Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

р.Соколница
Re: р.Соколница
Е ти голямо сравнение направи! Да те попитам, ти син кит хващал ли си? Е няма друг такъв боец.kutinchev написа:pike13 Голям Дунавски амур хващал ли си?
За мен лично по-голям боец не съществува.
Направи сравнение с кило амур и кило кефал. Аз на Дунава не съм ходил и не мога да кажа как е ама все ми се струва, че кефала ще е по борбен. А и колегата pike13 говори за спининг.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Eвала на момчето!!!
Едно време и в Струма имаше доволно такива парчета по 700-800гр.,но първо изчезнаха раците заради
фабриката в Калище,после рибата имаше проблем с възпроизвеждането,накрая дойдоха и златарите и разбиха всичко по реката.
Проблема не е в риболовците.
Хвърлял съм във вир 30мин. след бомбаджии и съм вадил 30-40 мрени...
Едно време и в Струма имаше доволно такива парчета по 700-800гр.,но първо изчезнаха раците заради
фабриката в Калище,после рибата имаше проблем с възпроизвеждането,накрая дойдоха и златарите и разбиха всичко по реката.
Проблема не е в риболовците.
Хвърлял съм във вир 30мин. след бомбаджии и съм вадил 30-40 мрени...
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Речен кефал (Leuciscus cephalus) 22 см
Черна (балканска) мряна (Barbus meridionalis petenyi) 17 см
Сребриста каракуда (Carassius auratus gibelio) 15 см
Колега отговаряш ли на тези изисквания!!!! Ако не защо си задържал няколко броя маломерна риба и на всичкото отгоре очакваш хвалби. Това е ако беше в някоя бяла държава да са ви изплющяли четирицифренна глоба от ма!!!! Тогава цялата група месари нямаше да лаете толкова кой хейтър и кой не. Много е лесно да оправдаеш постъпката си с бракониерите сакън да не се пр*бете някой друг да ви вземе рибата.
Колега отговаряш ли на тези изисквания!!!! Ако не защо си задържал няколко броя маломерна риба и на всичкото отгоре очакваш хвалби. Това е ако беше в някоя бяла държава да са ви изплющяли четирицифренна глоба от ма!!!! Тогава цялата група месари нямаше да лаете толкова кой хейтър и кой не. Много е лесно да оправдаеш постъпката си с бракониерите сакън да не се пр*бете някой друг да ви вземе рибата.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- новобранец
На всеки 5/6 месеца рибата в тази река измира заради предприятията, а ти ми говориш за изисквания.......dunavski написа:Речен кефал (Leuciscus cephalus) 22 см
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И какво като на няколко месеца рибата измира в реката? Това дава ли ти оправдание за нещо? Ти какво правиш по въпроса да опазиш рибините запаси?Ivan9310111 написа: На всеки 5/6 месеца рибата в тази река измира заради предприятията, а ти ми говориш за изисквания.......
Проблема ни е, че на нас винаги някой друг ни е виновен - циганите, комунистите, турците, руснаците, американците, политиците, бракониерите, предприятията, но ние никога не сме виновни за нищо. Всеки се оправдава с тоя и оня, но не прави нищо по въпроса аз затова се махнах от тази държава защото оправия няма и в близките 100г няма и да има.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Vesko1
- сериозен играч
Дунавски...не си прав!Ти си гледаш от английската"камбанария",а пича от българската.Я ми кажи ти...там където живееш ако некое предприятие пуска бои или пестициди...или тежки метали в реката,какво ще се случи на собственика-нарушител.Ще му ебат майката по всички параграфи нали...ОВОС...пречиствателна ,трябва да има всяко предприятие...а в твоята БИВША...татковина...НЯМА!Няма и глоби за такива,щото са протежета на властта.Така че не укорявай пича ,който си търси оправдание за 500-те грама риба дето е взел 2 риби отгоре на позволеното...не знам в Шотландия цели реки да се обезрибяват от замърсяване....но тука това е ФАКТ!То ако всички като теб си смениме...РОДИНАТА (не казвам държавата),да я оставим на мангалите а...кво ше кажеш,че е по лесно.dunavski написа:И какво като на няколко месеца рибата измира в реката? Това дава ли ти оправдание за нещо? Ти какво правиш по въпроса да опазиш рибините запаси?Ivan9310111 написа: На всеки 5/6 месеца рибата в тази река измира заради предприятията, а ти ми говориш за изисквания.......
Проблема ни е, че на нас винаги някой друг ни е виновен - циганите, комунистите, турците, руснаците, американците, политиците, бракониерите, предприятията, но ние никога не сме виновни за нищо. Всеки се оправдава с тоя и оня, но не прави нищо по въпроса аз затова се махнах от тази държава защото оправия няма и в близките 100г няма и да има.
Айде със здраве!

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Веско не ме разбираш какво искам да кажа. В България винаги обвиняваме другите за собствената си мизерия и само се оплакваме, но не правим нищо. В Англия имат закони, но харата ги спазват тези закони. Те не са фиктивни само на хартия, а се изпълняват от обикновените хора.Vesko1 написа: Айде със здраве!
Ще ти дам един пресен пример от миналата седмица когато пак бях на местното язовирче да практикувам мухарския си кастинг. Там по принцим в зависимот от таксата имаш право да задържиш от една до няколко пъстърви. До мен един мята мята, хвана една пъстърва, сгъна си пръчката и си тръгна. А бг смятам се досещаш, че снария щеше да е съвсем различен.

- Vesko1
- сериозен играч
Разбирам те много добре....само че там където си...от 200 години са се променили няколко закона и то с няколко маловажни точки....обаче ТУК при нас,законите...и наредбите се менят всеки ден.Ето преди 5 години мен ме глобиха 150лв,че съм ловил на река с 2 пръчки.От преди 2 години вече РАЗРЕШИХА....да се лови с 2 пръчки на река.Мислиш ли ,че повечето от риболовците го знаят този факт...и предишното ПОЛОЖЕНИЕ ...и сегашното.Така не става мой човек.Или има ТРАЙНИ...ЯСНИ и НАКАЗУЕМИ закони.Или си е като в Бг.Не може всяка година да се променят някакви членчета....алинеи и да има РЕД.Ето....миналата година имаше пилотен проект-8 язовира разрешени за НОЩЕН РИБОЛОВ!!!!!!!!!Тая година при новото правителство...няма такава опция!ЗАЩО?Защото риболовната агенция се командва от коалиционен партньор, на който не изнася да има риболовци нощем по водоемите,за да може бракониерите да си вършат безнаказано работата...и част от бракониерските приходи да влизат в ПАРТИЙНАТА каса.dunavski написа:Веско не ме разбираш какво искам да кажа. В България винаги обвиняваме другите за собствената си мизерия и само се оплакваме, но не правим нищо. В Англия имат закони, но харата ги спазват тези закони. Те не са фиктивни само на хартия, а се изпълняват от обикновените хора.Vesko1 написа: Айде със здраве!
Това дали може да се случи в ЮНАЙТЕД КИНДЪМ!
Ай да спирам вече...не че не мога да напиша 100 страници по темата...а ОБИКНОВЕНИТЕ хора и тук и ...там...винаги го духат и са преебани,само че там са нямали комунизъм последните 200 години...а тук 25.3а 25 години,съзнание не се възпитава...нужни са СТОЛЕТИЯ!
Това е ...приятелю...положението.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
-
- фен клуб-скобар
dunavski написа:И какво като на няколко месеца рибата измира в реката? Това дава ли ти оправдание за нещо? Ти какво правиш по въпроса да опазиш рибините запаси?Ivan9310111 написа: На всеки 5/6 месеца рибата в тази река измира заради предприятията, а ти ми говориш за изисквания.......
Колега, никой нищо не прави по въпроса защото няма просто какво да се направи,ти като виждаш ,че няма оправия какво направи, ти сам каза махна се от държавата и готово ама и това не е вариант.
Така ,че сам виждаш и сам си го изпатил това, затова разбери колегите си защо постоянно някой им е виновен! Защото всички знаят кой е проблема и нищо не може да се направи.
А тия 7рибета съм сигурен ,че нямат никакво значение за големината на популацията на въпросния вид, всеки знае защо няма риба по нашите реки, не искам да се караме един в друг рибарите заради тъпи закони, и за хора които играят с властта и никой нищо не може да им каже!
Няма ли кой да я заключи тази тема, която се изчерпа още на втората страница?
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
-
- вече хвърля и на тежко
Стига преперни , показвайте и обичайте природата ,както нейните животински и рибни богатства,възпитавайте с интелект,който е нужен на младото поколение ,да осъзнае кое е правилно и кое не е.
Малките неща вършат чудеса ,но мнозинство се иска за това
Поздрави аз утре отивам на ряката
Малките неща вършат чудеса ,но мнозинство се иска за това

РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
-
- фен клуб-скобар
pike13 написа:Стига преперни , показвайте и обичайте природата ,както нейните животински и рибни богатства,възпитавайте с интелект,който е нужен на младото поколение ,да осъзнае кое е правилно и кое не е.
Малките неща вършат чудеса ,но мнозинство се иска за това![]()
Така де колега прав си!
Ама как да стане я ми обясни - http://www.sedmica.sliven.net/index.php?id=179028" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;