Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Риболов на сом
Модератор: bobopeli
Риболов на сом
Здравейте ... искам да попитам по компетенти риболовци за мнения за риболов на сом на хидропарк "Вятърните мелници" мисля да отида до 1/2 седмици , но искам да съм сигурен че съм готов да се пробвам тъй като съм едва на 15 интересувам се от риболов до сега съм се занимавал само с риболов на шаранови риби , но с хищниците нямам опит и то никакъв за това искам да ви попитам за съвет тоест монтажи на примамка , примамка и съвети който биха ми помогнали
.. да целя се на високо (имам предвид че искам да хвана сом 20/30 килца
, но съм решил да ис направя кефа
) Благодаря Ви предварително

Re: Риболов на сом
Здравей драги ми смехурко. Идеята да отидеш за сом е супер. Като за начало ще ти трябват хубави такъми. Когато пристигнеш на даденото място търси разлива сома в момента го има и на метър дълбочина. Предимо излиза вечер след 21ч. Макар че и там сме го хващали и по обят. Пимамката може да е жива рибка каракуда или червено перка. Обича си ги и двете. За монтажа мн относително ! Зависи от дъното.
GooD luck ~ HaVe FuN
Какво ще рече зависи от дъното ?
Дали има водорастли. Защото ако има ще трява да избереш некои от монтажите където рибето е над тежеста. Взависимост от това колко е тревата по дъното. Идеята е рибето да не се замотае в тревата.
GooD luck ~ HaVe FuN
Това ми е ясно , но как да разбера ... едва ли има водорасли това е изкуствен водоем на 5/6 годинки
и да има не са много големи ... но за сега съм се спрял на риболов на тапа тоест интересувам се от монтажа ако се закучи положението ще импровизирам до колкото мога 

Миналата година бяхме там и имаше трева около 25-30 см. За монтажа на тапа няма да мога да ти помогна но погледни в форума ще намериш нещо. Успех
GooD luck ~ HaVe FuN
Как го ловихте миналата година ?
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Водоема при Вятърните мелници е само на 3 години, но има пуснати трофейни сомове. Скоро и аз ще ходя. Въдиците ще са под наем. Ако мислиш Сандокана да ловиш на тапа, изборът ти е добър за вечерта и нощта. Дори ти препоръчвам вечерният риболов. Успех.
Колега PlamenCZE, щом си ходил - кажи на момчето какво е дъното и други подробности.
Колега PlamenCZE, щом си ходил - кажи на момчето какво е дъното и други подробности.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Ще отида рао сутринта но ще седя до късно вечерта 

- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Сомският риболов е примамлив. Запалиш ли се веднъж, да знаеш, че е завинаги.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
Бяхме 4 човека с 13 въдици 2нощи изкарахме. Монтажи най-различни. Първата в около 01:30ч. Малко соме 2.7кг на 2ден по обет извадихме един 7.9кг. А вечерта извадих и аз своя 4.3кг.
GooD luck ~ HaVe FuN
Още по добре от 1ви септември с бащата сме на батак бяхме и началото на този месец ловихме само костур защото това ни беше целта ... та както казах още по добре тате ходи само по язовирите има и лодка става още по лесно 

Също искам някой да ме орентира за пръчка в нас имам няколко добри но не знам коя да избера.... имам пръчка 2,40 с акция 100-250 , 2,60 с акция 250-450(мисля с нея) също имам и една 3,00 с акция 50-150????
-
- новобранец
Брат ако ще ходиш за сом ти трябва най-здравата въдица. Върха трябва да си е дебел щом ще ходиш за сом,но искам да те питам нещо. Аз се уча да ловя и аз сом и съм ходил но засега имам само 2 сомчета по 1 кило. Как така ти незнаеш нищо за този вид риболов и ще ходиш за екзепляри около 20-30 кила както спомена по-рано. Сома го хващат вечерта защото той само тогава ловува,препоръчвам ти като отидеш за риба да е много рано тъкмо да изгрява слънце,и стой до колкото искаш. В момемнта е горещо и малките сомчета са по-близо до брега. Големите са по-навътре. А рибката е добра идея за голям сом но аз бях гледал шаранджии да закачат сом на топчета и то беше 20 кила. Айде НАСЛУКА!!!
Колега аз също ходиш миналата седмица на мелниците ...без коментар или аз бъркам някъде или много слабо само 6 каракудки по 200/300 грама и тва е ... за шарана на протеинови топчета пробвай сигурно 1 кило фърлих нищо на пружината само каракудките и тва за цел ден ... нали аз отидох в 9 до 6 но се пак мн слабо на топчетата нямах и удар ... явно аз бъркам някаде