и с 5-ца не само уклей - бабушки,платика,каракуда , в ръкава има подходящи места а и не само там . Ако ще си купуваш директен телескоп , разбира се 7м или 6 м поне.
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

nexxt написа:
С прилична захранка и най-вече фин повод,малка кука се хваща доволно и с 5-ца не само уклей - бабушки,платика,каракуда , в ръкава има подходящи места а и не само там
И освен това се хващат доволно водорасли,а между тях слънчаци,а за разнообразие и дребни костуряги,които риби обитават и се крият точно там...
Последно промяна от RAAZIEL на Чет Юни 11, 2015 9:23 pm, променено общо 1 път.
Merakliq
новобранец
новобранец

Мнение от Merakliq »

Значи ще я търся на вътре :)
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Колегата nexxt може и да има право, донякъде. Ако "стената" от водорасли започва на 5-6 метра от брега, както беше миналото лято на "яката" на Дебелец, може да се съберат бабушките между брега и водораслите.
Но си е малко тегаво занимание...
Заливът на Дебелец се е случвало да е абсолютно чист, както и плътно обрасал на метри навътре. Много зависи от конкретната година... Може да се окаже. че и със 7 метра няма да има много подходящи места.
zliaster

Мнение от zliaster »

Златев написа:Колегата nexxt може и да има право, донякъде. Ако "стената" от водорасли започва на 5-6 метра от брега, както беше миналото лято на "яката" на Дебелец, може да се съберат бабушките между брега и водораслите.
Но си е малко тегаво занимание...
Заливът на Дебелец се е случвало да е абсолютно чист, както и плътно обрасал на метри навътре. Много зависи от конкретната година... Може да се окаже. че и със 7 метра няма да има много подходящи места.
ми аз мисля , че може да чистиш мястото периодично с котва и да си храниш (виждал съм го от местни , които пълнеха живарниците:) .. или ако си на поляна и храниш на 2 или повече петна с лодка на гребла или мотор предварително да влачиш дъска търмък .. навътре навън .. да отърмъчиш дъното :) иска си малко подготовка .. щото там тревата отива на 100тина метра от брега ;щ а в твоя случай не ти трябва повече от 2 квадрата чисто място .. замяташ котвата и стържеш ... няколко пръчки арматура огънати и заварени за кух профил и бой ;щ няма как .. така и платиките ще завземат петното ;щ и ще ги дереш цял ден на жито ;щ така мисля аз :X
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

Те са някъде там ... около Чудните скали ;) искат си обаче подход и фин такъм :!:

Изображение
Изображение

Колеги, чистете си боклуците, моля ви! Язовира в района срещу Чудните скали е заприличал на сметище!
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Koleff написа:Колеги, чистете си боклуците, моля ви! Язовира в района срещу Чудните скали е заприличал на сметище!
То не е от колегите Жоре,боклука е от селянджъра и мангала,който ,,нито се води-нито се кара''-свинята е родена свиня и такава ще умре...
А иначе отново си набарал тавите!!!
Разбираш им приятелю!Отдавна не беше се появявал на линия-по-рядко но качествено :drinkers:

пс.мач,фидер или директен?
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

Ами ти ходиш по мойте ловни полета, Яворе, и аз си "връщам" .... това в кръга на шегата. Риболова е на директна 8-ца зад водораслите.
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Поздравления за хубавите риби!
А за мръсотията след колегите...
Аватар
Georgi Duchev
новобранец
новобранец

Мнение от Georgi Duchev »

В събота слаб риболов на тролинг.Само 4 ри малки сулки и един костур.Голяма жега ,слаб риболов.
valio5
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valio5 »

Вчера бяхме под Струя и се получи добър риболов на средни таранки и платики около 400г.Двама човека направихме около 5/6 кила.Днес отидохме да преследваме косатите на тихия кът че по информация излизали доста но явно не беше ден само едно косатче и една много добра таранка другото няколко дребни бабушки
laren
новобранец
новобранец

Мнение от laren »

В събота бях на язовира до с.Аспарухово. Като не броим дребосъците, попчетата и слънчаците - капо. Работих с директен 7-ца. До мен имаше колеги, които взеха 10-на платики на подвижна плувка и фидер.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”