Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
milenskiq525
новобранец
новобранец

Re: Риболова около Русе

Мнение от milenskiq525 »

flex написа:Ок, мерси :)
Здр колега,тая сутрин се видях с Илиян,каза че ще пуска,но от август :)
Аватар
flex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от flex »

Ок колега, мерси за инфото, като отвори съм там. Доста добре съм си прекарвал там :fishing2:
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

raev написа:Тайната на успеха се крие в подбиране на правилното място в правилното време и многото манджа!
Горенаписаното се отнася само за Дунава...дотолкова ми се простира мирогледа ;)

Като изключим мартенската инвазия, породена от сомската треска, нещата се случват и по-надолу :)
...да ги кръстим...
Сандровски вълнения на фидер!
Рязко спадане, много кал, 4 фидера, 12кг. домашна манджа, 1кг. бял и 120гр. обемни кошници...резултата няма да обявявам в килограми ;)
Поздрави!
Ибрее, оставете малко риба и за селяните - мазите с бурканите им празни :D, иначе това за тайната на риболова е много мъдро :)
Изображение
Аватар
raev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от raev »

kasabinho написа:
raev написа:Тайната на успеха се крие в подбиране на правилното място в правилното време и многото манджа!
Горенаписаното се отнася само за Дунава...дотолкова ми се простира мирогледа ;)

Като изключим мартенската инвазия, породена от сомската треска, нещата се случват и по-надолу :)
...да ги кръстим...
Сандровски вълнения на фидер!
Рязко спадане, много кал, 4 фидера, 12кг. домашна манджа, 1кг. бял и 120гр. обемни кошници...резултата няма да обявявам в килограми ;)
Поздрави!
Ибрее, оставете малко риба и за селяните - мазите с бурканите им празни :D, иначе това за тайната на риболова е много мъдро :)
Е...че тя си плува обратно...който има мерак да си я хване... :fishing12: :lol: :lol: :lol:
На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Ееее Браво, дай Боже повече русенци да вземат пример. Ще допълня към горната ти мъдрост, че тайните на успеха включват и да познаваш правилните хора, за да получаваш правилна информация :wink: .
Изображение
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

kasabinho написа:Ееее Браво, дай Боже повече русенци да вземат пример....

А дано, ама надали :evil:
Миналия четвъртък минах през Текето- имах половин час за убиване преди среща с приятел в Николово. Спрях се вляво от козирката. Имаше едни чукундури-мъж и жена, които ловяха на плувка. Жената засече и извади рибка. Понеже бях на високо ми се стори отначало, че е едър облез но, видях раирания гръб-бяла рибка около 20санта. Жената се огледа крадешком и я пусна в кофата.
Подвикнах им да я пуснат да расте и, че е маломерна т.е. забранена за задържане.
Нещо си измърмориха и само дочух - "...аман от контрольори".
А бяха на възраст около 60-те.
Наблюдавах и всички останали наблизо. Никой нищо не извади, но всички бяха от ония типове "хора", които със всички позволени (и скрити непозволени) средства ТРЯБВА да си избият таксата (ако са я платили) и да бъдат на келепир :evil:

Доста се чудих дали да звънна на 112. Разубедих се много бързо. Предния ден с приятел ходихме на Чифлика да начешем таранки (милиарди са). Видяхме една полу-обезкостена кола, но със регистрационни номера. Звъннахме на 112, препратиха ни към дежурен полицай, който каза , че ако някой я обяви за издирване тогава, ще я погледнат. Добре бе ГЪЗ, ами ако собственика е в чужбина за няколко месеца?????!!!!!!! :evil:

Мама им урудска да ева, докато не опоскат и последната рибка няма да мирясат.
А как става въобще събирането на таксите и после контрола?!? Или минават примерно в десет сутринта и после - кой кавото иска може да си прави???
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

трапера написа:
kasabinho написа:Ееее Браво, дай Боже повече русенци да вземат пример....

А дано, ама надали :evil:
Миналия четвъртък минах през Текето- имах половин час за убиване преди среща с приятел в Николово. Спрях се вляво от козирката. Имаше едни чукундури-мъж и жена, които ловяха на плувка. Жената засече и извади рибка. Понеже бях на високо ми се стори отначало, че е едър облез но, видях раирания гръб-бяла рибка около 20санта. Жената се огледа крадешком и я пусна в кофата.
Подвикнах им да я пуснат да расте и, че е маломерна т.е. забранена за задържане.
Нещо си измърмориха и само дочух - "...аман от контрольори".
А бяха на възраст около 60-те.
Наблюдавах и всички останали наблизо. Никой нищо не извади, но всички бяха от ония типове "хора", които със всички позволени (и скрити непозволени) средства ТРЯБВА да си избият таксата (ако са я платили) и да бъдат на келепир :evil:
Така си е - българина няма риболовна култура, гледа да прибере и изяде/продаде това което е хванал. Лошото е, че с този манталитет не са само 60-годишните. Имам приятел, който ходи на Текето наборче на 27 с шаранджийско оборудване за 5к лв и до ден днешен не можах да го науча да пуска рибите - дали е 1 кг амур или 8 кг амур всико се прибира. Жалко е, но такава е реалността. Оправаданията са, аз ако го пусна, ще го хване някой друг и ще го прибере да го изяде.
Изображение
Аватар
flex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от flex »

На мен ми е интересно тези хора как ядът риба от текето.. след като изключим хищника всичката останала мирише на тиня!? Онзи ден бях на текето 70% от рибата която извадих (каракуди,платики,шаранчета) беше с червенка.. не че е опасна, но все пак да знаете.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

flex написа:На мен ми е интересно тези хора как ядът риба от текето..
ГладЪ е по-силен и от токЪ :mrgreen:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
Rapala_Team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Rapala_Team »

Онзи ден и вчера ходих на Дунава имам по едно сомче от 2 та дни и 1 бяла мрянка .. Първото сомче беше към 3 кг второто около килограм .. мрянката нма да коментирам .. нямаше и 500 гр. Водата е паднала много и се очаква да падне още .
CARP FISHING :fishing9:
Mitko84
новобранец
новобранец

Мнение от Mitko84 »

Ходих днес на Сандрово.Лових на фидер ,шарен червей и микс от 2 захранки.Само един път ми бутна и това е.Водата е паднала много.
...and justice for all
ivan_207
новобранец
новобранец

Мнение от ivan_207 »

На Пет кладенци много таранка до 20 см. и без захранка. От 7,30 до 11,30 една кофичка от сирене на два пръста от ръба. Сутринта на 1 м. от брега в тръстиката играеха шарани. Извадих един на царевичка / около 600 гр./ и това беше. Пробвах на мач и на фидер, на жито, царевица, бял и торен червей, резултата все един и същ, но си начесах крастата. Сега ще я чистя, а довечера ще я полеем с обилно количество бира и бяло винце.
Аватар
ivodr800s
новобранец
новобранец

Мнение от ivodr800s »

Здравейте,колеги да ви питам как стоят нещата за язовир Антимово до село Търновци!
Разбрах,че е с билет но каква риба държи и къде може да се застане за добър риболов
благодаря предварително :D
Аватар
Rapala_Team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Rapala_Team »

Онзи ден ходихме на Текето с колегата flex . Лошо време и вятър но все пак дръпнахме по някой каракуда и платика .. имах 2 късания рано сутринта и 2 шаране не можахме да кепчосаме изтървахме ги до брегът .. Стояхме до към 14 часът и си бихме шута . Ловяхме само на фидер . но явно рибата е по навътре защото колегата до нас със едни големи въдици мяташе чак до средата и там извади няколко шаранчета.
CARP FISHING :fishing9:
Mitko84
новобранец
новобранец

Мнение от Mitko84 »

Днес вечерта ходих на лимана на ДДФ,първата риба за годината ,хубава платичка я изтървах защото нямах кеп.Резултата 3 платики ,1 таранка и едно косатче ,всичките колко шамарче и си плуват обратно.Лових на фидер със захранка фидер ванилия и бисквита с натрошен хляб и шарен червей.
...and justice for all
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”