Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Риболова около Русе
Здр колега,тая сутрин се видях с Илиян,каза че ще пуска,но от августflex написа:Ок, мерси

Ок колега, мерси за инфото, като отвори съм там. Доста добре съм си прекарвал там 

Ибрее, оставете малко риба и за селяните - мазите с бурканите им празниraev написа:Тайната на успеха се крие в подбиране на правилното място в правилното време и многото манджа!
Горенаписаното се отнася само за Дунава...дотолкова ми се простира мирогледа
Като изключим мартенската инвазия, породена от сомската треска, нещата се случват и по-надолу
...да ги кръстим...
Сандровски вълнения на фидер!
Рязко спадане, много кал, 4 фидера, 12кг. домашна манджа, 1кг. бял и 120гр. обемни кошници...резултата няма да обявявам в килограми![]()
Поздрави!

- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Е...че тя си плува обратно...който има мерак да си я хване...kasabinho написа:Ибрее, оставете малко риба и за селяните - мазите с бурканите им празниraev написа:Тайната на успеха се крие в подбиране на правилното място в правилното време и многото манджа!
Горенаписаното се отнася само за Дунава...дотолкова ми се простира мирогледа
Като изключим мартенската инвазия, породена от сомската треска, нещата се случват и по-надолу
...да ги кръстим...
Сандровски вълнения на фидер!
Рязко спадане, много кал, 4 фидера, 12кг. домашна манджа, 1кг. бял и 120гр. обемни кошници...резултата няма да обявявам в килограми![]()
Поздрави!, иначе това за тайната на риболова е много мъдро

На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката
Ееее Браво, дай Боже повече русенци да вземат пример. Ще допълня към горната ти мъдрост, че тайните на успеха включват и да познаваш правилните хора, за да получаваш правилна информация
.

- трапера
- сериозен играч
kasabinho написа:Ееее Браво, дай Боже повече русенци да вземат пример....
А дано, ама надали

Миналия четвъртък минах през Текето- имах половин час за убиване преди среща с приятел в Николово. Спрях се вляво от козирката. Имаше едни чукундури-мъж и жена, които ловяха на плувка. Жената засече и извади рибка. Понеже бях на високо ми се стори отначало, че е едър облез но, видях раирания гръб-бяла рибка около 20санта. Жената се огледа крадешком и я пусна в кофата.
Подвикнах им да я пуснат да расте и, че е маломерна т.е. забранена за задържане.
Нещо си измърмориха и само дочух - "...аман от контрольори".
А бяха на възраст около 60-те.
Наблюдавах и всички останали наблизо. Никой нищо не извади, но всички бяха от ония типове "хора", които със всички позволени (и скрити непозволени) средства ТРЯБВА да си избият таксата (ако са я платили) и да бъдат на келепир

Доста се чудих дали да звънна на 112. Разубедих се много бързо. Предния ден с приятел ходихме на Чифлика да начешем таранки (милиарди са). Видяхме една полу-обезкостена кола, но със регистрационни номера. Звъннахме на 112, препратиха ни към дежурен полицай, който каза , че ако някой я обяви за издирване тогава, ще я погледнат. Добре бе ГЪЗ, ами ако собственика е в чужбина за няколко месеца?????!!!!!!!

Мама им урудска да ева, докато не опоскат и последната рибка няма да мирясат.
А как става въобще събирането на таксите и после контрола?!? Или минават примерно в десет сутринта и после - кой кавото иска може да си прави???
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
Така си е - българина няма риболовна култура, гледа да прибере и изяде/продаде това което е хванал. Лошото е, че с този манталитет не са само 60-годишните. Имам приятел, който ходи на Текето наборче на 27 с шаранджийско оборудване за 5к лв и до ден днешен не можах да го науча да пуска рибите - дали е 1 кг амур или 8 кг амур всико се прибира. Жалко е, но такава е реалността. Оправаданията са, аз ако го пусна, ще го хване някой друг и ще го прибере да го изяде.трапера написа:kasabinho написа:Ееее Браво, дай Боже повече русенци да вземат пример....
А дано, ама надали![]()
Миналия четвъртък минах през Текето- имах половин час за убиване преди среща с приятел в Николово. Спрях се вляво от козирката. Имаше едни чукундури-мъж и жена, които ловяха на плувка. Жената засече и извади рибка. Понеже бях на високо ми се стори отначало, че е едър облез но, видях раирания гръб-бяла рибка около 20санта. Жената се огледа крадешком и я пусна в кофата.
Подвикнах им да я пуснат да расте и, че е маломерна т.е. забранена за задържане.
Нещо си измърмориха и само дочух - "...аман от контрольори".
А бяха на възраст около 60-те.
Наблюдавах и всички останали наблизо. Никой нищо не извади, но всички бяха от ония типове "хора", които със всички позволени (и скрити непозволени) средства ТРЯБВА да си избият таксата (ако са я платили) и да бъдат на келепир![]()

На мен ми е интересно тези хора как ядът риба от текето.. след като изключим хищника всичката останала мирише на тиня!? Онзи ден бях на текето 70% от рибата която извадих (каракуди,платики,шаранчета) беше с червенка.. не че е опасна, но все пак да знаете.
- трапера
- сериозен играч
ГладЪ е по-силен и от токЪflex написа:На мен ми е интересно тези хора как ядът риба от текето..

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Rapala_Team
- разбира нещата
Онзи ден и вчера ходих на Дунава имам по едно сомче от 2 та дни и 1 бяла мрянка .. Първото сомче беше към 3 кг второто около килограм .. мрянката нма да коментирам .. нямаше и 500 гр. Водата е паднала много и се очаква да падне още .
CARP FISHING 

Ходих днес на Сандрово.Лових на фидер ,шарен червей и микс от 2 захранки.Само един път ми бутна и това е.Водата е паднала много.
...and justice for all
На Пет кладенци много таранка до 20 см. и без захранка. От 7,30 до 11,30 една кофичка от сирене на два пръста от ръба. Сутринта на 1 м. от брега в тръстиката играеха шарани. Извадих един на царевичка / около 600 гр./ и това беше. Пробвах на мач и на фидер, на жито, царевица, бял и торен червей, резултата все един и същ, но си начесах крастата. Сега ще я чистя, а довечера ще я полеем с обилно количество бира и бяло винце.
Здравейте,колеги да ви питам как стоят нещата за язовир Антимово до село Търновци!
Разбрах,че е с билет но каква риба държи и къде може да се застане за добър риболов
благодаря предварително
Разбрах,че е с билет но каква риба държи и къде може да се застане за добър риболов
благодаря предварително

- Rapala_Team
- разбира нещата
Онзи ден ходихме на Текето с колегата flex . Лошо време и вятър но все пак дръпнахме по някой каракуда и платика .. имах 2 късания рано сутринта и 2 шаране не можахме да кепчосаме изтървахме ги до брегът .. Стояхме до към 14 часът и си бихме шута . Ловяхме само на фидер . но явно рибата е по навътре защото колегата до нас със едни големи въдици мяташе чак до средата и там извади няколко шаранчета.
CARP FISHING 

Днес вечерта ходих на лимана на ДДФ,първата риба за годината ,хубава платичка я изтървах защото нямах кеп.Резултата 3 платики ,1 таранка и едно косатче ,всичките колко шамарче и си плуват обратно.Лових на фидер със захранка фидер ванилия и бисквита с натрошен хляб и шарен червей.
...and justice for all