Особеностите на "дивия" шаран-ски риболов

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Re: Особеностите на "дивия" шаран-ски риболов

Мнение от Vesko1 »

Петър Недев написа:Веско,диво място с диви хора. Идилия. Стръвта на този язовир е ясна. Всичко друго е за 5 мин около куката.На вода с хубави хора...Безценно. Ако ходихме за рибата,много по евтино щеше да ни излезе да си я купуваме. Един 3-дневен е горе-долу 20кг шаран,на човек. ....
Пете,стръвта е ясна на теб и на хората,които са попитали ,искали са да я научат.От никой от нашите среди ,които ме е попитал не съм скрил инфо-то.Винаги съм казвал.Даже колегата им е дал предния път на хората ,които бяха след нас на Дъждовница от нашата стръв ,която ни е носила най-много успехи....местата ,на които разпъвахме им е показал...и пак са се капотирали.То не е само до стръвта...има още 10 фактора които трябва да се съблюдават-ниво на водата,температура,атмосферно налягане,пълнолуние,рязка смяна на времето,Количество захранка,резултатен дип ,в който да дипнеш,дистанция,дълбочина,тип и цвят монтаж,форма на оловото дори,човека който пуска стръвта...и този който обира корема трябва да са много в час-5см да мръдне оловото и си ЧАО...и всичко това да се съобрази.
antivik написа:Ма па сте се натресли на място де нормален човек трудно ще се задържи прав, а вие палатки сте разпънали, че и въдици сте хвърлили....., ка няма ни един изтърколил се....герои! Па и времето не ви е спряло, че всеки ден с тези валежи и гърмежи. Че не си показал рибоците си твоя работа /предишния път те дъвкаха, че си скрил природата/, ама това, че си скрил стръвта...ако не го бяха споменали ич нямаше да го забележа :? , все ми мязаше на топче черна прежда/де също може да мине за стръв :wink: /.
... :lol:
Вик,то винаги ще има някой да те дъвче за нещо..свикнал съм.Целта на този рапорт е точно да се покаже нещата,които остават скрити в един шарански риболов...какъв труд пада докато стигнеш до улова на добър екземпляр.А и доза късмет си трябва.Това не е да си вземеш едно пръчле...да метнеш на гръб една торбичка храна и вода...и да станеш успешен риболовец.Иска се много умения ,знания,хъс,труд,оборудване,транспорт...много хамалогия.Риби съм публикувал достатъчно...няма нужда пак да разлайвам кучетата,и веднага щях да бъда обвинен ,че търся известност.Нека идат пичовете да спят там 3-4 дни и после и да видя техните риби.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
kartal
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kartal »

Веско,като гледам си "наел" и топографска фирма :lol: неотклонно върви след тебе.
Само снимки на дъното липсват, :D
К,вото нещеше,нещеше и изведнъж...спря
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

Браво Веско!!! Направили сте чудесен шаранджийски излет, за който благородно ти завиждам!
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

kartal написа:Веско,като гледам си "наел" и топографска фирма :lol: неотклонно върви след тебе.
Само снимки на дъното липсват, :D
Топографа е безплатен и много нахъсан приятелю.1 час си е играл да фото-шопира скрийн-шотове от Гугъл земя,да нанася пътечки,водни пътища и да маркира къде е ...МЯСТОТО.Лошото е ,че не е отбелязал къде е МЯСТОТО НА ЗАХРАНВАНЕ....хем на едната снимка се вижда маркера.Нека поправи тази грешка в следващия скрийншот....ще му подаря веднага една от моите "самоловящи" въдици,от уловистата стръв също ще получи...и самоловяща макара ще му дам-бонус! :lol: :lol: :lol:

п.с.....и една туба айкън ще му дам да си пръска за инсекти...и една лопатка и брадвичка ...да си разчисти место за бивака.
:lol: :lol: :lol:
кирил великий написа:
и една туба айкън ще му дам да си пръска за инсекти...
Къде има "Айкън" на туби, аз знам едни шишенца по 50 милилитра всяко???
Айкъна се продава във ветеринарните аптеки в разфасовки от 5 и 10млл...съответно за 5 и 10 литра вода се разрежда.Абсолютна отрова....много внимателно трябва да се действа,да не напръскаш посуда...храна без да искаш,след дъжд става още по отровен.
Последно промяна от Vesko1 на Пон Юни 29, 2015 10:04 am, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображение
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

и една туба айкън ще му дам да си пръска за инсекти...
Къде има "Айкън" на туби, аз знам едни шишенца по 50 милилитра всяко???
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Без снимки с рибите не е същото :fishing6:
Другия път да се поправиш :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Mr. Angelov
новобранец
новобранец

Мнение от Mr. Angelov »

Vesko1 поздравления за успешните излети. Благородно ти завиждам за преживяването. А хейтърите могат само да го .......... . От благоприличие го оставям на тяхното въображение :)

п.с. Относно споменатия инсектицид, силно токсичен е за водни организми и трябва да се внимава да не попада във водата. Пиша го само за информация за хората, които не са го ползвали. Да внимават къде си изхвърлят опаковките.
топлия
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от топлия »

Ей тва е репортаж. Браво, рибите кучета ги яли, всеки е ловят шарани и знае как изглеждат. Но това красиво, гористо и диво място, ме накара да се замечтая. Благодаря за темата, поздрави за риболова. Каня те септември на риболов,, малко шарково,, с цялата ти компания. Ще ви закарам на един точно такъв красив край на льола.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
baikras111
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от baikras111 »

Браво.Мен лично много ме радвате,така че продължавайте все така :prayer:
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

топлия написа:.... Но това красиво, гористо и диво място, ме накара да се замечтая. Благодаря за темата, поздрави за риболова. Каня те септември на риболов,, малко шарково,, с цялата ти компания. Ще ви закарам на един точно такъв красив край на льола.
Благодаря за поканата колега.Живот и здраве ако имаме чалъм...е го къде е Малко Шарково..некви си 160 км.Ние и без това си ходим на Ивайловград на 120...километрите не са пречка.Живи и здрави да сме...ще се разберем имаме телефони и нет..не е като едно време с телеграми да си пишем... :D
ИзображениеИзображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Vesko1 написа:
топлия написа:.... Но това красиво, гористо и диво място, ме накара да се замечтая. Благодаря за темата, поздрави за риболова. Каня те септември на риболов,, малко шарково,, с цялата ти компания. Ще ви закарам на един точно такъв красив край на льола.
Благодаря за поканата колега.Живот и здраве ако имаме чалъм...е го къде е Малко Шарково..некви си 160 км.Ние и без това си ходим на Ивайловград на 120...километрите не са пречка.Живи и здрави да сме...ще се разберем имаме телефони и нет..не е като едно време с телеграми да си пишем... :D
:wink: То па добре, че не требе гълъби да пускате.... :lol: :rolleyes:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Ivoriba
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ivoriba »

Поредният уникален риболов и репортаж!Който си го може си го може! :prayer: :prayer: :prayer:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Ivoriba написа:Поредният уникален риболов и репортаж!Който си го може си го може! :prayer: :prayer: :prayer:
То човек ако знае какви наклони и денивелации са там то това си е ... не геройство, направо подвиг, хич и да няма риба, щом няма никой да се е изтъркалял и да се е подмил във водата. :wink:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

antivik написа:
Ivoriba написа:Поредният уникален риболов и репортаж!Който си го може си го може! :prayer: :prayer: :prayer:
То човек ако знае какви наклони и денивелации са там то това си е ... не геройство, направо подвиг, хич и да няма риба, щом няма никой да се е изтъркалял и да се е подмил във водата. :wink:
Вик....колкото и да ме предизвиквате рибата няма да я покажа,първо защото на шаранчета от кило и половина 2 не се радвам,...имахме и сомски удар на една от останалите 2 сомски пръчки (колкото позволява закона на 3-ма души с 3 билета...а именно 9 пръчки).Ти....и истинските риболовци го знаете мястото... колко е трудно....нема пейки,беседки...пътечки, нема и такса от 24лв за денонощие....и ти благодаря за положителните коментари.Този рапорт го писах най вече за младите шаранджии,да видят с какво трябва да се сблъскат,за да уловят добра риба на некултивирано място.И да почнат да си събират оборудване...ако искат да практикуват свободен риболов без такси.За жалост...най -интересното-РИБИТЕ...съм решил да не ги показвам в моите рапорти вече.
Може да се насладите на повечето ми риби в моята галерия...там са повечето ми риби над 2,5 кила от последните няколко години.Останалите..до 50 съм ги "кънектнал" в профила ми във ФБ ,който ми е във френдовете ги е видял.Не се правя на "обидена госпожица" ,но ми писна във всяка тема да се оправдавам като ученик на чин,който не си е написал домашното.Че не съм целувал...кое съм намазал с антибиотик,па че съм искал да съм известен.Живи и здрави да сме да ловим риби.
НАСЛУКА ПИЧОВЕ!
ИзображениеИзображение
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Браво Веско! Спука се от удари евала! Чак ме е яд,че не снимах последния си сървайвър на Цанков камък да ти покажа и аз на какви скали клепя :drinkers:
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”