Риболов на сом

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Сандокана
новобранец
новобранец

Риболов на сом

Мнение от Сандокана »

Здравейте ... искам да попитам по компетенти риболовци за мнения за риболов на сом на хидропарк "Вятърните мелници" мисля да отида до 1/2 седмици , но искам да съм сигурен че съм готов да се пробвам тъй като съм едва на 15 интересувам се от риболов до сега съм се занимавал само с риболов на шаранови риби , но с хищниците нямам опит и то никакъв за това искам да ви попитам за съвет тоест монтажи на примамка , примамка и съвети който биха ми помогнали :) .. да целя се на високо (имам предвид че искам да хвана сом 20/30 килца :mrgreen: :mrgreen: , но съм решил да ис направя кефа :D ) Благодаря Ви предварително
Аватар
PlamenCZE
новобранец
новобранец

Re: Риболов на сом

Мнение от PlamenCZE »

Здравей драги ми смехурко. Идеята да отидеш за сом е супер. Като за начало ще ти трябват хубави такъми. Когато пристигнеш на даденото място търси разлива сома в момента го има и на метър дълбочина. Предимо излиза вечер след 21ч. Макар че и там сме го хващали и по обят. Пимамката може да е жива рибка каракуда или червено перка. Обича си ги и двете. За монтажа мн относително ! Зависи от дъното.
GooD luck ~ HaVe FuN
Сандокана
новобранец
новобранец

Мнение от Сандокана »

Какво ще рече зависи от дъното ?
Аватар
PlamenCZE
новобранец
новобранец

Мнение от PlamenCZE »

Дали има водорастли. Защото ако има ще трява да избереш некои от монтажите където рибето е над тежеста. Взависимост от това колко е тревата по дъното. Идеята е рибето да не се замотае в тревата.
GooD luck ~ HaVe FuN
Сандокана
новобранец
новобранец

Мнение от Сандокана »

Това ми е ясно , но как да разбера ... едва ли има водорасли това е изкуствен водоем на 5/6 годинки :D и да има не са много големи ... но за сега съм се спрял на риболов на тапа тоест интересувам се от монтажа ако се закучи положението ще импровизирам до колкото мога :D
Аватар
PlamenCZE
новобранец
новобранец

Мнение от PlamenCZE »

Миналата година бяхме там и имаше трева около 25-30 см. За монтажа на тапа няма да мога да ти помогна но погледни в форума ще намериш нещо. Успех
GooD luck ~ HaVe FuN
Сандокана
новобранец
новобранец

Мнение от Сандокана »

Как го ловихте миналата година ?
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Водоема при Вятърните мелници е само на 3 години, но има пуснати трофейни сомове. Скоро и аз ще ходя. Въдиците ще са под наем. Ако мислиш Сандокана да ловиш на тапа, изборът ти е добър за вечерта и нощта. Дори ти препоръчвам вечерният риболов. Успех.

Колега PlamenCZE, щом си ходил - кажи на момчето какво е дъното и други подробности.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Сандокана
новобранец
новобранец

Мнение от Сандокана »

Ще отида рао сутринта но ще седя до късно вечерта :)
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Сомският риболов е примамлив. Запалиш ли се веднъж, да знаеш, че е завинаги.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
PlamenCZE
новобранец
новобранец

Мнение от PlamenCZE »

Бяхме 4 човека с 13 въдици 2нощи изкарахме. Монтажи най-различни. Първата в около 01:30ч. Малко соме 2.7кг на 2ден по обет извадихме един 7.9кг. А вечерта извадих и аз своя 4.3кг.
GooD luck ~ HaVe FuN
Сандокана
новобранец
новобранец

Мнение от Сандокана »

Още по добре от 1ви септември с бащата сме на батак бяхме и началото на този месец ловихме само костур защото това ни беше целта ... та както казах още по добре тате ходи само по язовирите има и лодка става още по лесно :)
Сандокана
новобранец
новобранец

Мнение от Сандокана »

Също искам някой да ме орентира за пръчка в нас имам няколко добри но не знам коя да избера.... имам пръчка 2,40 с акция 100-250 , 2,60 с акция 250-450(мисля с нея) също имам и една 3,00 с акция 50-150????
Константин-Динков
новобранец
новобранец

Мнение от Константин-Динков »

Брат ако ще ходиш за сом ти трябва най-здравата въдица. Върха трябва да си е дебел щом ще ходиш за сом,но искам да те питам нещо. Аз се уча да ловя и аз сом и съм ходил но засега имам само 2 сомчета по 1 кило. Как така ти незнаеш нищо за този вид риболов и ще ходиш за екзепляри около 20-30 кила както спомена по-рано. Сома го хващат вечерта защото той само тогава ловува,препоръчвам ти като отидеш за риба да е много рано тъкмо да изгрява слънце,и стой до колкото искаш. В момемнта е горещо и малките сомчета са по-близо до брега. Големите са по-навътре. А рибката е добра идея за голям сом но аз бях гледал шаранджии да закачат сом на топчета и то беше 20 кила. Айде НАСЛУКА!!!
idtf
новобранец
новобранец

Мнение от idtf »

Колега аз също ходиш миналата седмица на мелниците ...без коментар или аз бъркам някъде или много слабо само 6 каракудки по 200/300 грама и тва е ... за шарана на протеинови топчета пробвай сигурно 1 кило фърлих нищо на пружината само каракудките и тва за цел ден ... нали аз отидох в 9 до 6 но се пак мн слабо на топчетата нямах и удар ... явно аз бъркам някаде :)
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”