Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

р.Соколница
- crazybot
- фен клуб-скобар
Re: р.Соколница
Тия дето дават много акъл на колега от Варна нека се поразходят малко по водоемите около градът в който живеят и там да правят забележки, след това да го правят по форумите.
Само да припомня и за едни съвестни излетни по една телевизия с едни бели риби.
Само да припомня и за едни съвестни излетни по една телевизия с едни бели риби.
Колко сте си прибирали по кофите и саковете, ама никой не търси сметка. Предлагам на провокаторите, които се заяждат в подобни теми, да напуснат форума, защото така нарочно ще започнат да се качват такива снимки - само за да има скандали, псуване и писане.
Сякаш, като хванете нещо знаете, че е от хайвера на някоя риба, която е снимана в тигана и е качена във форума. Така солите човека, че все едно ви е бръкнал в хладилника.
Колко мангали мрежари и токаджии има, че ви е бедна фантазията. Хванете се заяждайте с някой такъв.
А към колегата - адмирации!
Сякаш, като хванете нещо знаете, че е от хайвера на някоя риба, която е снимана в тигана и е качена във форума. Така солите човека, че все едно ви е бръкнал в хладилника.
Колко мангали мрежари и токаджии има, че ви е бедна фантазията. Хванете се заяждайте с някой такъв.
А към колегата - адмирации!
- SammY
- фен клуб-скобар
lubo55 прав си за това , че почти всички сме правили подобни глупости . Важното е обаче че сме разбрали грешките си . Тази тема за мен си е 100% пусната с цел да провокира скандал . Лошото в случая е , че се поущрява нарушаването на закона ... масово при това ... Абе като обичате толкова чуждиците , защо не вземете малко от отношението им към рибите и риболова на чужденците ...
- Vesko1
- сериозен играч
Колега,виждам че темата се е развила в "правилната посока".Значи да сме на ясно-аз също не одобрявам снимки на риби на мивки,бани и т.н.Не одобрявам и вземането на маломерна риба...НО тук виждам 3 каракудки,които ние си ги купуваме от магазина за по 15ст..ползваме ги за стръв за сом.Според теб откъде тези каракудки отиват в магазина за продажба-не вярвам от развъдник да са.Относно останалите 7 риби....всичко си е в нормата...общото тегло по снимката като гледам е не повече от 2,5кг...т.е риболовеца си е спазил закона.SammY написа: А не смяташ ли , че си прекалил с количеството риба ?
В закона ясно си пише , 3кг или една по голяма риба за ден ...
п.п. Гледам , че е много модерна думата "хейтър" ... дано да знаете , какво е значението й![]()
Относно хейтърите...гледам че повечето са от Фен клуб скобар.Давам определение какво значи хейтър....
"Човек, който обичайно е в позицията да се отнася негативно към нещо, което повечето хора одобряват; негативен, враждебно настроен тип.Неспособен да постигне сам нещо-плюе по талантливите и способните с повод и без повод! И понеже няма смелост публично да се изкаже/особено при липса на достоверни аргументи/-в повечето случаи е анонимен!...идва от думата ... hater - мрази всички. Хейтър е човек, който мрази всички около него,в интернет пространството той е неуморен да създава конфликти.
."
...ако някой се припознае в гореописаното обяснение,нека не ми се сърди,а да анализира добре своите действия.Нека не се правим на по големи светци от Папата.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- SammY
- фен клуб-скобар
Vesko1 не съм казал нищо за маломерните каракудки ! Според мен на снимката има 7 риби всяка по 1кг. "гор доли" , ако г
реша и рибите са около 3кг публично си посипвам главата с пепел .
п.п. Съжалявам ако се припознаваш в думите ми ... имах друго мнение за теб !
реша и рибите са около 3кг публично си посипвам главата с пепел .
п.п. Съжалявам ако се припознаваш в думите ми ... имах друго мнение за теб !
-
- фен клуб-скобар
SammY написа:А не смяташ ли , че си прекалил с количеството риба ?Ivan9310111 написа:ех хванал съм 3/4 малки рибки и голям хейт ударихте, очаквано все пак и не смятам, че е правилно, ама чак толкова не се превземайте
В закона ясно си пише , 3кг или една по голяма риба за ден ...
п.п. Гледам , че е много модерна думата "хейтър" ... дано да знаете , какво е значението й
п.п2 Много ми е готино , когато някой мръвкар заговори за "ток и мрежи" и в същото време прибира всичко хванато с цел да не остави нищо за мрежарите
п.п3 Никой не ви кара да пускате всичко уловено , но се съобразявайте със закона поне малко , никой до сега не умрял от това , че си е пуснал рибата или част от нея ...
Аз също връщам риба обратно и винаги ловя в нормите и не разбирам защо когато взема това което ми е позволено почват едни скандали и спорове.
Под мръвкар какво разбираш, някой с 50 кила риба без да върне едно рибе за това съ съгласен.
Обаче човека си е в нормата решава да вземе улова и не е проблем, защо да е мръвкар?
А тия с мрежите не са мръвкари да знаеш, то при тях си е с цел печелене на пари.
Винаги го казвам проблема не е в нас рибарите а в навлеците с мрежи и токове и други простотии, не се заяждайте само заради това ,че ви е яд ,че няма риба по реките и мен ме е яд но не сме виновни ние!!!
- Vesko1
- сериозен играч
Ако тези 7 риби-Речен кефал (Leuciscus cephalus) са повече от 3 кила...и аз ще си посипя главата с пепел.Не виждаш ли колко е ръката на риболовеца върху рибите.Тези риби нямат повече 25-28см от 300-масимум 400гр бройката,фотографиите много лъжат.По принцип 30 сантиметров кефал тежи не повече от 450гр....Но нека самия автор на темата да каже колко е общото тегло на рибата....SammY написа:Според мен на снимката има 7 риби всяка по 1кг.
Колега,поста ми не беше насочен към теб,просто ползвах твой цитат.. и просто обясних какво значи хейтър,за да знае аудиторията.Ако съм те засегнал,моля да бъда извинен.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- SammY
- фен клуб-скобар
Споко , няма проблеми , но помислих , че поста е адресиран към мен , а не мога де се разсърдя , защото не се имам за "хейтър"
п.п. Колега Димитров , в голяма стапен обезрибяват рибарите , като задържат големи количества риба .Мрежари и тези от енергото , мисля че няма смисъл да ги обсъждаме .
Спирам с полемиката , защото колкото и да дъвчим едно и също ... за жалост нищо не се променя ...
п.п. Колега Димитров , в голяма стапен обезрибяват рибарите , като задържат големи количества риба .Мрежари и тези от енергото , мисля че няма смисъл да ги обсъждаме .
Спирам с полемиката , защото колкото и да дъвчим едно и също ... за жалост нищо не се променя ...
-
- новобранец
Около 3 кг. са рибоците +/- 200/300гр.Vesko1 написа:Ако тези 7 риби-Речен кефал (Leuciscus cephalus) са повече от 3 кила...и аз ще си посипя главата с пепел.Не виждаш ли колко е ръката на риболовеца върху рибите.Тези риби нямат повече 25-28см от 300-масимум 400гр бройката,фотографиите много лъжат.По принцип 30 сантиметров кефал тежи не повече от 450гр....Но нека самия автор на темата да каже колко е общото тегло на рибата....SammY написа:Според мен на снимката има 7 риби всяка по 1кг.
Колега,поста ми не беше насочен към теб,просто ползвах твой цитат.. и просто обясних какво значи хейтър,за да знае аудиторията.Ако съм те засегнал,моля да бъда извинен.
Въздържам се от коментари, благодаря на харесалите.
Мнооого ме кефи подписа на един колега от тук:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
В р. Соколница едва ли това са последните 7 броя Кефалчета...Няма да изчезнат- спокойно и дишайте. Това, че много хора връщат няма лошо. Има и хора, които взимат улова. Е аз не бих взел всички, но 3-4 със сигурност бих изпържил.
В р. Соколница едва ли това са последните 7 броя Кефалчета...Няма да изчезнат- спокойно и дишайте. Това, че много хора връщат няма лошо. Има и хора, които взимат улова. Е аз не бих взел всички, но 3-4 със сигурност бих изпържил.

Последно промяна от mclsdreal на Пон Юли 13, 2015 1:48 pm, променено общо 1 път.
Кефалчета / Кленчета / .........mclsdreal написа:Мнооого ме кефи подписа на един колега от тук:
В р. Соколница едва ли това са последните 7 броя Расперчета...Няма да изчезнат- спокойно и дишайте. Това, че много хора връщат няма лошо. Има и хора, които взимат улова. Е аз не бих взел всички, но 3-4 със сигурност бих изпържил.
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Тъй де, чета и други неща...кой за к'во си мисли 

-
- фен клуб-скобар
Добре де Sammy разбирам ,че има и в нас вина, аз също ако видя някой с един чувал риба ще го скастря на бързо.
В случая не е така 6/7 рибета не са проблем нали.
И другия път не бързай да наричаш част от колегите си "Мръвкари" защото дори да взимам риба за ядене, названието мръвкар не ми лепва разбираш ли, има и други колеги които си ловят и след това хапват част от улова но това не е мръвкарство, така може да се нарече един "рибар" на които главната цел е възможно най-много риба да хване и след това да е прибери всичката ,че да има за ядене.
А аз ходя за удоволствие, а да си изпържа малко риба с биричката също е блаженство.
В случая не е така 6/7 рибета не са проблем нали.
И другия път не бързай да наричаш част от колегите си "Мръвкари" защото дори да взимам риба за ядене, названието мръвкар не ми лепва разбираш ли, има и други колеги които си ловят и след това хапват част от улова но това не е мръвкарство, така може да се нарече един "рибар" на които главната цел е възможно най-много риба да хване и след това да е прибери всичката ,че да има за ядене.
А аз ходя за удоволствие, а да си изпържа малко риба с биричката също е блаженство.
-
- научил се да хвърля
Скачате на колеги които я направят един риболов на 1-2 седмици, я не и понеже задържали 1-2 риби над нормата и вече са бракониери. Обаче нищо не се казва, за онези които ходят по 1-2 пъти в седмицата, прибират се с по 20 риби и им се кланяте понеже били "майстори"... За токаджии и мрежари темата е друга, но да говорите че с такива риболови се обезрибяват реки, язовири е меко казано несериозно... Поздравления за колегата, че е успял да хване риба при положение че с всеки изминал ден, нещата не вървят към добро, а само към по-лошо...
Сега ще те нахранят, щото ако всеки тръгне да взима по 7 парчета, нема да остане нищо...по-зле от километричните мрежи

SuperMario45 написа:Поздравления за колегата, че е успял да хване риба при положение че с всеки изминал ден, нещата не вървят към добро, а само към по-лошо...