Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
jobor
новобранец
новобранец

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от jobor »

В събота сутринта на ресторанта на стената е имало мрежа. Приятели са звъняли на иара, на Найденов, но никой не е вдигнал. Писали са му даже смс къде точно е мрежата. Не са се сетили да звънят на 112.
tonkatabg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tonkatabg »

Абе на тоя Язовир в момента друго освен платика има ли ?
Мятам - платика , пак мятам и веднага натиска ... слагам на 1 метър дълбочина за уклей - и пак платика кълве... е какво е това нещо :D

Колегите шаранджии нищо не бяха хванали .
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

BIGVAS13 написа:Ниско или високо ниво няма никакво значение.Факт е че както и миналата година риболова на язовира е изключително слаб.И това е така защото във всяка втора къща около язовира има мрежи.Местните тъпаци вместо да се опитат да спечелят от туризъм сами се прецакаха като измрежариха язовира....
А ,защо е слаб риболова от миналата година :? Това с къщите и мрежите е меко казано пресилено ,не знаеш какви хора има там сърцати за риболова и язовира.Не че няма и такива бракониерски гнезда тук там по язовира,но ги свиха.От както го върнаха Данчо Найденов за шеф на ИАРА и други се включиха ,мрежите са вече на мининум,но то и рибата я няма.А я няма ,защото всички го знаят,за една година под ръководството на "кадрите" на ИАРА,спуснати от ДПС,му разказаха играта,мрежи нон стоп :evil: И лошото е ,че в БГ никой не търси отговорност на такива боклуци.Но,пак ще стане язовира,за сега ще го караме на почивка :D И тоя с ресторанта е ясен,знаят го,колко уклейници му прибраха,но...Докато няма на всеки язовир екип,лодка постоянно,няма да стане,но трябват париии,а ги няма.Та ,за сега ще е така,добре че и това правят хората по охраната.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
BIGVAS13
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BIGVAS13 »

Колега MITKO70 Защо се самозаблуждаваш ... ? Мрежите са факт.И попитай следващият път когато се видите с Данчо Найденов ИАРА колко рибки са пуснали в язовира последните години....
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

BIGVAS13 написа:Колега MITKO70 Защо се самозаблуждаваш ... ? Мрежите са факт.И попитай следващият път когато се видите с Данчо Найденов ИАРА колко рибки са пуснали в язовира последните години....
Въобще не заблуждавам,знам много добре какво става по язовира от 5-6 г.Не казвам ,че ги няма на 100% мрежите,няма как да са 24/24ч.на язовира охраната/дъвкали сме го този въпрос/,но ги свиха до минимум.Данчо Найденов знам колко риби е пуснал през годините,имаше средства ,отпускаха от горе,но сега от 2 г. насам няма,преструкторираха ИАРА,незнам какво стана но няма пари за зарибяване от държавата :? така е на всякъде.Така ,че ако зависи от него ,ще има ,но ние сме намерили рашение,по-миналата година пуснахме риби,сега пак се събират средства.
Ти включили се в кампанията за набиране на средства?все още тече,не е късно. :)
Изображение
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

BIGVAS13 написа:Колега MITKO70 Защо се самозаблуждаваш ... ? Мрежите са факт.И попитай следващият път когато се видите с Данчо Найденов ИАРА колко рибки са пуснали в язовира последните години....

А ти колко пъти реши да помогнеш с нещо?Кажи къде са мрежите?
ИАРА са в отпуска,на работа е само счетоводителката.
А за зарибяването се обърни към централата в Бургас.
Не е виновен Данчо Найденов.Зарибяване наше ще има или тая есен или на пролет.
Риба къща няма.
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

jobor написа:В събота сутринта на ресторанта на стената е имало мрежа. Приятели са звъняли на иара, на Найденов, но никой не е вдигнал. Писали са му даже смс къде точно е мрежата. Не са се сетили да звънят на 112.
А е трябвало.Или поне да стоят и да видят кой я вади.
Риба къща няма.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Трябва да се знае тук и актуалния телефон,че има и стари :idea:
Изображение
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

MITKO70 написа:Трябва да се знае тук и актуалния телефон,че има и стари :idea:
Ето го,дано не ми се сърди :fishing6:
0879497770,Йордан Найденов.

Да не се злоупотребява,точни и ясни сигнали. :?:
Риба къща няма.
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Чета последните страници всеки казва , че риба няма или само дребна , а аз друго чувам.
Дали не се скатава информация с цел , по малко посещаемост не знам , но така или иначе там си е карнавал последните години
Изображение
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Няма скатаване на инфо адаш,от две седмици имам там проверени хора.Шефа е от седмица ,Румен /дето единствен хвана миналата година около нас голям амур :D е там втора седмица и положението е такова.Приказки за големи риби са разтягане на локуми,има хора от района и в други точки на язовира :wink: Тази година улова на големи риби ще е на късмет и инцидентно :wink:
Изображение
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

MiTaKa™ написа:Чета последните страници всеки казва , че риба няма или само дребна , а аз друго чувам.
Дали не се скатава информация с цел , по малко посещаемост не знам , но така или иначе там си е карнавал последните години
Че кажи де,да разберем и ние.
Защото сме все със стара информация.
Дано не се касае за уголемени шарани от рода на 1кг по 10.

И купона свърши,места по язовира колкото да искаш,стига да имаш време за губене.
Риба къща няма.
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Лято 2016та , живи и здрави и аз мисля да си загубя времето там , само да си намеря читава каравана.
А за риби чух на отбивката преди Голяма Железна , преди 2 седмици е имало добри рибоци
Изображение
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Момци, тук често ми идват приятели и колеги от Форума, някои изкараха но две седмици. Бяха и от северната и от южната страна на язовира. До момента си беше жега и спадане на нивото за поливка в плевенско, та основно бяха каракуди и платики, като таранките бяха от 0.5 до 1.5 кг. , а платиките от длан до килограм. вечер излизаха оклеи и единични сулки по кило-кило и половина. От шарковците съм свидетел на само един уловен и то при тролинг за бяла от колега от Форума- 6.5кг. Със захлаждането рибата ще тръгне. Аз приключих с ремонтите по вилата за тази година и почвам рибоците вече съзнателно. До сега зо 2ч. на рибе си хващах по 30-40 костурета по 10-15см. на втичалото на Топля и като станеше 11ч си бях в къщи на сянка. За мен си е достатъчно да напържа два тигана за вечерните приятелски сбирки. Сега обаче ще ги търся голямите костури с лодката. Ще преслушам старите си места, че очаквам моето племе да ми дойде за седмица от 21.08 и да не се излагам с дребосък. Като дойде някой на язовира за дрънка по телефона да се видим. А и ако има от нещо нужда! Хайде на слука и нови срещи. Чакам ви. :D
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Знаех си ,че така ще стане.....Такъв ужас и хората си казаха ,че времето ще е опасно ама костур се лови сега....За подготовка от 3 часа лових точно 30 минути 2-ма човека,риби от 100 до 800 гр.Успех на тези ,които ще се опитват след мен :fishing6: Още малко и риболова ще си дойде на мястото само да застуди.

Изображение

П.С С тези грамотевици си е страшна работа...прекалено много рискувах не бих повторил!
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”